ŠTA SE DESILO SA DECOM TINE TARNER I KAKO TO DA OD 4 SINA NEMA KO DA JE OŽALI: Dala im je sve, a ovako joj se vratilo

"Volim ih, ali neću dozvoliti da me iskoriste," rekla je pevačica Tina Tarner kad je bila već u poznim godinama

Porodica
Autor:
ŠTA SE DESILO SA DECOM TINE TARNER I KAKO TO DA OD 4 SINA NEMA KO DA JE OŽALI: Dala im je sve, a ovako joj se vratilo
Tina Tarner, Foto: Profimedia

Tina Tarner bila je majka četvorici sinova, a prvo dete je rodila sa samo 18 godina.

Muzička legenda koja je umra u 84. godini nakon duge i teške bolesti, svog prvog sina Rejmonda Krega dobila u avgustu 1958. godine i to sa saksofonistom. Kada se udala za Ajka Tarnera 1962. godine, on je usvojio njenog sina kome su promenili ime u Kreg Rejmond Tarner.

Upravo tada je Tina usvojila dva Ajkova sina: Ajka mlađeg i Majkla, koje je muzičar dobio sa Loren Tejlor.

Tina i Ajk su u oktobru 1960. godine dobili svog prvog zajedničkog sina Ronija Tarnera.

"Moram reći da su bili dobra deca," ispričala je pevačica jednom prilikom navodeći da je bilo teško jer je prolazila kroz veoma težak brak sa Ajkom.

"Stvarno je odlučila da nas sama odgaja jer joj je to bila jedina sreća," rekao je Kreg u dokumentarcu o Tini Tarner iz 2021. godine.

Iako je bila često na putu, ona je uvek vodila računa o deci. "Moja majka nije bila šala," ispričao je Ajk Mlađi 2017. godine navodeći da je Tina bila stroga.

"Morali smo da radimo sve kućne poslove i tačno se znalo kada je doručak, ručak ili večera," ispričao je Kreg.

1985. godine Tina počinje da izlazi sa budućim suprugom Ervinom Bahom, da bi se 1995. godine preselila u Švajcarsku kako bi bila bliže njemu. Tada se požalila kako se malo otuđila od sinova, svih osim Krega.

Od 1989. godine prestala je finansijski da podržava sinove uz obrazloženje: "Još uvek sam tu sa sinove, ali neću dozvoliti da me iskorištavaju."

A onda su se desile tragedije...

Kreg je počinio samoubistvo 2018. godine, a četiri godine kasnije Roni ubire od raka debelog creva.

Nakon Kregove smrti Tina rasipa njegov pepeo po obali Kalifornije i naziva to "najtužnijim trenutkom nje kao majke".

"Kada je tragično umro Kreg je imao 59 godina, ali za mene on će uvek biti moja beba," rekla je Tina na Tviteru.

Pevačica je kasnije pričala kako je Kreg bio veoma emotivno dete koje je veoma teško podnosilo nasilan brak njegovih roditelja. "Uvek me gledao sa nekom tugom."

Kada je Tina napustila Ajka, Kreg je bio srednjoškolac. Kasnije je otišao u mornaricu, a potom je postao agent za nekretnine.

"Još uvek ne znam šta je to što ga je dovelo do ivice," pričala je pevačica navodeći da je u to vreme Kreg pokrenuo sopstveni posao i upoznao ženu u koju se baš zaljubio.

"Ipak mislim da je Kreg bio vrlo usamljen i da ga je to povuklo na dno."

Pre nego je umro pozvao je na telefon i rekao joj: "Mama, samo sam hteo da čujem tvoj glas i taj smeh."

Ajk Mlađi

Ajk Mlađi je pričao kako mu je Tina pomogla da izabere instrument po svojoj meri: "Moj prvi instrument su bili bubnjevi, sve dok mi majka nije dala da sviram klavir. Tako da sada sviram bubnjeve, klavir, gitaru... "

Kada je imao 13 godina Ajk stariji i Tina su ga poveli na turneju sa sobom. "Na kraju sam vodio njihov studio za snimanje."

Ipak, nakon razvoda od Tine, Ajk Stariji mu nije dopuštao da stupi u kontakt sa Tinom i njih dvoje su vremenom izgubili bliskost.

Ajk Mlađi je osvojio dve Gremi nagrade, a pričao je kako ga je otac tukao pištoljem po glavi svaki put kada bi stupio u kontakt sa Tinom.

"Nekako mi se čini da nas zanemaruje, barem nas trojicu: mene, Majkla i Ronija. Nisam razgovarao sa njom od Bog zna kada - verovatno od 2000. godine. Ona živi život u Evropi sa svojim novim mužem. Ne želi da ima vezu sa prošlošću," rekao je jednom prilikom Ajk mlađi.

Ajk Mlađi sada živi život u velikoj želji da se dokaže u muzičkim vodama i to mu polazi za rukom.

Majkl Tarner

Rođen je 1959 godine u porodici Ajka starijeg i Lorejn Tejlor, a Tina ga je usvojila kada se udala za Ajka.

Majkl je bio taj koji je najviše patio kada su se Ajk i Tina razveli. Kasnije se borio sa zavisnošću od opijata.

"U svom srcu znam kada bih pozvao Tinu ili Ajka oni bi došli i pomogli mi, ali ja to ne mogu da uradim. Tina je bila stvarno dobra prema meni i ja je volim, ali ne mogu da živim sa drugima. Moram da budem slobodan da radim šta želim," ispričao je jednom Majkl.

Nakon niza moždanih udara, ali i strašnih posledica zbog korišćenja sumnjivih supstanci, Majkl je završio na rehabilitaciji i u raznim bolnicama.

Ronald Roni Tarner

Jedini biološki sin Tine i Ajka rodio se 1960. godine.

"Išao je u privatne škole i dobijao novac za odeću i sve što mu je trebalo. Ali Roni je odlučio da bude samodestruktivan. E tu morate povući crtu. Pazim na njega," ispričala je Tina jednom prilikom šta se dešava sa njenim najmlađim sinom.

Dok je bio mlađi Roni se drogirao i bio izuzetno problematičan dečak. Zbog toga je Tina odlučila da prestane da mu daje novac.

"Prekinula sam finansijski da ga izdržavam. Uvek sam pazila gde je i ako bu baš zatreba nešto bila sam tu da uskočim, ali on je sada konačno na svojim nogama," davno je pričala Tina.

Nakon što se izvukao iz kandži droge, Roni je počeo da svira u jednom bendu, a potom se oženio i dobio dvoje dece. Umro je od raka u 62. godini.

"Roni, napustio si svet prerano. U tuzi zatvaram oči i mislim na tebe, moj ljubljeni sine," napisala je Tina tada.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs