Osvajao je žene, pa sa muškarcima završavao u krevetu: Ono što je uradio pred smrt, šokiralo je doktore

Marlon Brando je voleo žene, ali i muškarce sa kojima je često delio postelju. Živeo je život bez žaljenja i svoje postupke nije opravdavao

Vip priča
Osvajao je žene, pa sa muškarcima završavao u krevetu: Ono što je uradio pred smrt, šokiralo je doktore
Foto: Profimedia

Marlon Brando ostaće upamćen kao veliki plejboj, a o njegovoj poslednjoj želji još uvek se raspreda. Međutim, verujemo da većina nije ni svesna toga s kim je sve ovaj glumac završio u krevetu.

Spisak ljubavnika Marlona Branda je dugačak i uključuje nekoliko imena koja mogu iznenaditi obožavaoce ovog glumca. Navodno, Brando se upustio u gej aferu sa komičarem Ričardom Prajorom, što su potvrdili i muzičar Kvinsi Džons i udovica pokojnog komičara. Džons je takođe tvrdio da je Brando spavao sa pevačem Marvinom Gejem i piscem Džejmsom Boldvinom. Ali da li je Marlon Brando bio gej?

Popularni glumac nikad nije krio da je bio u vezi i sa muškarcima i sa ženama.

"Kao i veliki broj muškaraca, i ja sam imao homoseksualna iskustva", rekao je, "i nije me sramota", priznao je glumac 1976. godine.

Dok je u mlađim danima Brando bio doživljavan kao srcolomac sposoban da zavede bilo koju ženu, njegovi odnosi sa muškarcima uglavnom su bili ispod radara. U Brandovom vrhuncu 50-ih i 60-ih godina – pa čak i tokom ere njegove legendarne uloge u filmu Kum iz 1972. – homoseksualnost i biseksualnost nisu bili ni približno tako prihvaćeni ili otvoreno diskutovani kao danas.

Marlon Brando
foto: Everett Collection / Everett / Profimedia

Bio je tri puta oženjen i imao do 15 dece

Tokom svog života, Brando se ženio tri puta, imao je nekoliko dugogodišnjih veza sa ženama i imao mnogo dece. Godine 1957. oženio se svojom prvom ženom, indijskom glumicom Anom Kašfi. Imali su jedno dete zajedno, Kristijana Devija Branda, koji je kasnije bio u zatvoru zbog smrti dečka svoje polusestre. Tokom svog braka sa Kašfi, Brando je bio u brojnim vanbračnim vezama, uključujući i dugu aferu sa glumicom Ritom Moreno. Brando i Kašfi su se razveli 1959. godine.

Zatim se oženio meksičkom glumicom Movitom Kastanedom 1960. nakon što ju je upoznao na snimanju filma Viva Zapata! Bila je sedam godina starija od njega. Imali su dvoje dece i razveli se dve godine kasnije.

Zatim je upoznao svoju treću ženu, Taritu Teripiju, 1962. godine na snimanju filma Pobuna na Bountiju. Ona je imala samo 19 godina, dok je on tada imao 37 godina. Imali su troje dece i na kraju su se razveli 1972.

Takođe je imao 14 godina dugu aferu sa sluškinjom iz Gvatemale po imenu Marija Kristina Ruiz, sa kojom je dobio još troje dece. Brando je takođe usvojio nekoliko dece tokom ovih veza, što je ukupno 11, mada neki kažu da je ovaj ukupan broj bliži 15.

Marlon Brando
foto: Profimedia

Navodno je imao sastanak sa Džeki Kenedi

U knjizi Dejvida Hejmana iz 2009. godine, pisac je tvrdio da je bivša prva dama Džeki Kenedi imala kratku vezu sa Brandom 1964. godine, godinu dana nakon što je njen suprug, predsednik Džon F. Kenedi, ubijen.

Autor je tvrdio da su Kenedi i Brando izašli na večeru, gde su plesali i „zabavljali se“. Zatim koristi Brandov glas da objasni kako je veče napredovalo:

"Kada nisam uspeo da napravim korak, ona je uzela stvari u svoje ruke i postavila magično pitanje: 'Da li bi želeo da provedeš noć kod mene?' Rekao sam, 'Mislio sam da nikad nećeš pitati.'

Autor je tvrdio da je Džeki prekinula aferu nakon što je sa glumcem provela dve noći zajedno.

Džeki Kenedi, Marlon Brando
foto: Profimedia / kolaž

Možda je spavao sa komičarem Ričardom Prajorom

Tokom karijere Ričarda Prajora, mnogi su pretpostavljali da je bio striktno heteroseksualan. Uprkos kratkoj vezi sa transrodnom ženom otkrivenom u njegovoj autobiografiji, malo ko je očekivao da Ričarda Prajora privlači bilo ko osim heteroseksualnih žena. Međutim, u intervjuu 2018, muzičar Kvinsi Džons je izjavio da su Brando i Prajor bili u seksualnoj vezi.

Nakon ovog intervjua, Prajorova udovica, Dženifer Li Prajor, potvrdila je Džonsovu tvrdnju putem tvita u kojem je navela da je znala za vezu njenog supruga i Marlona Branda.

Sastanak sa Merlin Monro

Merilin Monro, Marlon Brando
foto: Profimedia

Brando je bio blizak prijatelj sa Merilin Monro, a u dokumentarcu Slušaj me, Marlon je tvrdio da je razgovarao sa njom telefonom dva dana pre nego što je umrla. I dalje se priča da su se ležerno zabavljali 1955. i da su barem jednom spavali zajedno.

Za razliku od ovih tvrdnji, Brandov prijatelj i biograf Džordž Englund napisao je da je Brando imao priliku da spava sa Monro, ali je nije iskoristio, navodeći da ona „nije bila njegov tip“.

Brando i Džeki Kolins

Džeki Kolins
foto: Profimedia

Autorka i glumica Džeki Kolins tvrdila je da je imala vezu sa Brandom ranih 50-ih. U to vreme, Brando je imao oko 29 godina, dok bi Kolins imao samo 15 godina.

Kolins tvrdi da ga je upoznala na zabavi, gde ju je pozvao nakon što ju je pogledao sa druge strane sobe. „Imali smo veoma kratku, ali fantastičnu aferu – bio je na vrhuncu svoje slave i glamura“, tvrdi ona. Veza je izazvala turbulencije između Kolinsove i njene starije sestre Džoan, za koju se takođe pričalo da je imala vezu sa Brandom.

Burna veza sa Ritom Moreno

Rita Moreno, Marlon Brando
foto: Profimedia

Rita Moreno je imala tešku osmogodišnju vezu sa Brandom. U svojim memoarima je napisala da je „skoro umrla od ljubavi prema njemu“. Veza je bila emocionalno iscrpljujuća. Marlon ju je navodno prisilio na abortus, zbog čega je ostala emocionalno oštećena i psihički nestabilna. Uprkos tome što se dva puta udavala tokom njihove veze, njegova brojna neverstva su je nagnala da ide na sastanke sa Elvisom samo da bi on bio ljubomoran. Bez obzira na to, opisala je njihov fizički odnos ovako:

"Reći da je bio veliki ljubavnik - senzualan, velikodušan, divno inventivan - bilo bi ozbiljno potcenjivanje onoga što je učinio ne samo mom telu, već i mojoj duši. Svaki aspekt druženja sa Marlonom je bio uzbudljiv, jer je bio angažovaniji u krevetu nego bilo ko drugi koga sam ikada poznavala."

Iako se udala za Leonarda Gordona, kojeg je nazvala "ljubavlju njenog života", ali ostala je pri tvrdnji da je Brando "požuda" njenog života.

Rita Moreno, Marlon Brando
foto: Profimedia

On i Šeli Vinters su bili prijatelji sa beneficijama

Šeli Vinters je rekla da je sa Brandom imala dogovor o „prijateljima sa povlasticama“ u svojoj autobiografiji iz 1980. godine, tvrdeći da je njegova privlačnost neosporna:

"Sve što ste mogli da uradite je da osetite seksualnu stimulaciju koja je bila tako potpuna. Jedini drugi put sam to doživeo kada sam videla Elvisa Prislija kako nastupa uživo u Las Vegasu".

Hajdi Flajs je tvrdila da je Brando jeo grožđe tokom seksa

Godine 1997, otprilike nedelju dana pre nego što je zatvorena zbog vođenja javne kuće, bivša holivudska gospođa Hajdi Flajs provela je neko vreme sa tada 73-godišnjim Brandom.

"Marlon je bez sumnje bio najseksipilniji i najdeblji muškarac sa kojim sam ikada spavala. Otišla sam u njegovu kuću nedelju dana pre nego što sam bila u zatvoru i imala sam osam najiscrpljujućih, ali najzadovoljnijih sati u životu. Jedina stvar koja je bila pomalo odvratna je da je imao tu čudnu naviku da žvaće grožđe sve vreme dok smo imali seks."

Marlon Brando
foto: Profimedia

Homoseksualne i nastrane veze sa gumcima

Pričalo se da je obožavao da gasi cigarete na telu Džejms Dina, te da je sa njim imao sado-mazo vezu, dok je Din bio pokoran.

U zloglasnom intervjuu Kvinsija Džonsa za Vulture, muzičar ne samo da je tvrdio da je Brando imao seksualni odnos sa Ričardom Prajorom, već je rekao i da je Brando spavao sa piscem i društvenim kritičarem Džejmsom Boldvinom. "On bi spavao sa bilo kim. Bilo kim, čak i sa poštanskim sandučetom. Džejms Boldvin. Ričard Prajor. Marvin Gej", rekao je Džons. Sestra Marvina Greja oštro je demantovala ove tvrdnje.

Iako Brandova veza sa Boldvinom nije demantovana, nije ni u potpunosti potvrđena. Brando i Boldvin su bili poznati po bliskoj vezi. Boldvin nikada nije dao jasnu izjavu u vezi sa svojom seksualnošću, ali se verovalo da je imao homoseksualne odnose sa muškarcima.

Brando je imao visoko mišljenje o Džejmsu Baldvinu. U intervjuu iz 1990. Brando je navodno rekao:

"Ako želite da me pitate do čega mi je sada najviše stalo, ako tražite da vam kažem šta je bilo važno ili trajno, moralo bi da bude da sam hodao, sedeo i sanjao pored čoveka po imenu Džejms Boldvin."

Marlon je imao malo veze sa Kerijem Grantom, provodeći vikend sa njim u San Francisku. Keri je takođe pratio glumca Stjuarta Grejndžera, koji je postao još jedno od Marlonovih osvajanja.

Marlon Brando
foto: BETH A. KEISER / AFP / Profimedia

U poslednjim godinama svog života, kada je bio star i nemoćan, Brando je sklopio prijateljstvo sa Majklom Džeksonom i počeo je da smatra Neverlend ranč svojim drugim domom. Brandov sin Miko je radio kao čuvar na ranču, a posle očeve smrti je primetio: „Poslednji put kada je moj otac napustio kuću da bi negde otišao, da bi proveo bilo kakvo vreme, bilo je to sa Majklom Džeksonom."

Kasnije je objavljeno da su 11. septembra 2001. Brando, Majkl Džekson i Elizabet Tejlor delili iznajmljeni automobil da bi pobegli iz Njujorka. Brando i Tejlor su u to vreme bili u Njujorku da bi se pojavili kao gosti na Džeksonovim nastupima u Medison Skver Gardenu, a trio se navodno zajedno odvezao čak do Ohaja. Prema Samu Kashneru iz Vaniti Faira, "Brando je navodno iznervirao svoje kolege zaustavljajući se u svakom KFC-u i Burger Kingu pored kojih su prolazili duž autoputa. Može se samo zamisliti šok koji je njihova pojava izazvala na benzinskim pumpama i odmorištima širom Amerike."

Marlon Brando
foto: Profimedia

Imao je 60 godina kada je odlučio da se obreže i to bez lekova i anestezije. Smatrao je da on tu bol može da izdrži zbog meditacije koju je praktikovao:

"Kada sam pre nekoliko godina odlučio da se obrezujem, zamolio sam doktora da to uradi bez leka protiv bolova. Uveravao sam ga da mogu da otklonim bol koristeći kontrolu uma tokom operacije. Bio je skeptičan, ali je rekao da bi to bilo zanimljivo medicinsko iskustvo..."

Na kraju, kada je Brando stigao u bolnicu, bio je veoma razočaran kada je otkrio da su lekari odbili da urade obrezivanje bez anestezije.

Kada mu je umro prijatelj Volijem Koks, Brando je zamolio njegovu udovicu da mu da pepeo. Rekao je da će on da ispuni Koksovu želju i pepeo raspe. Međtuim, on je urnu sa pepelom držao u svom domu tri pune godine:

"Bio mi je kao brat. Ne mogu vam reći koliko mi nedostaje i koliko sam voleo tog čoveka. Imam njeogv pepeo u svojoj kući. Stalno razgovaram s njim."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs