TETKA NAJPOZNATIJEG BOSANSKOG PEVAČA PEVA BOLJE OD POLA ESTRADE: Doživela jezivu SUDBINU, a u 9. deceniji radi sklekove

Tetka najpoznatijeg bosanskog pevača Halida Bešlića, kažu ljudi, peva bolje od pola estrade.

Lifestyle
TETKA NAJPOZNATIJEG BOSANSKOG PEVAČA PEVA BOLJE OD POLA ESTRADE: Doživela jezivu SUDBINU, a u 9. deceniji radi sklekove
Foto: Printscreen Youtube/ Dijana Hodžić

Besima Sarajlić ušla je u 9. deceniju, izgleda kao da ima 50 godina, a tako se i oseća. Toliko je vitalna, kaže, da može i sklekove da radi. Uprkos tome što je život nije mazio, puna je elana i vedrine. Tetka Halida Bešlića, kažu peva bolje od pola domaće estrade.

- Prošla sam život da ag niko nije imao lošijeg, ali uvek držim humor u sebi! Kod mene je samo muzika, ples i humor. Imam 82 godine, ja i sad mogu da radim sklekove, mogu sada da uradim 12 sklekova. Mene doktorka pita:" Kako to da izgledaš tako lepo", ja joj kažem "Fino, svako veče nažažem jednu kriišku s pekmezom ili kajmakom i to mi je večera, i svako veče radim sklekove". - ispričala je Besima.

Besima, kažu ljudi, peva bolje od pola naše estrade, voli nardonu muziku i oduvek je imala želju da se bavi pevanjem. Zanimljivo je da Halidove pesme uopšte ne peva - "Njegove pesme ne volim pevati".

- Halid liči na tetku i voli pevati kao svoja tetka.

- Svi me vole, ne mogu da kažem. Ja kad odem u Prijedor, ja uvek pare donesem.

Halid zna da njegova tetka ima veliki talenat za muziku, a kako ona kaže, nekad je i njega učila da peva.

- Tetka, čuo sam da pevaš, a veruj mi da mi je bilo drago kad sam čuo. Rekoh:"I meni je drago što sam te nekad možda učila da pevaš, dok si mali bio".

Besima se trudi da se sa problemima nosi humorom, a preživela je, kaže, mnogo toga.

- Kad sam prebrodila izbeglištvo, onako ružno, prebrodila sam da mi je jedno dete ubijeno, a drugo je bilo u logoru, dovoljno mi je bilo. Pa sam dala sav svoj moral na veselje i na radost. Znam i sad zaplakati uz pesmu. - zaključila je Besima.

(Stil/ Dijana Hodžić)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs