PRAVA DIVA

ŠER PREKO 40 GODINA IMA ISTU KILAŽU: Sama je napravila jelovnik zbog kog je PREZGODNA

Legendarna Šer svakome može da bude primer šta volja, rad i talenat mogu da naprave od jedne obične, talentovane devojke.

Vip priča
Autor:
ŠER PREKO 40 GODINA IMA ISTU KILAŽU: Sama je napravila jelovnik zbog kog je PREZGODNA
Šer otkrila kako izgleda tako mlado u 8 deceniji, Foto: Profimedia

Boginja popa, kako su je zvali, Šer, nedavno je napunila 77. rođendan. Proslavila ga je u svom stilu - dominantno, nehajno, kao da puni 30. "Molim vas, recite mi kada ću ostariti?!", napisala je na Tviteru i bacila svima rukavicu u lice. Ruku na srce, odgovor na ovo pitanje niko ne zna, jer ona odavno ne dozvoljava da se vreme vidi na njenom licu i telu.

Šer
foto: Profimedia

Prošlo je mnogo godina otkad je Šerilin Sarkizijan, kako joj je pravo ime, dete vozača kamiona jermenskog porekla i bivše manekenke i kelnerice, postala Šer, ikona muzike i glume. U majčinoj krvi bilo je gena Čiroki plemena i to se videlo na licu devojke koja je preko noći osvojila svet vanvremenskom pesmom "I Got You Babe". Bio je to duet s njenim budućim mužem Sonijem Bonom.

U braku su proveli 11 godina i dobili ćerku Čestiti, koja je, kada je odrasla, promenila pol i postala - Čaz. Uprkos svojim liberalnim stavovima, Šer ovom odlukom nije bila oduševljena, ali to nije omelo njenu dalju ambiciju i karijeru.

Šer
foto: Profimedia

Tokom šest decenija rada teško da će se naći žena koja je na svim poljima ostvarila zvezdani uspeh. Retka je ptica koja je za muziku osvojila sve postojeće nagrade, a u svetu filma Oskara za ulogu u filmu "Opčinjena mesečinom". Stajala je rame uz rame s Mišel Fajfer, Suzan Sarandon i Džekom Nikolsonom u "Vešticama iz Istvika". Uporedo s glumom njen topli kontraalt ređao je hit za hitom i prva mesta na svetskim top-listama. Od detinjstva je želela da bude samo jedno: slavna!

Svoj izgled dovela je do savršenstva nebrojenim estetskim korekcijama, a sređivala je sve - od kose do stopala. Njeno na početku bucmasto etno-lice postalo je sofisticirano, ravna duga crna kosa dobila je kovrdže, a da bi delovala vitko, izvadila je dva rebra i suzila struk. Nos, usne i oči dobili su takođe novi oblik, a uložila je ogroman trud da svaki njen scenski nastup bude senzacija.

Providni čipkasti kombinezoni, koji su više otkrivali nego sakrivali, ono je po čemu će sigurno zauvek biti upamćena. Stasom i glasom izazivala je divljenje, kako nekad, tako i danas.

Šer
foto: Profimedia

Šer niko i ništa nije mogao da poremeti, ona je žena koja je svaki atom energije uložila u karijeru i obezbedila besmrtnost. Stotinu zaposlenih zaduženo je za njene nastupe, od stilista do dekoratera scene. Pojam je feminizma i samodovoljnosti, nikada joj nije bio potreban muškarac da bi stigla do vrha.

Donedavno je bila u vezi sa čak 40 godina mlađim Aleksandrom Edvardsom i, kaže, razliku u godinama nije ni primećivala. Proslavila se rečenicom: "Muškarci su kao desert. Volim desert, ali mi nije potreban za preživljavanje."

Šer
foto: Profimedia

Morala je Šer nešto i da žrtvuje takvom uspehu. Pokušala je da bude dobra majka, ali to joj baš nije išlo najbolje. Nakon rastanka sa Sonijem, nakon samo četiri meseca se udala za Grega Olmana, frontmena benda Olman braders. Iako je brak od početka bio fijasko, s njim je dobila sina Ilajdžu. Zbog očeve naklonosti drogama dete je poslala u internat kad mu je bilo samo osam godina. To im je zauvek narušilo odnose.

Šer gura dalje. I u osmoj deceniji ima energije, elana i strasti više nego mnogi mladi ljudi. I dalje važi za ikonu stila, jedan je od najlepših glasova u istoriji i ne dozvoljava da je išta pokoleba u životu.

Kako sve ove decenije održava tako mladalački izgled?

Slavna pevačica često dobija pitanja vezana za mladoliki izgled i energiju koju poseduje. Iako je radila nekoliko estetskih korekcija, godinama se bori protiv retke bolesti, Epštajn-Braovog sindroma.

Ova bolest izaziva osećaj umora i razara unutrašnje organe, a kako se već nekoliko godina uspešno bori sa njom, za to je zaslužna volja da se konzumiraju zdravi obroci i fizička aktivnosrt.

"Vežbam najmanje pet puta nedeljno. Celog života sam aktivna i ne nameravam da prestanem jer zaista uživam u tome. Trener mi ne gleda kroz prste, nimalo me ne štedi i ne zanima ga koliko godina imam. Dosta sam čitala o hrani i sama došla do saznanja šta bi bilo najbolje da jedem. Nisam neki ljubitelj mesa", kaže Šer i dodaje:

"Ne mogu da kažem da sam vegetarijanac, ali sve što jedem potpuno je zdravo, osim deserta na koji sam slaba. Ne volim mlečne proizvode i namirnice koje sadrže mnogo masti, jer me usporavaju i kradu mi energiju. Alkohol izbegavam, godišnje tek nekoliko čašica", ispričala je.

1 / 8 Foto: Profimedia

Šer je jednom prilikom i otkrila koja hrana joj daje najviše snage.

"Pored povrća, to su pirinač, mahunarke, kao i nešto što se nutricionistima verovatno neće dopasti, ali ja prosto obožavam - testenine. Banane i nektarine tamanim jer su pune zdravog nerafinisanog šećera, a sir smatram najgorom namirnicom za ljudsko telo jer ga ne varimo kako treba i prepun je masti i holesterola."

Sa druge strane, obožava da jede sladak krompir.

"Volim sladak krompir koji može da se spremi u mikrotalasnoj za četiri minuta. Otkrila sam ga zajedno sa Mišel Fajfer kada smo snimale "Veštice iz Istvika". Tada smo bukvalno živele na njemu", ističe Šer, koju su proglasili prvim transformersom šou-biznisa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs