Viktorija Bekam

"AKO MOGU JA, MOŽETE I VI!": Pričali su da je glupava i nesposobna, a ONA nije odustala od snova i postala je NAJMOĆNIJA

Još od malena Viktorija je znala šta hoće, ali joj manjak samopouzdanja nije dozvoljavao da to i ostvari, ali okolnosti su je ojačale.

Vip priča
07:53h Autor:
"AKO MOGU JA, MOŽETE I VI!": Pričali su da je glupava i nesposobna, a ONA nije odustala od snova i postala je NAJMOĆNIJA
Kako je uspela Viktorija Bekam?, Foto: Pichichipixx / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Glas da nije sposobna ni za šta pratio ju je od detinjstva, a sliku nije uspela da promeni nabolje čak ni kad je postala članica nekada planetarno popularne grupe Spajs grls. Glas da je netalentovana bezveznjakovićka Viktoriju Bekam pratio je i tada, ali i kad se udala za slavnog fudbalera.

Nakon što je počela da se zabavlja s Dejvidom Bekamom, asom Mančester junajteda, proglašeni su za jedan od najzgodnijih parova na svetu. Venčali su se za nakon skoro dve godine zabavljanja i dočekali četvoro dece, sinove Bruklina, Romea, Kruza i ćerku Harper.

Oči brojnih kamera godinama ih prate, ali u medijima i javnosti nisu uživali isti tretman. Dok su se o Dejvidu pisali hvalospevi, Viktorija je stalno prolazila kroz "toplog zeca".

Viktorija i Dejvid Bekam
foto: Profimedia

Svakodnevno osporavana, ipak je uspela da ostvari sve svoje ciljeve i - osvoji svet.

Iako je u nekoliko navrata bila proglašavana za najgore obučenu ženu godine, danas je vlasnica modnog brenda koji je dostupan u preko 100 zemalja. Počast joj svi odaju, kao dizajnerka je pokupila brojne nagrade, a našla se čak i na novogodišnjoj Listi časti kraljice Elizabete za 2017. za zasluge u modnoj industriji i za humanitarni rad.

VREMENOM JE OČVRSLA

Još od malena Viktorija je znala šta hoće, ali joj manjak samopouzdanja nije dozvoljavao da to i ostvari. Rođena 17. aprila 1974. u Harlou (Eseks, Engleska), u porodici Žaklin Dorin (Kenon), službenice osiguranja i frizerke, i Entonija Vilijama Adamsa, inženjera elektronike, Viktorija Kerolajn Adams uspela je samo u dve stvari.

Viktorija Bekam
foto: Profimedia

Zabranila je roditeljima da je zovu Viki, nazvavši sebe Poš, što znači "najbolje od svega" (stari izraz za luksuzne linije, P.O.S.H. - Port Out, Starboard Home). Ipak, odbijala je da se u školu vozi očevim "rols-rojsom".

Danas priznaje da su je drugari psihički i fizički zlostavljali, govorili da je premršava i glupava, zbog čega joj je dugo trebalo da prevaziđe ružna sećanja i zakorači u svetliju budućnost, bez obzira na to što je postala planetarno poznata pevačica i što se udala za čoveka koga je želela svaka devojka.

Viktorija Bekam
foto: Profimedia

- Vremenom sam očvrsla, svesna sam da to kako me doživljavaju nije ono što zapravo jesam. I to je ono što je važno. Kad kažu da sam mršava, samo pomislim kako sam srećna zbog toga.

Bavim se modom i volim što mogu da nosim šta god poželim. To je moja stvar, a ako se to ne sviđa drugima, to je njihova stvar.

TRUD SE ISPLATIO

Nekad predmet podsmeha u svetskim medijima, Viktoriju danas slave kao izuzetno vrednu i uspešnu ženu. Kad je 2006. unapredila svoje početne modne poduhvate lansiranjem sopstvene linije odeće od džinsa i pokrenula svoju internet stranicu kako bi promovisala svoj rad, dojučerašnji kritičari su promenili ploču i o njoj počeli da govore s oduševljenjem.

Viktorija Bekam
foto: Profimedia

Pomoglo je i to što je drastično promenila izgled: sasvim je izbacila crnu i oskudnu garderobu, smanjila uvećane silikonske grudi, odrekla se estetskih zahvata, lažnog tena...

Titulu modne ikone, a ne samo one koja joj nije bila dovoljna - supruge Dejvida Bekama, nije osvojila preko noći. Da bi ostvarila snove, zapela je iz sve snage, jer "uspeh ne dolazi sam od sebe".

Kaže da nikada nije bila najpametnija i najbolja u nečemu, pa zato svojoj deci, ali i svima koji žele da je čuju, savetuje da budu vredni, da veruju u sebe kako bi postali ono što žele.

Viktorija Bekam
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

"Nesposobna" Viktorija je, zahvaljujući velikom trudu, kao deo svog VB brenda razvila pet različitih modnih linija, lansirala sopstvenu kolekciju kozmetike, novi parfem... I od nje se još očekuju čuda.

"Ako sam ja mogla da uspem, možete i vi!", njena je poruka svima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs