JELENI JE PROROK NA KECA PREDVIDEO SUDBINU: U Boga ne veruje, živi kao devojka, a tragove starosti ne može da sakrije

Glumica kojoj je prorok predvideo sudbinu, Helen Miren, iza sebe ima veoma uspešnu karijeru.

Vip priča
Autor:
JELENI JE PROROK NA KECA PREDVIDEO SUDBINU: U Boga ne veruje, živi kao devojka, a tragove starosti ne može da sakrije
Glumica kojoj je prorok predvideo sudbinu, Foto: HEM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Malo ko zna da je holivudska legenda Helen Miren zapravo rođena kao Jelena Vasiljevna Mironova. Otac joj je bio poreklom Rus, a majka Engleskinja, a živeli su skromno i strogo poštujući vrednosti koje je otac preuzeo od svojih roditelja: obrazovanje, red i odgovornost.

Uprkos tome što ima 78 godina, trudi se da svoj izgled dovede do savršenstva, međutim, tragove starosti i teškog života ne može da sakrije.

Još kao mladoj glumici, jedan indijanski vrač predvideo je Mirenovoj veliku slavu tek posle četrdesete godine. I zaista, tek početkom devedesetih godina prošlog veka, Helen je postala planetarno poznata i to ne zahvaljujući pozorištu ili filmu, već televiziji.

Helen Miren
Helen Mirenfoto: Profimedia

Uloga policijske inspektorke Džejn Tenison u mini-seriji "Prime Suspect" donela joj je brojna priznanja, a uspeh kod publike naterao je producente da snime čak sedam nastavaka. Ne bi trebalo zaboraviti ni njen briljantan portret Elizabete I u istoimenom dvodelnom TV filmu.

Na polju karijere bila je više nego uspešna, a upravo to ju je koštalo privatnog života budući da je trpeo zbog posla. Uprkos tome što je u mladosti bila jedna od najlepših glumica, nije želela da se udaje, a zanimljivo je da je tek u 52. godini stala na ludi kamen.

Helen Miren
foto: HEM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Udala se za dugogodišnjeg partnera Tejlora Hekforda, a pre njega zabavljala se sa zabavljala sa 7 godina mlađim Lijamom Nisonom sa kojim je bila 4 godine u vezi. Nikad nije htela da rodi decu jer smatra da nema majčinski instikt.

– Nemam ništa protiv braka, niti zameram ljudima kad hrle u bračnu zajednicu, ali ne vidim neku njenu prednost u odnosu na neformalni partnerski život. Možda je drugačije kad ljudi razmišljaju o deci, ali ja sam u tome sasvim netipična. Ja, naime, nemam, niti sam ikada imala, majčinski instinkt. Ne želim decu, ona bi mi, u mom sistemu vrednosti, ograničila slobodu – govorila je Miren, a takav stav po pitanju dece ostao joj je i do danas.

Helen Miren
foto: Profimedia

Interesantno je i to što je nekoliko puta istakla da ne verujuje u Boga, ali da zato od malih nogu veruje u bića kao što su vile i vilenjaci.

Dok je bila mlada obožavala je noćni provod, a uprkos tome što gazi 8. decenijum trudi se da sebi obezbedi dobru zabavu i odmor. Takođe, bez ustručavanja je pokazala kako izgleda žena na plaži koja je puna samopouzdanja.

1 / 8 Foto: HEM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

– Moje četrdesete bile su dobre. Pedesete sjajne. Šezdesete fantastične. A sedamdesete su prokleto fenomenalne! - rekla je Miren jednom prilikom i svim ženama koje se boje starosti poslala jasnu poruku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs