DOLF LUNDGREN

"GODINAMA SE BORIM PROTIV RAKA PLUĆA, MISLIM DA ZNAM ŠTA JE UZROK": Čuveni akcioni glumac progovorio o najtežim danima

Čiveni glumac koji se proslavio u filmu Roki, otkrio je da se od 2'15. godine bori sa kancerom.

Vip priča
Autor:
"GODINAMA SE BORIM PROTIV RAKA PLUĆA, MISLIM DA ZNAM ŠTA JE UZROK": Čuveni akcioni glumac progovorio o najtežim danima
Foto: London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Švedski glumac Dolf Lundgren (65) otkrio je u intervjuu za podkast Grejema Besingdžera da se već osam godina bori s karcinomom, prenosi Dejli Mejl.

Ispričao je da mu je rak pluća prvi put dijagnostifikovan 2015. godine. Nakon lečenja bio je u remisiji, ali se rak vratio 2020. godine, a jedan doktor mu je tada rekao da mu je preostalo možda dve do tri godine života.

Otišao je po drugo mišljenje, a terapija koju sada dobija rezultirala je smanjenjem tumora.

Dolf Lundgren
foto: Profimedia

U jednom delu u intervjuu, obučen je u bolničku haljinu, kada je pričao o svom iskustvu dan nakon operacije.

- Izvadili su jedan tumor, zatim su izvadili još dva koja su našli i još tri mala. Nadam se da je sve očišćeno, ako umre, umro je (if it dies, it dies), rekao je.

Lundgren je pritom podsetio na nezaboravni citat iz filma Roki 4, snimljenog 1985. godine, izrečen nakon što je njegov lik Ivan Drago ubio Apola Krida tokom njihove finalne borbe.

Ispričao je kako je 2020. saznao da mu se rak vratio.

- Bio sam u Švedskoj i imao sam neku vrstu refluksa kiseline, nisam znao šta je to, pa sam uradio magnetsku rezonancu. Otkrili su da na tom području još uvek imam nekoliko tumora.

- Pronašli su jedan tumor na jetri, baš sam bio sj****. TIh dana počeo sam da razmišljam da se događa nešto ozbiljno. Hirurg me je nazvao i rekao mi da je naraslo, da je preveliko, veličine malog limuna. Pitao sam ga koliko mi je ostalo, čini mi se da je rekao dve do tri godine. Po glasu sam shvatio da misli i manje, rekao je.

Lundgren kaže da je korišćenje steroida zasigurno uticalo na njegovo zdravlje.

- Probao sam steroide 80-tih i 90-tih. Ne znam da li to ima neke veze s rakom, palo mi je na pamet da bi to moglo biti povezano. Razmišljao sam o tome, uvek misliš da si negde pogrešio. Bio sam na steroidima kad sam bio mlađi, možda desetak godina. Zavisno kakve sam filmove snimao, rekao je,

Njegova verenica Ema Krokdal ispričala je kako su izgledali njegovi najteži dani.

- Usta su ga jako bolela, ruke su ga bolele, nije mogao ništa da jede. Bila je to teška borba, gubio je na težini. Shvatila sam da je mnogo gore nego što smo mislili, počeli su da pričaju o tumorima na plućima, želucu, kičmi, bubrezima, ispričala je.

Kod dr Aleksandre Drakaki, kod koje je otišao po drugo mišljenje 2020. godine.

Nakon promene terapije u roku od tri meseca su se njegovi tumori smanjili između 20 i 30 posto.

- Jednostavno ceniš činjenicu da si živ jer si imao sreće i poštuješ svaki trenutak koji postoji.

Dolf Lundgren uglavnom je poznat po ulogama u akcionim filmovima, a proslavila ga je uloga Ivana Drage u Rokiju 4 ali i vezi sa Grejs Džouns.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs