SAZNAJTE VIŠE

2 MESECA NAKON SMRTI SUPRUGE - DOBIO JE DETE: Godinama mu svi govore da je kriv za tragični kraj pevačice

Blejk Filder-Sivil gostovao je u jutarnjem programu ITV-a na dan kada bi Ejmi Vajnhaus, da je živa, napunila 40. godina

Vip priča
Autor:
2 MESECA NAKON SMRTI SUPRUGE - DOBIO JE DETE: Godinama mu svi govore da je kriv za tragični kraj pevačice
Blejk Filder-Sivil, Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Problematični bivši suprug pokojne pevačice Ejmi Vajnhaus gostovao je u jutarnjem programu kanala ITV "Good morning Britain" i priznao kako bi, da je to moguće, sve uradio "drugačije" u njihovom odnosu. Blejk retko daje intervjue, a povod za ovaj bio je Ejmin rođendan - da je živa, 14. septembra napunila bi 40 godina.

Blejk Filder-Sivil koji je s njom bio u braku dve godine, od 2007. do 2009. godine, priznao je kako je baš on u život pevačice doneo heroin. Mnogi njeni obožavatelji oduvek ga smatraju krivcem za njenu smrt od trovanja alkoholom u dobi od samo 27. godina.

Ejmi Vajnhaus
foto: Profimedia

On je bio inspiracija za njen veliki hit, singl "Back To Black" i celi istoimeni album. Filder-Sivil proveo je osam meseci u zatvoru 2008. godine, nakon što je na sudu priznao krivicu za ometanje sprovođenja pravde i teške telesne povrede koje je naneo vlasniku jednog paba.

- Tužno je ali želeo sam da poželim srećan rođendan Ejmi. Strašno je što ona nije ovde. Razmišljam o njoj neprekidno, mislio sam o njoj ujutro kada sam joj čestitao rođendan. Ona je bila moja najbolja prijateljica. Da nije bilo nekih stvari, mislim da bi ishod bio drugačiji. Njoj se sve prebrzo dogodilo. Bili smo mladi.- ispričao je voditeljskom dvojcu, Suzani Reid i Benu Šepardu.

Dobro je poznato da su Blejka u javnosti oduvek smatrali glavnim krivcem za Ejmin pad u u zavisnosti o drogama i alkoholu. Ali, on sada uvereno govori kako i neki od njenih bliskih prijatelja i članova porodice "treba da odgovore na neka pitanja".

Ejmi Vajnhaus
foto: Profimedia

- To je jedan od razloga zbog kojih sam pristao da govorim danas. Mene okrivljuju i to je u redu. Ne mogu promeniti mišljenje i osećanja drugih oko toga. Ali, ja lično moram da prestanem da sam nosim taj teret. Nosim ga više od 10 godina. - rekao je Blejk i dodao - Ja sam jedina osoba u celoj priči koja se smatra krivcem. Pokušao sam da kažem kako sam napravio neke ogromne greške. Ali, bio sam u 20.-ima i zavisnik od droga. Nisam znao kako samog sebe da očistim, a kamoli nekog drugog.

Rekao je i kako su postojali razni interesi da Ejmi nastavi da nastupa, a njena krhkost bila je nit koja je ljude povezivala s njenim albumima, njenom muzikom.

Ejmi Vajnhaus
foto: Profimedia

Na pitanje voditeljke da li postoji šansa da uspostavi kakav-takav odnos s njenom porodicom, postoji li interes za to ili je to još uvek previše osetljiva tema za njih, priznao je kako je to nešto što mu se "stalno mota po glavi".

- Za njih ne mogu govoriti. - objasnio je - Ali, u pravu ste. Uspeo sam nekako da izađem iz toga, čist sam neko vreme i kako se meseci pretvaraju u godine počinjete da se obnavljate, gradite se iznova. Ima trenutaka kada razmišljam ima li koristi od razgovora s njenom porodicom...Ima li šanse za neku vrstu pomirenja? Jer, svi smo je voleli.

Ipak, priznao je, nikad to nije pokušao da učini.

Ejmi Vajnhaus
foto: Profimedia

Ejmi Vajnhaus i Blejk venčali su se 2007. godine u Majamiju, nakon dve i po godine veze prepune raskida i pomirenja. On je iza uva istetovirao njeno ime. Samo nekoliko meseci kasnije snimljeni su nakon žestoke svađe, kada su i krenule priče da su oboje uzimali heroin. Sledeće godine Blejk je završio u zatvoru zbog napada na vlasnika paba. Na dodeli Grremija, Ejmi ga je pozdravila rečima "za mog Blejka, zatvorenika". Neposredno nakon izlaska iz zatvora on je predao zahtev za razvod.

U maju 2011. godine, dva meseca nakon Ejmine smrti, dobio je sina Džeka, a u aprilu 2013. ćerku Lolu s tadašnjom devojkom Sarom Aspin.

Ejmi Vajnhaus
foto: Profimedia

U junu 2013. godine, brat Ejmi Vajhaus, Aleks u jednom je intervjuu rekao je kako veruje da je poremećaj ishrane od kojeg je Ejmi patila, i posledična telesna slabost, bio glavni uzrok njene smrti.

- Patila je od bulimije. Bilo je dovoljno pogledati je i znati da nije u redu. - rekao je - Umrla bi, pre ili kasnije s takvim načinom života. Ali, ubila ju je bulimija. Da nije imala poremećaj ishrane bila bi fizički jača.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs