SAZNAJTE VIŠE

OČAJNA SESTRA SELIN DION OTKRILA U KAKVOM JE ZAISTA STANJU PEVAČICA: "Ne možemo da pronađemo nijedan lek koji deluje..."

O 55-godišnjoj pevačici brine njihova sestra Linda koja blisko sarađuje sa specijalizovanim lekarima koji istražuju to retko stanje

Vip priča
09:31h Autor:
OČAJNA SESTRA SELIN DION OTKRILA U KAKVOM JE ZAISTA STANJU PEVAČICA: "Ne možemo da pronađemo nijedan lek koji deluje..."
Selin Dion, Foto: SONY PICTURES / Planet / Profimedia

Sestra Selin Dion, Klodete podelila je novosti o zdravstvenom stanju slavne pevačice vezano uz dijagnozu sindroma ukočene osobe zbog koje je morala da otkaže svoju dugoočekivanu svetsku turneju. U razgovoru za "Le Journal de Montreal", Klodet je rekla kako se o 55-godišnjoj Selin brine njihova sestra Linda koja blisko sarađuje sa specijalizovanim lekarima koji istražuju to retko zdravstveno stanje.

Selin Dion
foto: profimedia

"Ne možemo pronaći ni jedan lek koji deluje, ali važno je ne gubiti nadu. Iskreno verujem da joj je najpotrebniji odmor. Ona uvek ide iznad i dalje kad nastupa, pokušava biti najbolja i u samom vrhu u svemu što radi. U jednom trenutku, vaše srce i telo vam pokušavaju nešto reći. Važno je to poslušati", naglasila je.

Sindrom ukočene osobe je neizlečivo neurološko stanje koje rezultira nekontrolisanim grčenjem mišića. Pogađa samo jednog u milion ljudi. Međutim, Selin je "što je više moguće slušala vrhunske istraživače na području ove retke bolesti" i porodica "veruje" da će jednog dana pronaći način rehabilitacije koji će joj omogućiti povratak na scenu.

Selin Dion
foto: profimedia

"Nastupanje joj je urođeno, disciplinovana je u svakom području života", dodala je Klodete. Kako kaže, kad je u nemogućnosti da razgovara nasamo sa Selin, Klodet dobija novosti o zdravstvenom stanju od Linde, koja sada živi s pevačicom u njenom domu u Las Vegasu.

"Kada nazovem Selin, a ona je zauzeta, razgovaram sa svojom sestrom Lindom koja živi s njom i kaže mi da vredno radi na sebi", ispričala je za novine.

Obožavatelji pevačice dali su joj veliku podršku kada su u javnost dospele vesti da je otkazala svoju svetsku turneju zbog zdravstvenih problema. Prethodno je odložila planirane nastupe nakon što je javno podelila svoju dijagnozu u decemrbu 2022. godine.

Selin je putem Instagrama objavila da je strašno razočarana što neće moći da nastupa na svojoj svetskoj turneji.

1 / 18 Foto: profimedia

"S ogromnim razočaranjem moramo objaviti otkazivanje svetske turneje "Courage". Žao mi je što sam vas sve ponovo razočarala. Radim zaista naporno kako bih povratila svoju snagu, ali turneja može biti jako teška i kad ste 100 posto zdravi. Nije fer prema vama da stalno pomeramo nastupe, i iako mi slama srce, najbolje je da sad sve otkažemo dok stvarno ne budem spremna da se ponovo vratitim na pozornicu. Želim da svi znate, ne odustajem... i jedva čekam da vas ponovo vidim!", poručila je tada Selin.

Njeni obožavatelji nizali su komentare u kojima napominju da žele da joj zdravlje bude prioritet.

"Jedino do čega mi je stalo si ti", napisao je jedan obožavatelj, a drugi je dodao: "Volimo te Selin, dobro se čuvaj".

Selin je u decembru otkrila da joj je dijagnostifikovan redak neurološki poremećaj, koji uzrokuje nekontrolisano naprezanje mišića i na kraju oboleli izgledaju kao "ljudski kipovi" jer progresivno zaključava telo u krute položaje, pa su oboleli na kraju nesposobni da hodaju i da govore. Iako ne postoji lek za sindrom ukočene osobe, postoje tretmani koji usporavaju napredovanje, a Selin je otkrila da čini sve što može kako bi smanjila simptome.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs