BIO JE NA VRHUNCU SLAVE, PA SVE NAPUSTIO I OTIŠAO U MANASTIR: Detinjstvo mu je obeležila velika porodična tragedija

Detalje iz života Milana Stankovića malo ko zna, kao i zašto se pevač na vrhuncu slave povukao iz javnosti.

Vip priča
Autor:
BIO JE NA VRHUNCU SLAVE, PA SVE NAPUSTIO I OTIŠAO U MANASTIR: Detinjstvo mu je obeležila velika porodična tragedija
Foto: Printscreen Instagram

Pevač Milan Stanković već neko vreme je posvećen hrišćanstvu i obilascima manastira, a poznato je da je imao u planu da bude iskušenik u manastiru Podmaine u Crnoj Gori, te je tamo provodio mnogo vremena. Međutim, to se nije realizovalo.

Mnogi su bili iznenađeni kada je odjednom uspešnu muzičku karijeru stavio na "stendbaj" i potpuno se povukao iz javnosti. Pevača život nije mazio, a njegovo detinjstvo bilo je veoma teško.

Milan Stanković
foto: Kurir/ Damir Dervišagić

Rođen je 9. septembra 1987. godine u Obrenovcu. Malo je poznata činjenica da je pevačev otac ubio kolegu s posla pre više od 30 godina, zbog čega je osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu. Tokom služenja zatvorske kazne je preminuo, a njegovi roditelji su se još pre toga razveli, kada je Milan imao samo godinu dana, piše Nova.

Milan je na početku svoje karijere pričao o ovome, za njega bolnom periodu i tada je izjavio kako sumnja u zvaničnu verziju da mu je otac poginuo u zatvoru.

"Imao sam samo pet meseci kada je moj otac otišao u zatvor. Zato ga se i ne sećam, ali kroz glavu mi prolaze slike iz poseta. Nikada nisam imao osećaj da imam tatu, već nekog teču koga sam povremeno viđao. Moj otac je zbog nekog duga ubio izvesnog čoveka s kojim je radio u pekari. Posle pet i po godina saopštili su nam da je pao sa skele i poginuo, ali ne verujem u to. Mislim da se radi o krvnoj osveti", ispričao je svojevremeno pevač.

Muzička karijera Milana Stankovića počinje pojavljivanjem u muzičkom šou programu Zvezde Granda 2007. godine. Privukao je veliku pažnju javnosti čim se pojavio, što zbog talenta, što zbog neobičnih stajlinga.

Dve godine nakon učešća u "Zvezdama Granda" objavio je svoj prvi solo album, koji nosi naziv "Solo".

Predstavljao je Srbiju na Eurosongu u Oslu u Norveškoj 2010. godine sa pesmom "Ovo je Balkan" nakon čega je postao još popularniji. U prvoj polufinalnoj večeri Milan je osvojio peto, dok je u finalu zauzeo trinaesto mesto.

Milan Stanković
foto: Kurir / Damir Dervišagić

Zbog raznih nesuglasica sa Sašom Popovićem, čelnikom produkcije kuće Grand, Milan Stanković je raskinuo ovu saradnju, a Popović je nedavno govorio o tome, rekavši da ga je on najviše razočarao od svih takmičara.

"Jedno pre podne je zakazao sastanak i došao kod mene u kancelariju. Rekao mi je: "Direktore, ja neću više da budem u ‘Grandu’, hoću da raskinem ugovor." Pokušao sam da ga uverim da greši, ali je insistirao na raskidu. Rekao sam mu da ne može tek tako i da ugovor može da se raskine po klauzuli da plati, i to je to. Na svakih šest meseci je uplaćivao 10.000 evra, i to nije on uplaćivao nego Rada Manojlović. Regulisano je tada jer je ona platila 50.000 evra za njega. Tada je raskinuo ugovor i krenuo svojim putem. Ni dan-danas mi nije jasno zašto je to uradio. Nikad mi to nije obrazložio. Nikad nije došao i rekao: direktore, ja neću da budem zbog toga i toga", rekao je Saša Popović.

Milan Stanković
foto: ATA Images

Pored njegove karijere, privatni život je ono što je možda i više od pesama privlačilo pažnju javnosti.

Ipak, on već godinama uspeva da sakrije bilo kakve detalje o sebi, ali vezu sa koleginicom Radom Manojlović nije uspeo. Ova ljubavna priča je na neki način obeležila njihove karijere, a i nakon raskida su ostali u odličnim odnosima.

Milan Stanković
foto: Instagram / Milanstankovic

Bio je veoma popularan i uspešan, te je čak i nekoliko godina bio žiri u jednom muzičkom takmičenju za mlade talente. Ipak, pre jedno dve godine nestao je sa estrade, povukao se i posvetio veri i religiji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs