kieran kalkin

ŽIVEO U SENCI BRATA ZAVISNIKA, OŽENIO ŽENU KOJOJ SE RUGAO: Jedan grob posećuje svake godine, detinjstvo želi da ZABORAVI

Kieran Kalkin ne planira da odmara dugo nakon završetka snimanja američkog hit-serijala "Naslednici"

Vip priča
Autor:
ŽIVEO U SENCI BRATA ZAVISNIKA, OŽENIO ŽENU KOJOJ SE RUGAO: Jedan grob posećuje svake godine, detinjstvo želi da ZABORAVI
Kieran Kalkin, Foto: T.JACKSON / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kieran Kalkin je veliku popularnost stekao upravo nakon snimanja serije Naslednici. Kažu da je sada popularniji od brata Mekalija: iako ga razdvojenost od supruge i dvoje dece čini anksioznim, jer je i sam odrastao u disfunkcionalnoj porodici, prihvatio je glavnu ulogu u filmu "A Real Pain" pa će neko vreme živeti u Poljskoj.

- Mislim da će me ljudi uvek pitati za Mekalija. Neke se stvari menjaju, a neke ne - rekao je nedavno američki glumac Kieran Kalkin (40), aludirajući na naizgled nedodirljivu popularnost dve godine starijeg brata i kolege Mekalija Kalkina koji se kao dete proslavio u filmu "Sam u kući".

Ali, čini se da su se stvari ipak promenile i da je napokon izašao iz njegove senke. I za razliku od Mekalija, koji je nakon filma "Sam u kući" postao dečja zvezda, Kieran je to ostvario u zrelim godinama. A dovoljna je bila jedna uloga - Romana Roja u "Naslednicima", američkoj seriji koja otkriva kako je to biti naslednik medijske kompanije i utrkivanje za glavnu ulogu. Serija se završila pre nekoliko meseci, a rastanak od ekipe nije mu bio lak.

Kieran Kalkin
foto: RW / imago stock&people / Profimedia

"Teško sam to prihvatio. Nije bilo je*enog trenutka da nisam razmišljao kako se osećam. Ne znam u kojoj fazi tugovanja sam bio, ali znam da sam bio loše. Možda je to bila depresija, a možda poricanje. Ili pomalo oboje", priznao je glumac, kojem će osim kolega zasigurno nedostajati i zarada od uloge u jednom od najboljih i najgledanijih serijala unazad nekoliko decenija.

U prve dve sezone "Naslednika" (originalni naziv je "Succession"), koja se prikazivala od 2018., po epizodi je navodno dobijao 100 hiljada dolara. S vremenom se cifra popela na 350 hiljada, a kasnije još i više. Do poslednjeg trenutka se nadao da ovo neće biti poslednja sezona, ali autor Džesi Armstrong je doneo konačnu odluku: priča o borbi trojice braće i sestre za tron u medijskoj kući njihovog oca Logana Roja, koji podseća na magnata Ruperta Murdoka, definitivno je završena. Do sada je "Nasleđe", koje upoređuju s "Igrom prestola" u korporativnom svetu, osvojilo čak 52 filmske i televizijske nagrade, a među njima je pet Zlatnih globusa i trinaest Emija. Kalkin je za prvu nagradu bio nominovan tri puta, za drugu dva puta, ali nije dobio ni jednu. Ali, zato je prošle godine osvojio nagradu Critics‘ Choice, u kategoriji najboljeg sporednog glumca. Kieranovo bogatstvo sada se procenjuje na pet miliona dolara, što je i dalje dosta manje od njegovog brata Mekalija, koji je "težak" 18 miliona dolara. Uprkos tome, tvrdi da nikad nije bio zavidan, šta više, smatrao je da je Mak, kako ga naziva, odmalena nosio težak teret popularnosti.

Kieran Kalkin
foto: Globe Photos / Zuma Press / Profimedia

"Bio je mali, a morao je da prihvati tako veliku slavu kao realnost. Iako sam i ja bio klinac, znao da sam da je to sranje. Zbog toga sam se bojao sopstvenog uspeha i imao nezdrav odnos prema glumačkom poslu. Želeo sam da radim, ali ne i da budem uspešan", otkrio je Kieran, koji je takođe rano krenuo u glumačke vode. Prvu je ulogu, naime, ostvario već s osam godina i to takođe u komediji "Sam u kući", koja je proslavila njegovog brata Mekalija, prema mišljenju mnogih najveće dečje zvezde nakon Širli Templ. Ali, dok je on tumačio glavnu ulogu nestašnog dečaka Kevina Mekalistera, Kieran se pojavio kratko, kao njegov rođak Fuler. Glumio je i u "Sam u kući: Izgubljen u Njujorku" - nastavku filma koji je zaradio gotovo 480 miliona dolara - a potom i u komičnoj trilogiji "Nevestin otac" kao i dramama "Moćni par" i "Kućna pravila". Proslavila ga je glavna uloga u komediji "Boemski dani" iz 2002., gde je glumio sa zvezdama kao što su Suzan Sarandon, Kler Dejns i Džef Goldblum. Tumačio je lik Igbija Slokumba, buntovnog pripadnika njujorške zlatne mladeži, što mu je donelo nominacije za dve prestižne nagrade - Zlatni globus i Critics‘ Choice, koju je i osvojio.

Kieran Kalkin
foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Kieran Kalkin je takođe rođen u Nujorku, ali ne u bogatoj porodici. Njegova mama Patricia je radila kao telefonistkinja, a tata Kristofer Kornelius Kalkin, zvani Kit, propali je brodvejski glumac koji je svoje komplekse lečio gurajući decu u svet filma. Imali su sedmoro dece - Kieran je četvrti po redu - i svi su se s manje ili više uspeha okušali u glumi. Uz Mekaija i Kierana, dobili su još sinove Šejna, Kristijana i Rorija i ćerkama Kvin i Dakotu, koju je 2008. usmrtio vozač na pešačkom prelazu u Los Anđelesu. Kieran je bio jako vezan za Dakotu, koja je preminula sa samo 29 godina, i na svaki njen rođendan dolazi joj na grob.

Sredinom 90-ih su se Patricia i Kit razišli (nikad nisu bili službeno u braku) i tada se Kieran zauvek otuđio od oca, koji je radio i kao u lokalnoj katoličkoj crkvi.

Mediji su jedva dočekali dramu u porodici Kalkin: i inače su ih paparaci opsedali, a tada su televizijske ekipe bukvalno kampovale ispred njihovog doma. Svakodnevno su ih razvlačili u novinama i TV emisijama, često izmišljajući činjenice, a u tome ih nije sprečilo ni to što su Kitovi i Patricijini klinci uglavnom bili maloletni. Kieran je, međutim, bio dovoljno zreo da u rukom napisanom pismu zatraži od suda zabranu novinarima ulazak u sudnicu, gde se odvijala borba njegovih roditelja za starateljstvo nad decom.

"Časni sude, molim vas da poštedite moju porodicu daljnjih neugodnosti. Ne vidim u tome nikakav smisao, ionako nam je dovoljno teško", napisao je tada 13-godišnji Kieran, a sudija je njegove molbe - odbio.

Glumac do danas ne želi da razgovara s nekim uticajnim američkim medijima , kojima je poslednjih godina "na tapeti" uglavnom bio njegov brat Mekali. On im je davao i više materijala, jer iza sebe ima jedan razvod, nekoliko propalih veza i probleme s drogom. Kieran je uspio da izbegne poroke kojima su često bila sklona deca što su rano zakoračila u šoubiznis i živela u disfunkcionalnim porodica,a. Nije se opijao i drogirao, a ni privatni život mu nije nestabilan i skandalozan. Navodno se zabavljao s koleginicama Anom Pakin (40) i Emom Stoun (34), a sada je u srećnom braku s engleskinjom Džez Čarton (35). Ona je stručnjak za zvučne efekte i bivša manekenka koja se iz Londona preselila u Njujork 2010., a dve godine kasnije su se upoznali u jednom baru. Kierana je zaintrigirao njen britanski naglasak pa joj je prišao i upitao je kako se zove. Odgovorila mu je "Džez", a on joj je bez ustručavanja rekao da joj je ime "je*eno glupo". Očigledno mu nije zamerila grubu iskrenost, jer već iste večeri među njima je započeta veza.

"Bila je u društvu nekog muškarca, a kad je otišao na WC, seo sam na njegovo mesto i upitao Džez da li joj je to dečko. Rekla je da nije, a onda sam je pitao mogu li ja budem I od tada smo zajedno...", otkrio je glumac, koji se s Džez venčao 2013. godine tokom "road tripa" po Ajovi - i to na kiši, s nekoliko stranaca kao svedocima. Šest godina kasnije dobili su ćerkicu Kinsi Siuks, a u avgustu 2021. sina Vajldera Volfa.

Kieran Kalkin
foto: Lev Radin/Pacific Press / Sipa Press / Profimedia

Kada želi da se osami i psihički odmori, vozi se trajektom po Ist Riveru, što je počeo da praktikuje 2016. kad mu je uginuo mačak Leo. Bilo je to nekoliko nedelja pre početka snimanja pilot-epizode "Naslednika" (ulogu je dobio putem audicije), kad nije mogao ni da zamisli kakav će uspeh postići. Iako se ne smatra materijalistom, nakon prve sezone je sebe i suprugu počastio ručnim satovima Roleks.

"Osećam da bih prvenstveno trebao biti suprug i tata i više vremena provoditi kod kuće, gde sam nekako najviše svoj. Ujedno je to i mesto koje me najviše čuva od loših stvari", priznao je glumac, dodajući kako ipak nije ostvario plan da se dobro odmori s porodicom nakon finala serijala, koje je samo u Sjedinjenim Državama gledalo skoro tri miliona ljudi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs