Lebron je godinama lagao svet da je najverniji muž ženi i otac deci: A onda se ona pojavila sa slikom i otkrila istinu

Njegov put bio je trnovit, ali to ga nije sprečilo da postane legenda košarke kakva je danas. On je Lebron Džejms.

Vip priča
16:06h Autor:
Lebron je godinama lagao svet da je najverniji muž ženi i otac deci: A onda se ona pojavila sa slikom i otkrila istinu
Foto: Julien Mattia / Le Pictorium / imago sportfotodienst / Profimedia

Reperezentacija Srbije večeras igra polufinalnu utakmicu u košarci na Olimpijskim igrama protiv reprezentacije SAD.

Naši reprezentativci imaće žestokog protivnika pored sebe, a posebno legendu košarke- Lebrona Džejmsa.

Njegov život ispunjen je teškim početkom, ali napornim radom i verom uspeo je da dođe do velikih visina i postane prava košarkaška legenda kojoj se dive svi.

U nastavku se osvrćemo na lični život i početke slavnog Lebrona Džejmsa:

Lebron Džejms
foto: Julien Mattia / Le Pictorium / imago sportfotodienst / Profimedia

Lebron Džejms je jedno od najvećih imena u svetu košarke i sportske industrije. Njegov izuzetan talenat, neverovatna atletska sposobnost i posvećenost igri košarke su ga lansirali u svetlu karijeru i postavili ga među najbolje igrače svih vremena.

Rođen i odrastao u Akronu, Ohajo, Lebron je prošao kroz nekoliko nezaboravnih faza u svom životu, od srednjoškolske dominacije do osvajanja NBA titula.

Sa svojim snažnim fizičkim izgledom, izuzetnom košarkaškom inteligencijom i izvanrednom koordinacijom, Lebron je postao ikona koja je osvojila srca navijača širom sveta.

Lebron Džejms
foto: SMG / Zuma Press / Profimedia

Njegova karijera u NBA ligi je bila obeležena uspesima, kako individualno, tako i sa svojim timovima. Osim sportskih postignuća, Lebron je takođe poznat po svom humanitarnom radu, preduzetničkim poduhvatima i angažovanju u borbi za socijalnu pravdu.

Lebron Džejms: Skromni početak- veliki uspeh

Lebron Džejms je rođen 30. decembra 1984. godine u Akronu, Ohajo. Odrastao je u izazovnim uslovima, ali je njegova porodica bila ključni oslonac u njegovom životu. Njegova majka, Glorijaa Džejms, je bila mlada samohrana majka koja je radila mnoge poslove kako bi obezbedila svojoj porodici.

Trpela je za koru hleba kako bi ga odgajila, a on je predano radio i trenirao kako bi uspeo. Do vrha je mora da prođe veoma trnovit put. Nekada bi gladan morao da legne u krevet, ali mu je sve to davalo motivaciju da nastavi dalje da ostvari svoj cilj.

Lebron kao dete
Lebron kao dete foto: Printskrin@LeBron James/Facebook

Lebron je od ranog detinjstva pokazivao izuzetan talenat za sport, a posebno za košarku. Sa samo devet godina, privukao je pažnju svojih trenera i navijača zbog svoje neobične atletske sposobnosti i košarkaškog umeća.

Važan trenutak u Lebronovom životu dogodio se kada je upisao srednju školu St. Vincent-St. Mary. Tamo je započeo svoju srednjoškolsku košarkašku karijeru, a već u prvoj godini postao je ključni igrač svog tima. Njegova dominacija na terenu privukla je veliku medijsku pažnju i nacionalno priznanje.

Lebron Džejms
foto: Akron Beacon Journal / Zuma Press / Profimedia

Iako je bio mlad, Lebron je uspeo da ostane fokusiran na svoje ciljeve i da balansira školske obaveze sa sportskim aktivnostima. Njegov uspeh na terenu postao je inspiracija za mnoge mlade košarkaše širom zemlje.

Uprkos brojnim izazovima koje je Lebron morao da pređe, njegova porodica i zajednica u Akronu su uvek bili uz njega. On je nosio teret velikih očekivanja, ali je uspeo da pronađe snagu i motivaciju da prevaziđe prepreke i ostvari svoj pun potencijal.

Rani život i pozadina Lebrona Džejmsa imaju ključnu ulogu u oblikovanju njegove ličnosti i mentaliteta koji će mu pomoći da postane jedan od najboljih košarkaša svih vremena. Njegov uspon iz skromnih početaka do globalne ikone dokazuje snagu volje i predanosti koja je obeležila njegovu karijeru.

Lični život Lebrona Džejmsa igra važnu ulogu u razumevanju čoveka iza košarkaškog superstara. Iza svog uspeha na terenu, Lebron je posvećen suprug, otac i aktivan član zajednice.

Lebron Džejms je bio u dugogodišnjoj vezi sa svojom srednjoškolskom ljubavi, Savanom Brinson. Par se venčao 2013. godine i ima troje dece – sinove Lebrona Džejmsa Juniora (Bronny) i Brajanta, i ćerku Zuri. Lebron je uvek javno izražavao ljubav i podršku prema svojoj porodici, a provodi vreme sa njima kada god mu obaveze dozvole.

Lebron Džejms
foto: Profimedia

Lebron Džejms je od srednje škole u ljubavi sa Savanom Brinson sa kojom ima i troje dece, a jedan od najuspešnjih sportista današnjice oduvek je gradio i imidž porodičnog čoveka posvećenog samo jednoj ženi.

Međutim, samo jedna Instagram objava bila je dovoljna da napravi potpuni haos i sruši mu taj imidž. Naime, Erza Haliti, supruga sportiste Nika Vaneta, na Instagramu je optužila Lebrona da je preljubnik.

- Jesam li ja jedina koja baš i ne voli Lebrona Džejmsa? Nikad nisam bila fan muškaraca koji varaju žene, posebno kada ih varaju sa Sofijom Jamorom - napisala je, a ubrzo to i obrisala, ali ne dovoljno brzo - neko je njenu objavu slikao i proširio dalje.

Sofija Mora
foto: preentscreen/Instagram

Sofija je popularna influenserka sa dva miliona pratilaca, a radi i kao manekenka. Često se viđa i na košarkaškim utakmicama. Ona se na Tviteru oglasila povodom sporne slike uz komentar "Ljudi ne znaju koliko njihove reči mogu da zabole", dok se Lebron i njegova supruga ne oglašavaju.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs