OŽENIO JE PROSTITUTKU, PA NAŠAO LJUBAVNICU SA KOJOM JE VODIO PARALELNI ŽIVOT 10 GODINA: Ferari je u životu imao SVE

Enco Ferari doživeo je duboku starost, pa umro u krugu porodice, mirno i dostojanstveno.

Vip priča
Autor:
OŽENIO JE PROSTITUTKU, PA NAŠAO LJUBAVNICU SA KOJOM JE VODIO PARALELNI ŽIVOT 10 GODINA: Ferari je u životu imao SVE
Foto: GEORGES BENDRIHEM / AFP / Profimedia

Enco Ferari bio je čovek sa velikim samopouzdanjem koje je postajalo sve veće kako se njegovo bogatstvo gomilalo. Bio je ponosan na sebe što je od ništa napravio milione.

Povrh svega toga on je te milione zaradio radeći posao koji je obožavao.

Na prvu auto trku otišao je sa ocem i bratom, da bi tu i tamo shvatio čime želi u životu da se bavi. On je želeo da ima automobil toliko brz da može da prestigne sve druge automobile i tako je nastao Ferari. Enco nikad nije ciljao na putnički automobil, on je živeo za trke.

Enco Ferari, Ferari
foto: Entertainment Pictures / Alamy / Alamy / Profimedia

Mnogi mu zameraju to što je nekoliko vozača stradalo zahvaljujući njegovim velikim ambicijama, ali Enco se nije osvrtao.

Uporedo sa divljim poslovnim životom, Enco je isto tako imao neobičan i ljubavni život.

Lauru Domeniku Gorel upoznaje tokom svoje saradnje sa firmom Alfa Romeo. Dok su neki pričali da je Laura bila bogata naslednica, drugi su govorili kako je bila prostitutka. U isto vreme se pričalo kao Enco nije birao pa je u krevet išao sa svakom ženom koja bi bila voljna.

Laura ubrzo postaje gospođa Ferari. Ovaj brak je od početka bio prilično problematičan, a stvari su postale još gore kada je Encova majka došla da živi sa njima. Laura i Adalgiza se bukvalno nisu podnosile, a Enco je konstantno bio sudija između njih. Svoj mir Ferari je tražio u svojoj najvećoj ljubavi, a to je bio automobilizam. Svega nekoliko meseci posle venčanja, on se vratio poslu i posvećivanju trka i svega što ide uz to.

Enco Ferari, Ferari
foto: Entertainment Pictures / Alamy / Alamy / Profimedia

Ipak, sav uspeh koji postizao na poslovnom planu bio je u senci dešavanja u Ferarijevom privatnom životu. 1932. godine, Enco dobija sina kome daje ime po svom pokojnom bratu Alfredu (Dino) Ferariju. Mališan je od rođenja bio bolestan i dijagnostikovana mu je mišićna distrofija koja će ga vremenom polako ubijati.

Par godina kasnije, Ferari upoznaje Linu Larni, ženu koja će obeležiti ostatak njegovog života. Nepunih godinu dana posle njihovog upoznavanja, Lina i Ferari dobijaju vanbračnog sina Pjera, tako da je sada Enco imao dve porodice, jednu u Modeni i jednu u Maranelu.

Sa jedne strane u Maranelu je imao Linu i Pjera, a u Modeni je imao poprilično problematičan brak sa Laurom i njihovim bolešljivim sinom. Dinovo stanje se svakim danom sve više pogoršavlao, a Enzo je davao sve od sebe da pomogne svom starijem sinu, nabavljao je najbolje lekove iz celog sveta, dovodio je najbolje lekare, ali bez ikakvog efekta.

Enco Ferari, Ferari
foto: Entertainment Pictures / Alamy / Alamy / Profimedia

Dino umire u dobi od 20 godina, a pošto je u Italiji razovd bio ilegalan, Enco nije mogao da se razvede od Laure za koju ga sada ništa nije vezalo.

Ipak, on nastavlja svoj život sa Linom, a Pjer će postati njegov naslednik tek onda kada umre Encova prva žena Laura.

U međuvremenu, Enco nije gubio vreme. Pričalo se da je spavao sa preko 3000 žena. A kako i ne bi kada je imao dve stvari koje su izuzetno privlačile mlade i lepe žene: samopouzdanje i bogatstvo.

Enco Ferari, Ferari
foto: Entertainment Pictures / Alamy / Alamy / Profimedia

Ali Enco Ferari nije bio bog i imao je svoje slabe tačke. Jedna od njih je bila klaustrofobija od koje ja patio i zbog koje se nikada nije vozio avionom i liftom. Pod stare dane nije voleo mnogo da izlazi ni iz svoje vile.

Umro je u 90oj godini, u krugu svoje porodice, a njegov sin je ispunio očevu želju i tek kada ga je sahranio u porodičnu grobnicu pored njegovog oca, javio je novinarima da je veliki Enco Ferari umro.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs