Zavidni jubilej

Sofija Loren proslavila 80. rođendan: Ikona stila i gracioznosti i dalje vlada crvenim tepihom!

Dobitnica svih značajnih nagrada u svetu glume napisala je memoare koje će objaviti krajem godine i u njima je opisala kroz šta je sve prošla u životu i svojoj jedinoj ljubavi - Karlu Pontiju
Vip priča
23:56h Autor:
Sofija Loren proslavila 80. rođendan: Ikona stila i gracioznosti i dalje vlada crvenim tepihom!
Foto: Fonet

Rođena pre tačno 80 godina, 20. septembra 1934. godine, Sofija Loren i dalje vlada crvenim tepihom i ostavlja bez daha gde god da se pojavi. Sa svojim damskim držanjem, elegantnim hodom i seksi, uskom odećom, ova italijanska lepotica i dalje predstavlja san mnogih muškaraca.

Kako bi obeležila svoj 80. rođendan, Sofija je napisala memoare, koji će biti objavljeni krajem godine. U knjizi je iskreno pisala o svom putu od siromaštva do ogromne slave, glamura i bogatstva.

Kada je imala 14 godina, Sofija se prijavila na izbor za mis Italije. Iako nije pobedila, ona je ušla u uži izbor i zapala je za oko žiriju. Kasnije je počela da ide na časove glume, i ubrzo je dobila prvu ulogu. Bio je to film "Quo Vadis" iz 1952. godine, od kog počinje njena uspešna karijera.

Recept za podmlađujuću masku Sofije Loren preuzmite OVDE.

Iako je počela da glumi 50-ih godina, veliki uspeh postigla je tek 60-ih godina, i to sa filmom "Počelo je u Napulju", u kom je glumila sa Klarkom Gejblom. Mnogi muškarci su sanjali o njoj, ali je ona je videla samo jednog - Karla Pontija. Oni su bili u braku od 1957. godine, do njegove smrti 2007, a četvorogodišnjim prekidom.

Lorenova, koja živi u Ženevi, dobitnica je svih značajnih priznanja u glumačkom svetu. Njenu policu za nagrade krase Oskar, Zlatni globus, Gremi i BAFTA nagrade. Poslednji put je nominovana za Oskara 1964. godine za ostvarenje u filmu "Brak na italijanski način", dve godine nakon što je kući odnela nagradu za najbolju žensku ulogu u filmu "Dve žene".Pored fantastičnog izgleda i glumačkog talenta, ova italijanska boginja je poznata i po tome što ima oštar jezik, ali i odličan smisao za humor.

"Sve što vidite, dugujem špagetama" - rekla je ona jednom prilikom, kada su je novinari pitali kako održava zavidnu figuru.

Sofija Loren nakon 40 godina dokazala da je nevina bila u zatvoru! Detalje saznajte OVDE.

Kada je ljubav njenog života, Karlo, preminuo 2007. godine u svojoj 94. godini, novinari su pitali ovu lepoticu da li će se ponovo udavati."Ne, nikada više. Bilo bi nemoguće voleti ikoga posle njega", rekla je Sofija. Ona je dva puta imala spontani pobačaj, pre nego što je uspela Karlu da podari dvoje zdrave dece - Karla mlađeg i Edoarda.

Graciozna, elegantna i sofisticirana, Sofija je pravo oličenje lepote koja traje uprkos vremenu i kojoj godine ne mogu ništa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs