"Morao sam od nečega početi": Ovako je Halid Bešlić krenuo trnovitim putem ka vrhu, pa otkrio dosad nepoznate detalje

Halid Bešlić se prisetio svojih početaka i otkrio dosad nepoznate detalje.

Vip priča
22:16h Autor:
"Morao sam od nečega početi": Ovako je Halid Bešlić krenuo trnovitim putem ka vrhu, pa otkrio dosad nepoznate detalje
Foto: Printskrin@Chicago Desavanja/YouTube

Poznati pevač Halid Bešlić nedavno je boravio u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je bio gost u intervjuu za Jutjub kanal "Chicago Dešavanja."

Tokom razgovora, Halid se prisetio svojih početaka, trenutaka koji su obeležili njegovu muzičku karijeru, kao i prvog honorara koji je zaradio pevanjem. Njegov put ka zvezdama počeo je iz skromnih korena, a ovaj intervju je otkrio neke od nepoznatih detalja o njegovom profesionalnom usponu.

"Krenuo sam kući, na selo, i svratio u Sokolac. Dok sam čekao radnički autobus koji je vozio ljude kućama, ušao sam u kafanu gde je bila muzika. Bio sam tamo s društvom, i zamolili su me da otpevam nešto. Ustao sam, zapjevao, a gazda kafane je bio oduševljen", započeo je Bešlić priču o svojim prvim koracima u svetu muzike.

Halid Bešlić
foto: Kurir / Dragana Udovičić

Nastavio je prisećajući se reči vlasnika kafane:

"Gazda mi je rekao: 'Kad bi ti ovde pevao, kafana bi uvek bila puna'. Odmah me pitao čiji sam, a ja mu kažem ko mi je otac. Onda me pita da li bi mi otac dozvolio da pevam u kafani i da li bi se ljutio što sam tu. Oni su se već poznavali, a ja sam znao da moram od nečega početi, pa sam pristao.

Halid se seća kako ga je gazda odmah angažovao:

Halid Bešlić
foto: Kurir / Marina Lopičić

"Gazda mi kaže: 'Ako je tako, ne moraš ni da ideš kući'. Tada je to bila nova kuća, imali su jednu sobu na spratu, i ja ostanem tu dva meseca. Muzičari su bili iz Šapca, pravi kafanski pevači, i ubrzo je kafana bila puna kao šibica. Bilo mi je važno da steknem iskustvo, i tako sam pevao tamo pet godina. Zatim sam došao u Sarajevo sa širim repertoarom. Četiri godine sam pevao u četiri različite kafane i postao popularan u Sarajevu kao kafanski pevač, onako kako sam danas popularan na teritoriji bivše Jugoslavije. Kada sam snimio prvi singl, on je 'planuo' u Sarajevu, ali još uvek ne šire. Tako je to – od nečega se mora početi" prisetio se Bešlić sa osmehom.

Halid Bešlić, sa više od 40 godina impresivne karijere, ne prestaje da osvaja publiku širom sveta. Njegov poslednji nastup održan je u Čikagu 13. septembra, a ovaj koncert pokazao je da njegova popularnost ne jenjava, čak i posle svih ovih godina.

Ceo intervju pogledajte u nastavku:

Stil/Bosniainfo

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs