lavren skot

IMALA JE KARIJERU, NOVAC, LJUBAVNIKA KOJEG JE OBOŽAVALA: Misteriozna smrt dizajnerke koja je bogatstvo ostavila njemu

Mada se čini da ne postoji objektivan razlog koji bi dizajnerku i dugogodišnju partnerku Mika Džegera, Lavren Skot, naveo da okonča život, ona se obesila i ceo svet ostavila u šoku.

Vip priča
Autor:
IMALA JE KARIJERU, NOVAC, LJUBAVNIKA KOJEG JE OBOŽAVALA: Misteriozna smrt dizajnerke koja je bogatstvo ostavila njemu
Misteriozna smrt devojke Mika Džegera, Foto: Profimedia

Kraj marta 2014. godine obeležila je tragična vest da je dugogodišnja partnerka legendarnog Mika Džegera, modna kreatorka Lavren Skot, oduzela sebi život. Prema saopštenju njujorške policije tada, ona je u ponedeljak, 17. marta u deset časova pre podne pronađena mrtva u svom stanu na Menhetnu.

Njen dugogodišnji asistent je tog dana, kao i svakog prethodnog, došao da je poseti kako bi uskladili poslovni raspored. Kada je kročio u stan i video šeficu kako visi sa plafona,umalo se nije onesvestio od šoka.

Lavren Skot, Mik Džeger
foto: Profimedia

Lavren je umrla u četrdeset devetoj godini, a vest o njenoj smrti uzburkala je ceo svet.

Svi su pokušali da saznaju razlog zbog koga se dizajnerka obesila, a još više zbunjuje činjenica i što nije pronađena oproštajna poruka. U stanu nije bilo vidljivih tragova provale, a na telu nesrećne žene nije bilo znakova nasilja zbog čega je ubistvo kao opcija - odbačeno.

Lavren Skot, Mik Džeger
foto: Profimedia

Bez obzira na pretpostavke, medicinski islednik je nekoliko dana nakon njene smrti ipak odbacio sve druge mogućnosti i njen slučaj je zaveden kao - samoubistvo. Međutim, ono što najviše zbunjuje jeste činjenica da se, samo sat vremena pre nego što je pronađena mrtva, Lavren oglasila na svom profilu na društvenoj mreži Tviter gde je veoma pozitivno komentarisala fotografije.

U nameri da otkriju razlog samoubistva britanski mediji počeli su da istražuju njene potencijalne probleme.

Lavren Skot, Mik Džeger
foto: Profimedia

Jedni kažu da je bila veoma nezadovoljna time što su je, bez obzira na sve uspehe koje je postizala kao dizajner, svi predstavljali kao devojku Mika Džegera. Drugi ističu kako je odlučila da sebi oduzme život jer ju je frontmen Roling Stonsa nedavno ostavio. Međutim, iako ga je tužna vest zadesila za vreme boravka u Pertu na australijskoj turneji, on je ovakve navode oštro demantovao. Otkazao je koncert i odmah doputovao u Ameriku. I ako su te sumnje i postojale, bile su odbačene onog momenta kada je njen testametn osvanuo u medijima u kojima se navodilo da je njen jedini naslednik upravo on. Mik Džeger je nasledio njene nekretnice, nakit, garderobu i 9 miliona dolara.

Neki izvori prenose da je Lavren bila depresivna jer je imala velike finansijske probleme zbog kojih je bila na ivici bankrotstva. Njeni bliski prijatelji napominju kako je bila kreativna i veoma pozitivna osoba koja je veoma volela život, pa nikom zapravo nije jasno šta ju je navelo da digne ruku na sebe.

Lavren Skot, Mik Džeger
foto: Profimedia

Lavren Skot rođena je u Juti, ali je odmah po dolasku na svet data na usvajanje i odrasla je u mormonskoj porodici kao Lora Bernbrou. Otac joj je bio službenik, a majka domaćica. Već sa dvanaest godina bila je visoka 182 centimetra zbog čega su je prijatelji zvali Ledi. Bila je sportski tip, a pevala je i u horu. Izrasla je u elegantnu damu koju je svega pet centimetara delilo od dva metra visine.

Ispričala je da je naučila da šije kako bi mogla sebi da prepravlja stvari jer joj zbog visine ništa što bi kupila u radnji nije odgovaralo.

Prvu kolekciju lansirala je 2006. godine, a njene modele nosile su Sara Džesika Parker, Penelope Kruz, Anđelina Džoli i Nikol Kidman s kojom je ostvarila blizak prijateljski odnos.

Mik Džeger
foto: Lev Radin / Zuma Press / Profimedia

Sa Mikom Džegerom počela je da se zabavlja 2001. godine kada se on razveo od Džeri Hol, ali nikada se nisu venčali. Mik je navodno na turneji malo pre njene smrti upoznao danšnju partnerku - balerinu Melani Hamrik sa kojom je dobio sina 2016. godine i sa kojom je i dan danas u skladnoj vezi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs