NASLEDILA JE BOGATSTVO I "PROKLETSTVO" BAHATE PORODICE: Njen deda spavao je sa sestrama, a ona je od rođenja gledala ZLO

Životna priča Atine Onazis krije mračne detalje. Nasledila je veliko bogatstvo, ali i nesreću.

Vip priča
Autor:
NASLEDILA JE BOGATSTVO I "PROKLETSTVO" BAHATE PORODICE: Njen deda spavao je sa sestrama, a ona je od rođenja gledala ZLO
Životna priča Atine Onazis, Foto: Profimedia

Atina Onazis rođena je u porodici za koju se veruje da ih prati teško prokletstvo. Ime je dobila po svojoj baki, odnosno prvoj supruzi Aristotela Onazisa, nekada najmoćnijeg i najbogatijeg brodovlasnika u Grčkoj koji je za sebe mislio da je Bog.

Njegovo gotovo nemerljivo bogatstvo, veza sa operskom divom Marijom Kalas i odluka da se oženi Žaklinom Kenedi, svrstali su ga u red najintrigantnijih ličnosti na svetu. O njemu kruže priče da je kupovao žene, kao i da je spavao sa sestrama, te zbog toga postoji verovanje da ga je stiglo teško prokletstvo.

Žena na kojoj se prokletstvo slomilo i koja je možda najviše osetila surovost života, jeste Atina Onazis. Atinina baka preminula je u 45. godini života, a ujak Aleksander joj je stradao u teškoj avionskoj nesreći kada je imao samo 24 godine, nakon čega je i sam Aristotel Onazis oboleo od Miastenije gravis, autoimune bolesti.

atina onazis
foto: JDMEX / The Photo One / Profimedia

Nesrećama nije bilo kraja

Živt porodice Onazis pretvorio se u pakao. Nesrećama nije bilo kraja, a Atina je imala samo tri godine kada je preminula i njena majka Kristina. Ona je umrla od srčaog udara, koji je nastupio kao posledica akutnog plućnog edema sa kojim se borila. Atinin otac Teri Rasel svim silama se trudio da dobije starateljstvo nad detetom kako bi mogao da koristi njeno nasledstvo.

Naime, Kristina i Teri rastali su se ubrzo nakon što im se rodila ćerka, kada je Kristina saznala da je suprug vara, te da je sa ljubavnicom dobio dvoje dece.

Advokati su svim silama želeli da Atinu postave na mesto predsednika Onazisove firme, ali bitku su izgubili nakon njenog 21. rođendana. Tada su odbor i uprava pomenute firme tvrdili kako devojka nije dovoljno kvalifikovana, ali i da nije u potpunosti naslednica imperije svog dede, piše Nova.

Omiljeni sport ove devojke bilo je jahanje, ali je tokom skokova jednom prilikom ostala i bez svog konja.

Ljubavni brodolom

Nakon 11 godina braka, uhvatila je supruga Alvara de Mirandu Netoa u njihovom bračnom krevetu na Floridi sa belgijskom manekenkom, sa kojom se navodno viđao osam od 11 godina braka sa Atinom.

To saznanje, koje ju je neodoljivo podsećalo na sve kroz što je njena majka prolazila sa njenim ocem, natjeralo ju je da momentalno prekine tu vezu. Od tog trenutka započela je jedna od ružnijih brakorazvodnih parnica.

Majčina smrt kao pokretač brojnih nesreća

Moglo bi se reći da je za Atinu Onazis sve krenulo nizbrdo 19. novembra 1988., kada je u Buenos Ajresu, kućna pomoćnica u kadi pronašla beživotno telo Kristine Onazis, a koja je tada imala 37 godina. U to vreme Atina je bila sa dadiljom u njihovom švajcarskom domu. Telo jedine ćerke grčkog milijardera prevezeno je prvo do Atine, a potom i na privatno ostrvo Skorpios, koji joj je poklonio otac i na kojem je sahranjena.

atina onazis
foto: Profimedia

Na sahrani je bio i njen bivši suprug Rasel samo kako bi mogao odmah posle sahrane da ćerku Atinu odvede u Švajcarsku. On je tamo živeo s dugogodišnjom ljubavnicom, švedskom manekenkom Merijen Gebi i njihovom zajedničkom decom.

Živeli su u vili, a Atina i njen polubrat i dve polusestre pohađali su lokalnu školu. Zahvaljujući svojoj pomajci, koja im je odmalena usađivala ljubav prema životinjama, Atina Onazis zaljubila se u konje.

Njenim nasledstvom, koje se procjenjivalo na oko 500 miliona dolara, u prvom trenutku su upravljali savetnici iz Grčke, a koji su bili ujedno na čelu fondacije koju ju je Aristotel Onazis osnovao u čast pokojnog sina Alexandera. Pored njih tu je bio i peti ‘član’ - Atinin otac Rasel.

Sukobi i optužbe između članova tima Onazisove kompanije i Rasela su eskalirali, a švajcarski sud je sve uzeo u svoje ruke. Njima je oduzeto pavo da raspolažu Atininim novcem. Ona je tada imala tek 14, a manje od četiri godine kasnije napokon se odselila iz očevog doma i odselila u Brisel. U međuvremenu je obnovila i svoje grčko državljanstvo, ispisala se iz škole i krenula u pravnu bitku protiv oca kako bi osporila sve dokumente koje ju je naterao da potpiše.

Nova ljubav staru briše

Utehu od svega kroz šta je prolazila pronašla je u konjima i jahanju, pa se sa 17 godina upisala i u školu jahanja u Belgiji, koju je vodio bivši olimpijac iz Brazila Nelson Pesoa.

Upravo on ju je upoznao sa još jednim svojim učenikom, Alvarom de Mirandom Netom, zgodnim profesionalnim jahačem konja, koji je bio 12 godina stariji od nje. Atina je ubrzo postala opčinjena ovim Brazilcem, uprkos činjenici da je imao dvogodišnju ćerku sa dugogodišnjom devojkom.

atina onazis
foto: Profimedia

Nakon što je napunila 18 godina Atina je otputovala sa dečkom u Brazil kako bi upoznala njegovu porodicu i posle svega nekoliko meseci kupila je veliku vilu sa prostranim dvorištem u najboljem kvartu u Sao Paolu.

Razočarana bivša Alvarova devojka nije krila tugu i počela je davati intervjue u kojima je izjavljivala rečenice poput: ‘Zamenio me je za Atinin novac’ i ‘Uvek mi je govorio kako je ona debela i ružna’. S njihovom vezom nije se slagao ni Atinin otac, što je dodatno uzdrmalo njihov odnos, a 2004. bogata naslednica zadala mu je poslednji udarac zatraživši sudskim procesom da sama ima potpunu kontrolu nad svojim nasledstvom.

Tog istog leta sa njime je otišla i u Grčku i svim silama se trudila da njen dečko dobije mesto u grčkoj jahačkoj reprezentaciji, ali uprkos bogatstvu i vezama, to im nije uspelo. Još jedna velika odluka te 2004. godine bila je da se vere, a venčanje je održano u decembru iduće godine u za tu prigodu izgrađenoj crkvi na posebnom mestu u Sao Paolu. Čak hiljadu gostiju dobilo je poštom magnetne kartice koje su im omogućile ulazak na strogo kontrolisanu ceremoniju.

Par se ubrzo venčao, a Atina na venčanje nije pozvala oca i maćehu, ali jeste polubrata i polusestre, a svom je novopečenom suprugu poklonila skupocenog konja sa mnogobrojnim nagradama.

A onda je velika tragedija izazvala lavinu novih

Velika tragedija ih je zadesila u martu 2011. Dok su Atina i muž sa decom bili u Belgiji. 36-godišnja Sibele, bivša Alvarova devojka, s kojom je dobio ćerku, počinila je samoubistvo bacivši se sa sedmog sprata. Na profilu na Twitteru ostavila je poruku svom bivšem:

"Neka ti Bog jednog dana oprosti za sve što si radio meni, Atini i deci."

atina onazis
foto: Profimedia

Sve to bio je samo početak kraja njihovog braka. Godinu kasnije Atina je pala sa konja i slomila karličnu kost, zbog čega je nekoliko meseci morala da pauzira od takmičenja.

O prokletstvu porodice Onazis se godinama govori. Kako god bilo, činjenica da ni jedna naslednica nije imala lak život.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs