SA 5 GODINA JE SILOVANA, S 15 JE OSTALA TRUDNA: Znala je samo za batine, dobila je RAK, a onda joj je život postao BAJKA

Životna priča Lujze Hej prepuna je teških događaja, a način na koji je sve prevazišla je neverovatan.

Vip priča
Autor:
SA 5 GODINA JE SILOVANA, S 15 JE OSTALA TRUDNA: Znala je samo za batine, dobila je RAK, a onda joj je život postao BAJKA
Foto: Printscreen/ Youtube/ KrishnamurtiAndMore

Motivaciona govornica i autorka knjiga za samorazvoj Lujza Hej imala je teško detinjstvo i odrastanje, što se kasnije odrazilo na njen život i zdravlje. Preživela je nasilje u porodici, bila je žrtva silovanja, bila je siromašna i na ivici gladi.

Rođena je 1926. godine u Los Anđelesu, a odrasla je u porodici u kojoj se majka preudala zbog siromaštva za čoveka za kojeg se ubrzo otkrilo da je nasilnik. Živela je okružena nasiljem, bila je žrtva silovanja od strane komšije kad je imala samo 5 godina, a u 15. godini je napustila školu jer je ostala u drugom stanju.

Sa 16 je odlučila da da dete na usvajanje jer nije imala novca, ničiju pomoć, niti podršku, bila je i sama dete. Kako je isticala, do kraja života je mislila da je to bila racionalna odluka u tom trenutku.

Lujza Hej
foto: Profimedia

Menjanje života iz korena

Nakon prilično stresnog početka odrastanja, odnosno nakon što je rodila dete, Lujza odlazi u Čikago, u kojem počinje da radi na bedno plaćenim radnim mestima. Uskoro napušta Čikago i odlazi u Njujork, u kojem menja ime i počinje da radi kao manekenka.

Dve godine kasnije, Lujza postaje religijsko-naučni praktičar. Posvećuje se transcendentalnoj meditaciji sa Maharišijem Mahešijem Jogijem na Međunarodnom univerzitetu u Ferfildu. Međutim, veoma brzo se sve promenilo.

Stala je pred oltar 1954. godine, uverena da će ta ljubav trajati do kraja života. Prevarila se. Posle 14 godina bračne zajednice suprug ju je napustio, jer se zaljubio u drugu ženu.

Lujza Hej
foto: Youtube Printscreen / EmpoweredProphet

U 51. godini života Lujza saznaje da boluje od raka grlića materice. Bila je uverena da je bolest uzrokovalo neprestano gomilanje besa tokom godina zbog svega što joj se dešavalo. Tada odlučuje da počne sa tehnikama opraštanja i pozitivnih misli koje će iščistiti njene emocije, ali prelazi i na terapiju koja podrazumeva posebnu ishranu i povremeno ispiranje creva.

Kako je govorila, umesto lekova i operacija, opredelila se za afirmacije, vizuelizacije, pročišćavanje ishranom i psihoterapijom. Kako je govorila, posle šest meseci bila je zdrava. Ne postoje naučni dokazi da je Lujza Hej uspela na svojstven način da se izleči. Za svoju bolest je govorila: "Rak je bolest uzrokovana dubokom i dugotrajnom ozlojeđenošću koju nosite u sebi sve dok bukvalno ne počne da vas izjeda. To je duboka tajna ili tuga koja jede ili mržnja koja dugo traje."

"Prihvatite sopstvenu ličnost"

U svojim knjigama pisala je da je ozdravila upravo zahvaljujući tome što je naučila da oprašta – i sebi, i drugima. Ipak, nema naučne potvrde da je pobedila rak samo na taj način, bez konvencionalne medicine.

Četiri godine po povratku u Kaliforniju, 1984. objavila je knjigu "Vi možete da izlečite svoj život" koja joj je donela veliku popularnost i omogućila gostovanje kod čuvene Opre Vinfri.

Lujza Hej se oprobala i u izdavaštvu kao vlasnica "Hej hausa", a osnovala je i "Hej fondaciju" koja finansijski podržava organizacije usmerene na pružanje pomoći ugroženim grupama. Poslednje godine života provela je u San Dijegu. Preminula je 30. avgusta 2017. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Lujza Hej