tri godine bez tenisa

NAJZANOSNIJA RUSKINJA VIŠE NE IZGLEDA ISTO: Kažu da se odrekla majke , gazila je preko svih zbog para, pa SVE NAPUSTILA

Bilo je dovoljno samo da Marija Šarapova promeni boju kose, pa da niko u smeđokosoj ženi ne vidi više prelepu plavušu koja je svet tenisa imala na dlanu.

Vip priča
Autor:
NAJZANOSNIJA RUSKINJA VIŠE NE IZGLEDA ISTO: Kažu da se odrekla majke , gazila je preko svih zbog para, pa SVE NAPUSTILA
Kako danas izgleda Marija Šarapova?, Foto: Printscreen Instagram - mariasharapova

Svi koji vole tenis sećaju se kakav je doživljaj bio videti veliku Mariju Šarapovu na terenu. Visoka 1,88, vitka, otmene lepote, graciozna kao balerina, devojka odrasla u ruskoj oblasti oko Urala opčinjavala je ljude i igrom i izgledom. Plavuša koju su nazivali "ledenom kraljicom" igrala je agresivno kao muškarac, napadala u svim situacijama, streljala pogledom pred servis, uvek dva puta udarala lopticu, a onda bi se prolomio njen krik, jačine preko 100 decibela.

Svima je to smetalo, ali kad bi pogledali u njene teniske haljine od tila, svile i raskošnog materijala, dah bi se zaustavljao. Van terena je nosila najskuplju dizajnersku odeću i važila za jednu od najelegantnijih žena, ne samo u sportu.

Marija Šarapova
foto: Instagram

Otac Jurij, koji je od nje napravio petostruku grend slem šampionku i prvu na svetu, zvao je Mariju odmila - Maša. Britanci su joj u svom maniru dali nadimak Pova, da im bude bliža. Igrala je profesionalno skoro 20 godina, a pre tri godine se zvanično povukla. Danas bi Mašu retko ko prepoznao, jer je svoju prirodno plavu kosu obojila u smeđu. Iako je i dalje vitka i u formi, ne izaziva više onako glamurozan utisak kao nekad. Možda je razlog za to vrlo ženski: pre godinu dana rodila je sina Teodora, plod petogodišnje ljubavi s verenikom, britanskim biznismenom Aleksandrom Gilksom. Lep su par, njoj je 37 godina, a njemu 43. Gilks pripada visokom društvu, završio je koledž Iton s princom Harijem i bio u braku s dizajnerkom Mišom Nono, velikom prijateljicom Megan Markl.

Marija Šarapova
foto: Profimedia

Dok se Gilks u tišini i venčavao i razvodio, ljubavni život Šarapove bio je buran i punio je novinske stupce. Najviše zanimanja izazvala je njena veza s bugarskim teniserom Grigorom Dimitrovim, koji je pet godina mlađi od nje. U svojoj autobiografiji "Moj život do sada" Marija je napisala kako je najpre bila uplašena što je premlad, bilo mu je tada 22 godine. Ipak se zaljubila do ušiju i veza je potrajala čitave dve godine. Onda je na Vimbldonu izgubila meč od velike rivalke Serene Vilijams, s kojom se Dimitrov zabavljao pre Šarapove. Tako se veza završila.

Nije Dimitrov prvi teniser kog je Marija volela. Sa 19 godina zabavljala se sa slavnim američkim teniserom Endijem Rodikom. Bili su toliko zajedno da su dobili nadimak Rodapova. Nisu javno govorili o svojoj ljubavi, ali bilo je očito koliko između njih ima strasti.

Marija Šarapova
foto: Profimedia

Sreću je potražila i s košarkašem Sašom Vujačićem. I s njim se verila, i izgledalo je da će potrajati, ali nije. Posle dve godine su se razišli. Svoje muškarce Šarapova nije birala samo iz sveta sporta. Zanimali su je i ljudi iz sveta medija i muzike, pa se kratko zabavljala s TV producentom Čarlijem Ebersolom. Kad su raskinuli, on je utehu pronašao u Britni Spirs. Adam Levin, pevač grupe Marun 5, upoznao je Mariju na proslavi njenog 18. rođendana i odmah su počeli da izlaze.

I ova veza je trajala kratko, a Levin se nakon raskida poneo nedžentlmenski: izjavio je da "nije bila dobra u krevetu". Sve je to prošlo i sada lepa Maša uživa u svom sinčiću, a izjavila je da je dete "najlepši, najizazovniji i najveći poklon koji je njena porodica mogla da dobije". Želimo joj zasluženu sreću, jer je reč o jednoj od najvećih i najpopularnijih teniserki svih vremena.

1 / 6 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs