Suzan se prvi put poljubila tek u dobi od 53 godine: A onda joj se život promenio za 180 stepeni

Suzan Bojl osvojila je srca gledalaca 2009. godine učestvovanjem u TV takmičenju "Ja imam talenat". Danas ona izgleda potpuno drugačije. Nakon moždanog udara uspeva da se vrati pevanju i da nastavi da očarava svojim glasom.

Vip priča
14:08h Autor:
Suzan se prvi put poljubila tek u dobi od 53 godine: A onda joj se život promenio za 180 stepeni
Foto: Profimedia

Škotska pevačica Suzan Bojl, koja se proslavila zahvaljujući britanskoj verziji televizijskog takmičenja "Ja imam talenat" 2009. godine, bila je prisutna na dodeli nagrada Pride of Scotland 2024. Na crveni tepih u Glazgovu stigla je raspoložena i u ružičastoj večernjoj haljini koja joj je sjajno pristajala.

Desetine dobro raspoloženih lica iz muzike, sporta i televizije okupilo se u Glazgovu kako bi odali počast inspirativnim herojima. Ali legendarna pevačica zaustavila je sve poglede kada je izašla na crveni tepih na početku događaja.

Suzan Bojl
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Suzan, koja je bila prisutna kako bi dodelila priznanje, rekla je: "Počastvovana sam što sam ovde. Ovo je neverovatno veče u kome se slave izuzetni ljudi koji zaslužuju posebno priznanje. Svakome ko ide iznad i dalje treba aplaudirati."

Ko je, gde je i šta radi danas Suzan Bojl?

Suzan Bojl osvojila je srca gledalaca iz Ujedinjenog Kraljevstva i šire nakon njene audicijet u TV takmičenju "Ja imam talenat" u aprilu 2009.

Bojl, koja je u to vreme imala 47 godina, pevala je "I Dreamed A Dream" iz "Les Miserables" za svoju audiciju u trećoj sezoni na onome što je to takmičenje opisalo kao "jednu od najnezaboravnijih audicija" u istoriji emisije. Njen nastup šokirao je i publiku i sudije Sajmona Kauela, Pirsa Morgana i Amandu Holden, a ona je ušla među 40 polufinalista.

Iako je Kauel rekao da je grupa sudija imala mala očekivanja od njene audicije, on je rekao svojevremeno da je pevačica "savršen primer nikada ne sudi o knjizi po koricama". Kauel je primetio da je Bojlova na kraju "promenila pravilnik" šoua, objašnjavajući: "Došla je u ovu emisiju i sve se promenilo jer do tog trenutka ... postojala je percepcija da moraš izgledati ovako ili biti ovih godina."

Suzan Bojl
foto: Profimedia

Osvrćući se na svoju karijeru na obeležavanju decenije u aprilu 2019. Bojlova je rekla za časopis "Pipl" da je "najveće iznenađenje" to što je i dalje tu 10 godina kasnije. Objasnila je: "Slava je tako bizaran koncept i nikada nije bila moj motivator. Samo želim da pevam za ljude i da im pružim radost, sreću, da nakratko odbacim stvarnost i da se zabavljam."

Izvan svoje muzičke karijere, Bojl se osvrnula na svoj lični život otkako je stekla svetsku slavu.

Ona je 2013. otkrila svoju dijagnozu poremećaja iz autističnog spektra, nazvanog Aspergerov sindrom, i kako je to uticalo na njen život i karijeru. Sledeće godine, Suzan je govorila o svom ljubavnom životu, rekavši da je izlazila sa svojim prvim dečkom, doktorom kojeg je upoznala na turneji.

Suzan Bojl
foto: Profimedia

Takođe je bila iskrena o svojoj ljubavi prema deci. U podkastu u junu 2019. govorila je o svojoj želji da zasnuje porodicu i da žali što nema svoju decu. Suzan je objasnila: "Pa, kada se stvari malo stišaju, možda bih želela da se bavim hraniteljstvom."

Bojl se poslednjih godina suočila i sa drugim zdravstvenim problemima. U aprilu 2022. doživela je moždani udar, o čemu je govorila u junu 2023.

Na društvenim mrežama je podelila više detalja o svom zdravstvenom strahu od prethodne godine i kako je radila na oporavku u poslednjoj godini. Napisala je: "Proteklih godinu dana toliko sam se trudila da vratim svoj govor i pevanje, sa jedinim ciljem, da ponovo mogu da pevam na sceni.

Suzan Bojl
foto: Dymond/Thames / Shutterstock Editorial / Profimedia

Što se njene karijere tiče, Bojl je i dalje privučena scenom, što ona naziva svojim "srećnim mestom". U januaru 2019. rekla je: "Doživljavam veliko uživanje čineći publiku srećnom. Moja karijera nikada nije bila zarada ili čak pozicije na top listama, samo volim da budem na sceni i da pevam."

Što se tiče toga kako se nosi sa svojom slavom, rekla je da je "obična Suzan Bojl kod kuće i da nikada ne želi da "postane diva".

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs