NA 1. JUGOSLOVENSKU STARLETU PADALI SU SVI ODREDA: Po lepoti i po obrazovanju niko joj NIJE BIO RAVAN, danas je BOMBA

Dijana Bećirović bila je 1. jugoslovenska starleta, koja je radila sve što je želela.

Vip priča
Autor:
NA 1. JUGOSLOVENSKU STARLETU PADALI SU SVI ODREDA: Po lepoti i po obrazovanju niko joj NIJE BIO RAVAN, danas je BOMBA
Kako je živela 1 jugoslovenska starleta, Foto: Printscreen Youtube / Diana Niven Becirovic

U životu Dijane Bećirović bilo je toliko uzbuđenja i avantura, da bi o tome bez problema mogao da se snimi film. Ova lepotica je očarala jugoslovenske i svetske zvezde, a čak ni papa nije mogao da joj odoli. Ona je prva starleta Jugoslavije i žena na koju su muškarci padali kao pokošeni. Jedna je od retkih koja je završila tri fakulteta.

Uspešnu karijeru modela započela još kao četrnaestogodišnjakinja, a tokom osamdesetih slovila je za jednu od najlepših Jugoslovenki. Ova Tuzlanka je potom napravila zavidnu internacionalnu karijeru radeći kao novinar, obavila je intervjue sa brojnim slavnim ličnostima, a bila je i u vezi sa Al Paćinom i Goranom Bregovićem.

Dijana Bećirović
foto: Printscreen/Instagram/diananiven

Snimila je nekoliko reklama i krasila naslovnicu "Starta" 1976. i "Plejboja" 1981. godine. Samo tri godine kasnije odlazi u Italiju, a posle uspešne manekenske karijere okreće se novinarstvu.

Bila je sa jednim od najvećih zvezda Holivuda, a radeći kao novinar sarađivala je sa mnogim glumcima, pevačima i istaknutim ličnostima.

– Svi su padali pred Majklom Korleoneom, ali ne i ja. Nije bio moj tip. Al Paćina sam upoznala kada je sa Frensisom Fordom Kopolom snimao "Kuma". Izlazili smo, ali je on bio večno napet i uvek u paranoji od paparaca. Redovno u strahu da će ga uhvatiti. Moj zadatak je da muškarca napravim muškarcem, a njegov da mene napravi ženom. To nisam osećala kod Paćina, već samo njegov ključali ego – prepričala je detalje iz odnosa sa holivudskim glumcem.

Koliko je bila uspešna u novinarskom poslu svedoči činjenica da joj je papa Jovan Pavle II tri puta davao intervju, baš kao i Benedikt XVI dok je još bio kardinal. Ostaće upamćeno da je baš ona uradila poslednji intervju sa slavnim vozačem Formule 1 Ajrtonom Senom.

Prvog maja 1994. godine Brazilac je poginuo u udesu tokom Velike nagrade San Marina, a Dijana je dva dana pre toga razgovarala sa njim o pitanjima života i smrti.

– Pitala sam ga zašto se krsti pre nego što sedne u kola i zna li šta to znači. Mnogi ljudi ne znaju zašto se krste. Sena je imao najbolje odgovore zato što je to istraživao, nije bio površan. Drugo pitanje je bilo: "Šta misliš kad voziš 300 kilometara na sat" ili "Da li veruješ u život posle smrti?" E, tu smo ostali najduže. On je imao veliku misiju na ovom svetu. Mislim da je njegova smrt počela da budi savest u ljudima. Bio je veoma ranjiv – prisetila se prilikom nedavnog intervjua za avaz.ba.

1 / 12 Foto: Printscreen/Instagram/diananiven

Dijana Bećirović danas živi u Los Anđelesu gde je diplomirala na Američkom filmskom institutu. Pre nekoliko godina je promovisala knjigu "Moja priča" u kojoj je otkrila brojne detalje iz svog života. I dalje vodi računa o svom izgledu i voli da ga promoviše na Instagramu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs