Kako je Karlo Ponti od provincijalke stvorio Sofiju Loren: Imao je 37 godina i bio je oženjen, a njoj je bilo samo 15

Sofija Loren i Karlo Ponti živeli su zajedno pola veka. Sofija je stalno govorila da bez supruga ne bi bila to što jeste

Vip priča
Autor:
Kako je Karlo Ponti od provincijalke stvorio Sofiju Loren: Imao je 37 godina i bio je oženjen, a njoj je bilo samo 15
Foto: Profimedia

Karlo Ponti je imao karijeru, ženu i 37 godina, a onda je video Sofiju Loren na izboru za Mis.

Iako je imala samo 15 godina on je u njoj video ono što mnogi nisu - divu. Ta diva danas puni 90 godina, a ovo je njena ljubavna priča i priča o uspehu.

Karlo Ponti je rekao Sofiji Loren da je jako dobra, te da će postati filmska zvezda, ali mora da steše bokove i da malo skrati nos.

Karlo Ponti, Sofija Loren
foto: Profimedia

Sofiji je bilo neprijatno da to čuje: volela je sebe i način na koji izgleda. Rekla je da neće ništa da prepravlja na sebi. Nakon tih reči, Ponti ju je beskrajno poštovao: navikao se na činjenicu da su devojke spremne da učine sve kako bi postale poznate.

Sedam godina kasnije, 17. septembra 1957. godine par je ozvaničio svoju ljubav. Već razdvojen od svoje prve žene Đulijane, sa kojom je imao sina, poznati filmski producent je podneo zahtev za razvod braka u Meksiku i ubrzo potom oženio Sofiju. Mladenci su napravili slavlje kod kuće.

Karlo Ponti, Sofija Loren
foto: Profimedia

Narednog meseca je katolička crkva optužila Karla za bigamiju i ispostavilo se da mu brak sa Sofijom neće biti priznat. Tek posle godina i godina povlačenja po sudovima, optužnica je povučena. Par nije ima drugog izbora nego da anulira brak, što su i uradili 1962. godine.

Uprkos ogromnoj razlici u godinama (22 godine), njihova ljubav odolela je zubu vremena. Par je dobio dvoje dece, sinove Karla Džuniora i Eduarda. U braki su ostali više od 50 godin, sve do Pontijeve smrti, 10 januara 2007. godine.

Ponti je bio zadužen i za procvat Sofijine karijere. Osećao se kao da drži redak dijamant u rukama.

Sofija Loren
foto: Elstree Studios / Christophel Collection / Profimedia

Pre nego su se venčali, Ponti se mesecima dopisivao sa Sofijom: učio je kako da govori bez napuljskog akcenta, kako da se šminka i češlja a da ne izgleda kao provincijalka. Primorao je da čita klasičnu literaturu i sluša klasičnu muziku.

Čak ju je nagovorio da hoda njišući kukovima: stavljao je stolove sa fiokama u cik - cak, a Sofija je prolazila između njih i bokovima zatvarala fioke.

Pošto je njeno pravo ime Sofija Vilana Šikolone, Ponti je izmislio pseudonim Sofija Loren po kojem je postala poznata.

Sofija Loren i Karlo Ponti živeli su zajedno pola veka. Sofija je stalno govorila da bez supruga ne bi bila to što jeste, te da joj je sam Bog poslao tu ljubav.

Dve godine posle smrti supruga, kada su je pitali da li planira da se ponovo uda, odgovorila je:" Ne, nikada više, bilo bi nemoguće voleti bilo koga drugog!"

1 / 11 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs