ISPIJALA JE ČAJEVE S KRALJEM ČARLSOM DOK SE PRIČALO DA JE LJUBILA NJEGOVOG SINA: Kaže da živi skromno, a troši milione

Grčka princeza Olimpija tvrdi da živi skromno, a druži se samo sa aristokratijom i troši milione.

Vip priča
Autor:
ISPIJALA JE ČAJEVE S KRALJEM ČARLSOM DOK SE PRIČALO DA JE LJUBILA NJEGOVOG SINA: Kaže da živi skromno, a troši milione
Ko je grčka princeza Olimpija, Foto: MJ Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Princeza Marija Olimpija od Grčke ima život o kojem mnohe devojke sanjaju. Odrasla je okružena luksuzom, a od malih nogu kreće se u aristokratskim krugovima. Čaj pije sa kraljem Čarlsom, a takođe se druži i sa drugim kraljevskim porodicama.

Uprkos tome što je princeza, veoma je skromna. Unuka nedavno preminulog kralja Konstantina II Grčkog i kraljice Ane-Marije, ćerka nove glave grčke kraljevske porodice princa Pavlosa i princeze Mari Šantal jedna je od vodećih it devojaka današnjice!

Marija Olimpija
Marija Olimpijafoto: Profimedia

Pošto u Grčkoj ne postoji monarhija još od 1973. godine, princeza Olimpija ne mora da brine o dužnostima koje obično imaju monarsi, i ima daleko više vremena da se posveti svom vrlo popularnom Instagram profilu.

- Ja sam princeza jer imam tu titulu, ali sam istovremeno neko ko vodi sasvim normalan život - objasnila je ona za Vanity Fair.

Veoma je bliska sa bristanskom kraljevskom porodicom, a jednom prilikom je otkrila da dobija poklone od kralja Čarlsa, kao i da svake godine obavezno ispijaju čajeve.

- Zar to nije kul? Svake dve godine odemo na čaj i uvek mi šalje poklon za Božić. I on i kraljica Kamila su neverovatni. Verujem da će on biti fantastičan kralj jer mu je zaista stalo do toga da dobro odigra svoju ulogu - kaže princeza Olimpija o Čarlsu, piše Glossy.

Ipak, iako može da radi šta želi sa svojim životom, Olimpija ipak ima neka ograničenja. Kako kaže, 24 sata mora da bude pristojna, a ponekad se unervozi pre nego što objavi fotografiju na Instagramu.

Ona je, inače, već neko vreme u vezi s Peregrinom Pirsonom, sinom ugledne viskonske porodice, ali trenutno nema planove da stane na ludi kamen.

Ko je princeza Marija Olimpija od Grčke i Danske?

Princeza Marija Olimpija od Grčke i Danske (27) rođena je u Njujorku 25. jula 1996. godine, a krštena je u grčkoj pravoslavnoj Crkvi Svetog Đorđa u Istanbulu u decembru iste godine. I to ju je krstio Vaseljenski patrijarh Vartolomej I lično!

Grčka kraljevska porodica preselila se u jednom trenutku u London, gde je Olimpija provela veći deo detinjstva, a nakon nje na svetg su stigli prinčevi Konstantin-Aleksios, Ahilej-Andreas, Odisej Kimon i Aristidis-Stavros.

Od ranog detinjstva, princeza je bila zainteresovana za modu, pa je tako 2007. godine prvi put viđena na jednoj modnoj reviji, kada je kao jedanaestogodišnjakinja prisustvovala couture događaju u Rimu.

Bila je zainteresovana za mnogo toga, pa je tako izučavala istoriju umetnosti, fotografiju i grafički dizajn, a obrazovanje je sticala u prestižnim švajcarskim školama. Ipak,s ve vreme je maštala o karijeri u umetnosti ili modi, a kad je imala 17 godina bila je na praksi u modnoj kući Dior.

Marija Olimpija
foto: DW / Goff Photos / Profimedia

Poznato je da je 2016. godine završila fotografiju na njujorškoj Dizajnerskoj školi "Parsons", dok je godinu dana ranije upisala i četiri godine kasnije završila Školu individualizovanih studija modnog biznisa i marketinga "Galatin" na Univerzitetu u Njujorku. Tada se spekulisalo da se viđa s princem Harijem, sinom njenog kuma princa Čarlsa. Ipak, britanska kraljevska porodica odmah je demantovala ove navode.

Iste godine, princeza Marija Olimpija našla se na naslovnoj strani magazina Vanity Fair sa svojim rođakama Izabel Geti i princezom Talitom fon Firstenberg.

(Stil/Glossy)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs