KAKO JE TINA TARNER PROVELA SVOJE POSLEDNJE DANE: "Uživala je da šeta pored jezera, a bila je druželjubiva i skromna"

Stanovnici švajcarskog grada u kome je preminula Tina Tarner otkrili su kako je slavna diva provodila svoje posednje dane.

Celebrities
Autor:
KAKO JE TINA TARNER PROVELA SVOJE POSLEDNJE DANE: "Uživala je da šeta pored jezera, a bila je druželjubiva i skromna"
Kako je Tina Tarner provela svoje poselednje dane?, Foto: Mimmo Carriero / IPA / Sipa Press / Profimedia

Muzička legenda Tina Tarner proživela je svoje poslednje dane lutajući po slikovitom švajcarskom selu koje se nalazi uz jezero i koje je nazivala svojim domom, piše Dejli Mejl.

Pevačica bi navode, ležerno šetala ulicama Kusnahta kupujući dizajnersku odeću i gurmanske specijalitete. Ponekad bi sedela na klupi u lokalnom parku, gledajući prirodu.

Tina Tarner poslednje dane provela je sa suprugom u Švajcarksoj
Tina Tarner poslednje dane provela je sa suprugom u Švajcarksoj foto: Mimmo Carriero / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

I uprkos tome što je imala ličnog batlera i kompletno osoblje, zvezda bi se sama vozila uskim uličicama u svom automobilu. Tinu koja je prošle nedelje preminula u 84. godini života, susedi pamte kao "skromnu", "druželjubivu" i "pristojnu".

"Tina Tarner bi ponekad dolazila u grad u kupovinu. Imala je batlera, ali je i sama volela da ide sa svojim mužem Ervinom", ispričao je lokalni prodavac za Dejli Mejl.

Kuća Tine Tarner u Švajcarskoj
Kuća Tine Tarner u Švajcarskoj foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Tina Tarner preselila se u Kusnaht 1995. kada je njen suprug Nemac Ervin dobio posao direktora EMI Musica u obližnjem Cirihu. Venčali su se 2013. godine. Iste godine Tina je dobila švajcarsko državljanstvo i odrekla se američkog pasoša.

Tina se odrekla amwričkog pasoša
Tina se odrekla amwričkog pasoša foto: Profimedia

Tarner, koja je naučila da govori nemački kako bi stekla pravo na švajcarsko državljanstvo i usvojila poseban švajcarski dijalekt, išla je časove joge u javnom parku Horn, nekoliko minuta hoda od njenog prostranog zamka.

Obožavaoci su ostavljali cveće ispred njene kuće
Obožavaoci su ostavljali cveće ispred njene kuće foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

"Kada je tek došla da živi ovde, počela je da ide na jogu. Pohađala je nastavu koja se održavala u parku.", ispričala je jedna komšinica, dok je drugi sused dodao kako je volela da ide u park i sedi uz jezero.

"Rekla bi ‘Gruezi‘, kako kažemo ‘Zdravo‘ na švajcarsko-nemačkom, ljudima koji šetaju svoje pse. Bila je vrlo prijateljski raspoložena.", kazao je. Tarner je takođe često posećivala prodavnicu dizajnerske odeće Laredo.

Tina i njen suprug bili su veoma skromni
Tina i njen suprug bili su veoma skromni foto: Profimedia

"Bila je vrlo skromna. Nije bila umišljena. Sviđale su joj se cipele. Ovde imamo neke vrlo lepe cipele, koje su izradili italijanski dizajneri. Koštaju oko 1000 švajcarskih franaka. Prodajemo i odeću. Naše haljine koštaju otprilike isto. Gospođa Tarner je volela da ih kupuje. I kupila je džempere od kašmira za svog muža Ervina.", ispričala je prodavačica.

"Viđala sam Tinu Tarner kako šeta ulicom sa svojim mužem. Delovali su vrlo opušteno i srećno zajedno.", ispričala je stanovnica sela Karmen. Udaljen kratkom vožnjom od Ciriha, Kusnaht je dom mnogih bogatih iseljenika.

Tina je često opušsteno šetala sa mužem
Tina je često opušsteno šetala sa mužem foto: Mimmo Carriero / IPA / Sipa Press / Profimedia

Engleski se naširoko govori u vrhunskim trgovinama i restoranima kojima mesto obiluje. Inače, da je dvorac Tine Tarner na jezeru prodat, saznalo se samo nekoliko dana nakon njene smrti.

Impresivno imanje koje uključuje četvorospratnu glavnu zgradu i veliki vrt, smešteno je na 1350 hektara zemlje, bilo je dom slavne dive i njenog supruga poslednje 22 godine, a tamo su se i venčali. Kupoprodajna cena dvorca nije objavljena, ali se procenjuje da je cifra iznosila oko 86 miliona dolara i to u gotovini.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs