KAKO JE NAJPLAĆENIJI SRPSKI GLUMAC POSTAO VREDAN DIVLJENJA: Detalj o kojem malo ko zna obeležio je njegovu životnu priču

Zanimljivi detalji iz života najplaćenijeg srpskog glumca Mikija Manojlovića, dugo nisu bili poznati javnosti.

Vip priča
Autor:
KAKO JE NAJPLAĆENIJI SRPSKI GLUMAC POSTAO VREDAN DIVLJENJA: Detalj o kojem malo ko zna obeležio je njegovu životnu priču
Zanimljivi detalji iz života najplaćenijeg srpskog glumca, Foto: Kurir / Nenad Kostić

Miki Manojlović jedan je od omiljenih srpskih glumaca, koji ima veliki autoritet među publikom koja ga voli. Producenti su se otimali oko njega, a našao se i na vrhu liste najplaćeninjih srpskih glumaca.

Njegova životna priča veoma je interesantna. Naime, rođen je 1950. godine u Nišu, a njegova majka ispričala je jednom prilikom da je jedva preživela porođaj usled komplikacija do kojih je došlo.

- Mikija sam tamo rodila, ali i jedva preživela porođaj. Lekari su rekli da je to jedan od hiljadu slučajeva da i majka i beba ostanu živi - ispričala je njegova majka u jednom intervjuu za "Blic".

Miki Manojlovič
Miki Manojlovičfoto: Kurir / Dragana Udovičić

Nakon što se njegova majka razbolela, brigu o njemu preuzela je baka Mari, Francuskinja, koja je uvek vodila računa da joj sinovi budu lepo obučeni. Snalazila se, poratnih godina, kako je znala i umela, prodavala je tada muževljeva odela da bi deci kupila nova. A unuk je sa bakom pričao isključivo na francuskom.

Predodređen za glumu

Većini tinejdžera treba mnogo vremena da shvata kojom profesijom žele da se bave, dok je Miki pred sobom oduivek imao jasan cilj i želju kojom se vodio. Roditelji su imali želju da se bavi turizmom, međutim, Miki je rešio da sreću okuša na Akademiji što se pokazalo ispravno odlukom.

- U Niškom pozorištu smo imali sve, čak i toplu vodu. Presvlačila sam ga i dojila u garderobi, u pauzama. Miki je dete pozorišta. Sve smo podredili njegovom srećnom detinjstvu. Moj sin je uvek imao doručak, ručak i večeru. I našu ljubav. Znalo se - kuća, pozorište, kuća. Nisam htela slavu, a dete da mi se drogira. Bio je skroman toliko da me je nervirao. Odemo u poslastičarnicu i ja ga pitam: 'Šta ćeš, sine, da kupi majka?”, a on kaže: 'Vodu”. 'Kakvu vodu?”, iznerviram se ja, a u suštini smo i Ivan i ja takvi, skromni. I naš Miki je, stvarno bio i ostao, jedno normalno, skromno biće - ispričala je njegova majka.

Miki Manojlović
Miki Manojlovićfoto: Aleksandar Jovanović / Kurir

Jedna od zapaženijih uloga imao je u seriji Otpisani, veliku popularnost doneo mu je i film Podzemlje. Danas imamo priliku da ga gledamo u jednoj od najpopularnijih serija "Južni vetar", a osim karijere u svojoj otadžbini, uspeh je ostvario i u inostranstvu.

Dva braka i ljubav za pamćenje

Glumac iza sebe ima dva braka, oba sa umetnicama. Prvi put je stao pred oltar sa koncert majstorom Iskrom Uzelac sa kojom ima ćerku Čarnu. Drugi put se zaljubio u glumicu Tamaru Vučković sa kojom se upoznao tokom rada na predstavi "Zločin i kazna" sa kojom ima sina Ivana.

Miki i Tamara su u braku od 1992. godina, a na pitanje kako su uspeli da očuvaju svoju ljubav, glumac je rekao:

Miki Manojlović
foto: Kurir / Damir Dervišagić

"Trudim se da sačuvam svoju porodicu vaspitanjem, što je sigurno uticaj mojih roditelja, ali i mojih dobrih i loših iskustava koja su bila presudna. U svim godinama koje su za nama uspeo sam da se sačuvam, a moja unutrašnja potreba da se pomogne drugima je mnogo važna. Trudio sam se da svoju decu učim toleranciji, ali ne znam koliko sam u tome uspeo," ispričao je Miki u razgovoru za Story i naglasio:

"Odnosi u porodici su veoma važni za svakog čoveka, kao i odnosi prema bližim i daljim ljudima, naoko drugačijim, ali u stvari istim."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs