HOLIVUDSKI GLUMAC JE OSTAVIO MILIONE DEVOJCI KOJU NIJE NI POZNAVAO: Decu je ostavio bez IGDE IČEGA, svi su bili ŠOKIRANI

Glumca Pitera Selersa smo znali po ulozi u filmu Pink Panter. Bogatstvo koje je imao nije hteo da ostavi deci, umesto toga ono je pripalo potpunom strancu

Vip priča
12:37h Autor:
HOLIVUDSKI GLUMAC JE OSTAVIO MILIONE DEVOJCI KOJU NIJE NI POZNAVAO: Decu je ostavio bez IGDE IČEGA, svi su bili ŠOKIRANI
Foto: United Artists / Entertainment Pictures / Profimedia

Kesi Unger je tokom studiranja nosila vrećaste farmerke, otrcanu duksericu i japanke. Iza skromne figure vredne studentkinje krila se bogatašica.

Niko nije mogao ni da zamisli da je upravo Kesi nasledica velikog bogatstva slavnog glumca Pitera Selersa.

Ali dok je išla ka luksuznom stanu vrednom milione, ova mlada studentkinja nije bila zaslužna za bogatstvo koje joj je pripalo. Naprotiv, ona je rođena 4 godine nakon smrti Pitera Selersa.

Pa kako to da je upravo njoj pripalo bogatstvo ovog glumca?

Njena majka Lin Frederik je bila udata za Selersa u momentu kada je on iznenada preminuo do infarkta.

Par je bio u braku samo tri godine, ali nisu živeli u slozi i ljubavi. Ovaj bračni par bio je otuđen u momentu kada je Piter doživeo prvi u nizu srčanih udara koji su ga kasnije i ubili.

Prijatelji slavnog glumca su insistirali na tome da on iz svog testamenta izbaci tadašnju ženu sa kojom nije ni živeo, ali smrt je bila brža.

Kao rezultat toga, njegova deca Majkl, Sara i Viktorija koje je dobio sa bivšim ženama, nasleđuju neku simboličnu cifru, dok sav novac pripada Lin, piše Dejli Mejl.

Šta se desilo sa Piterovom decom?

Viktorija je 20 godina provela u zatvoru, da bi kasnije postala dizajnerka nakita. Svog oca je uvek krivila za to što ju je zateklo u životu.

"To je nešto što me uvek proganja. Pitam se kakav bi mi bio život da mi je otac ostavio novac. Šta bih sve mogla da postignem sa tim.

To je rana koja uvek boli. Boli me što novac troši neka devojka koja sa njim nije bila ni u srodstvu."

Viktorija je rekla da njen otac nikada nije voleo nijedno od svoje dece i da je "konačna uvreda" bila da ih isključi iz svog testamenta.

"Tata nas je odbacio u svom testamentu – i znam da Majkl nikada nije preboleo to. Otišao je u grob osećajući toliki bol“, rekla je.

Čini se da je Majkl, koji je umro 2006. od srčane insuficijencije u 52. godini, patio čak i više od Viktorije.

Pre par godina, dok je radio kao građevinski izvođač u severnom Londonu, napisao je emotivni izveštaj u novinama o svom slavnom ocu, opisujući ga kao zlobnog i nikakvog roditelja.

U jednom užasnom incidentu kada je Majkl imao samo pet godina, Piter ga je nemilosrdno tukao kaišem nakon što je dečak pokušao da popravi malu ogrebotinu na voljenom Bentliju svog oca.

Čak i nakon tolikog izliva besa, Piter je upao u njegovu sobu i odneo mu sve igračke - ostavivši samo jednu, na polici do koje nije mogao da dođe.

Majkl je takođe otkrio da mu je Piter poslao pismo kada je bio u ranim tinejdžerskim godinama u kojem je rekao: "Ne želim više da me smatraju tvojim ocem. Došlo je vreme da nastavite svojim putem. Moj poslednji predlog je da promenite prezime."

Sara je jedina od njih troje koja je pobegla iz očeve senke. Danas živi mirno i vodi prodavnicu antiknih medveda u centralnom Londonu.

Niko ne može znati da li bi Majklu i njegove dve sestre bilo bolje da je Selers poživeo dovoljno dugo da promeni svoj testament.

Svakako, činilo se da je poslednji testament glumca pažljivo formulisan tako da im nije dao nikakve šanse za osporavanje istog.

Majkl je napisao: "Da smo bili odsečeni bez ičega, mogli bismo da osporimo testament na osnovu toga što je zaboravio da nas uključi. Ali rečeno nam je da bi iznošenje na sud značilo bacanje novca koji nismo imali."

Viktorija je, međutim, bila hrabrija od svog brata i na kraju je osporila testament. Nakon toga je dobila 10.000 funti za plaćanje školarine.

U međuvremenu Selersovo imanje od 4,5 miliona funti – uključujući njegovu imovinu, kolekciju umetničkih dela, porodično nasleđe i preostala prava iz njegovih zapisa i filmova – prešlo je na Lin Frederik koja se šest meseci nakon smrti glumca preudala.

Ona je svoje bogatstvo uvećala za još milion funti uspešnom tužbom protiv tvoraca filma iz 1982. godine, koji se mnogo najavljivao, a reč je o franšizi filmova o Pink Panteru u kojima je Piter glumio.

Napravljen je nakon Selersove smrti i vratio je Kluzoa u život spajanjem delova iz prethodnih filmova. Lin je tužila kompaniju a razlog je bio kaljanje ugleda njenog pokojnog muža.

Nekoliko meseci nakon što se razvela do drugog supruga, Lin se udala za bogatog kalifornijskog specijalistu za srce dr Berija Ungera.

U tom braku Lin je dobila ćerku Kesi.

U poslednjih nekoliko godina svog života, Lin je postala opsednuta sećanjem na Selersa, toliko da mu je napravila svetilište u švajcarskoj kolibi koju je nasledila kao deo njegovog imanja.

Insistirala je na tome da je nazivaju „gospođa Piter Selers“ – čak i kada je ta titula bila odštampana na čekovnoj knjižici i kreditnim karticama – i, kako je piće uzelo maha, sedela bi sama, sa flašom votke u ruci, gledajući njegove filmove beskonačno.

U vreme kada je umrla 1994. godine, ova nekada lepa žena, bila je samo bleda senka nekadašnje lepotice. Uzela je kokain da joj pomogne da smrša i tablete za smirenje da joj pomognu da zaspi.

Sahranjena je noseći prsten koji joj je Selers dao, a koji je nekada pripadao njegovoj majci.

Majkl je rekao: "Taj novac joj nije doneo sreću. Umrla je u 39. godini, naduvana i jadna i beznadežno zavisna od pića i droge. Bio sam užasnut kada se njen pepeo pomešao sa očevim."

Viktorija je poslednji put videla Lin tri nedelje pre njene smrti.

"Bila sam tako šokirana. Lin je sedela u svojoj kuhinji, obučena u prljav kaftan. Jedva se pomerala. Gutala je votku direktno iz bokala sa drškom sa strane."

A šta se desilo sa Kesi?

Kesi je uprkos velikom bogatstvu koje je nasledila, nastavila da živi skromno. Pokušala je da održi dobre odnose sa svojim ocem, ali se on ponovo oženio i dobio novu porodicu, pa je Kesi isključena iz svega toga.

Viktorija je o njoj ovako govorila:

"Ona se nije ni rodila kada je umro Piter Selers. Nadam se samo da će učiniti nešto dobro sa njegovim novcem. Samo Bog zna da taj novac do sada nije doneo ništa do velikog bola."

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs