OTAC JOJ ZAVRŠIO U JASENOVCU, A ONA U 27. GODINI OSTALA SAMA S DVOJE DECE: Čuvenu Srpkinju život nije mazio

Bolni detalji iz života glumice Ljiljane Stjepanović kojoj je otac bio u Jasenovcu, slama srca.

Vip priča
Autor:
OTAC JOJ ZAVRŠIO U JASENOVCU, A ONA U 27. GODINI OSTALA SAMA S DVOJE DECE: Čuvenu Srpkinju život nije mazio
Foto: Printscreen Youtube

Glumica Ljiljana Stjepanović jedna je od najpoznatijih u Srbiji i regionu, a malo ko zna da njena životna priča krije potresne detalje. Rođena je u Beogradu, 15. juna 1952. godine. Otac Jovan, poreklom iz Slavonije, bio je vojno lice. Imao je težak život kao mladić. Proveo je tri godine u zloglasnom logoru Jasenovac, a cela porodica mu je ubijena tokom Drugog svetskog rata.

Njena porodica je veoma cenila kulturu i imali su puno knjiga, koje je Jovan čitao Ljiljani dok je bila mala. Osim Ljiljane imali su i sina Ljubišu, koji je od glumice stariji dve godine. Budući da je Ljiljana već od malih nogu bila veoma hiperaktivna, roditelji su je poslali na "Radio Beograd", na audiciju za decu glumce. Tako je Ljiljana upala u čuvenu glumačku grupu Bate Miladinovića, sa kojim su radili dečiji radio program. Njen talenat ubrzo je došao do izražaja, a sve ostalo je istorija.

Ljiljana Stjepanović
foto: Kurir/Dragana Udovičić

Bivši suprug i deca

Ljiljana Stjepanović se udalavala samo jednom, kada je imala 21 godinu. Svog supruga, Bojana Repića, upoznala je u srednjoj školi i počeli su da se zabavljaju. Bila je veoma mlada, zaljubljena i želela je da što pre osnuje porodicu. Na žalost došlo je do neslaganja između nje i bivšeg supruga, pa su se razveli nakon šest godina. Zaljubljivala se i nakon braka, ali sinovi su joj bili na prvom mestu, pa se nije ponovo udavala. Bojan Repić je preminuo pre nekoliko godina.

Ljiljana Stjepanović
foto: Kurir/Dragana Udovičić

Iz ovog braka Ljiljana ima dva sina, Vlastimira i Igora. Svoju porodicu često pominje u intervjuima, naročito unuke. Petnaestogodišnja Ksenija, krenula je bakinim stopama i bavi se glumom. Pojavila se u seriji "Selo gori a baba se češlja", glumi i u pozorištu, ali se još uvek ne zna da li će gluma biti njeno primarno zanimanje jednog dana. Mlađa unuka Ljiljana nosi ime svoje bake i ima godinu dana.

- Bili smo dva različita sveta. Imala sam svega 27 godina. Nije mogao da podnese moj posao zbog ljubomore. Bio je službenik, nije me podržavao i shvatao neke stvari, tako da smo nažalost otišli u raskorak. Mislim da je porodica važna i to mi je strašno nedostajalo u životu jer sam morala sama da se borim, ali takva mi je sudbina. Na sreću, izgurala sam. Nisam razmišljala o tome šta ljudi kažu što sam raspuštenica. Oduvek sam bila borac, a deca su bila uz mene, pa se nisam obazirala na tuđa mišljenja. Moji najbliži znali su razloge zašto se moj brak raspao i nisam osećala potrebu da se bilo kome pravdam - govorila je LJiljana Svojevremeno o razvodu.

- To je velika trauma i ne bih je nikome poželela. Jedva sam se iz nje iščupala i ne volim ni da se setim tog vremena. Mlada sam se udala, rodila decu, a onda razvela i ostala sama, tako da je sve to za mene bilo trauma. Da sam bila starija, možda bih to drugačije preživela, a ovako sve je bilo bolno i traumatično. Ipak, smatrala sam kako je bolje da deca rastu u miru i s jednim roditeljem, nego u lošoj atmosferi - govorila je svojevremeno za Story.

Zaljubljivala se i nakon braka, ali sinovi su joj bili na prvom mestu, pa se nije ponovo udavala.

Bonus video: GLUMICA LJILJANA STJEPANOVIĆ OTVORILA DUŠU O zdravstvenoj krizi i događajima koji su joj obeležili život

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs