ONA JE NJEGOVA ŽIVOTNA LJUBAV

MIKI MANOJLOVIĆ JE VEĆ SKORO 3 DECENIJE U BRAKU SA KOLEGINICOM: Njihovoj ljubavi ni 20 godina razlike ne može ništa!FOTO

Supruga Mikija Manojlovića je glumica i već duži niz godina nalazi se na čelu Jugoslovenog dramskog pozorišta

Celebrities
Autor:
MIKI MANOJLOVIĆ JE VEĆ SKORO 3 DECENIJE U BRAKU SA KOLEGINICOM: Njihovoj ljubavi ni 20 godina razlike ne može ništa!FOTO
Foto: Aleksandar Jovanović / Kurir

Glumac Miki Manojlović, koga bioskopska publika ovih dana gleda u hit-filmu "Južni vetar ‒ ubrzanje", u poslednjih trideset godina ostvario je na desetine uloga, od kojih su mnoge bile i u ostvarenjima evropske kinematografije.

S druge strane, skoro trideset godina traje njegov brak sa koleginicom Tamarom Vučković, koju je upoznao još 1992. godine, dok je radio predstavu „Zločin i kazna“.

‒ Sećam se kako sam javno govorio o budućoj premijeri i rekao da sam sreo veoma talentovanu mladu glumicu Tamaru Vučković. Ni sanjao nisam da će Tamara postati i ostati moja životna ljubav, da će poći sa mnom u inostranstvo, a još manje da ćemo dobiti sina ‒ izjavio je svojevremeno jedan od naših najcenjenijih glumaca.

Tamara Vučković
Tamara Vučković foto: ATA Images

Iako su Tamari, koju je javnost upoznala zahvaljujući ulogama u serijama „Tito i ja“ ili “Na terapiji”, predviđali svetlu glumačku budućnost, ona se posvetila menadžerskom poslu. Poslednjih godina na čelu je Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Supruga Mikija Manojlovića mlađa je dve decenije od popularnog glumca.

Da su godine samo broj svedoči i ovaj poznati par. Predrag ‒ Miki Manojlović je, naime, stariji od supruge dve decenije, ali uprkos tome neguju idiličan odnos. Njihov sin Ivan, koji je ime dobio po dedi, Mikijevom ocu, nedavno je postao punoletan, a u jednoj od retkih izjava koje je dao na tu temu proslavljeni glumac je u razgovoru za Tropal.hr iskreno priznao da ga je sin samo dva puta gledao u pozorištu.

‒ Bio je na premijeri „Kralja Lira“. Tada je prvi put bio u zagrebačkom Hrvatskom nacionalnom kazalištu, mada je i ranije dolazio u Zagreb. Moja tašta je Zagrepčanka, njegov bratić i rođaka su tu. Kad je odgledao predstavu, rekao mi je: „Ćale, nisam znao da možeš biti takav.“ Mislio je na strogost koju nemam prema njemu, kao „moj tata može biti jako zaje***“.

Tamara Vučković, Branimir Brstina i Branislav Lečić
Tamara Vučković, Branimir Brstina i Branislav Lečić foto: ATA Images

Miki je otkrio da Tamarin i njegov jedinac Ivan, koji 2002 godište, piše pesme i muziku.

‒ Njegovo pesništvo u ovom vremenu je impresivno ‒ napomenuo je ponosni otac.

‒ Kao svim dečacima u tom uzrastu, čupam mu reči iz usta. Sa Tamarom je mnogo življi i uvek završava tako da mama nekako gnjavi. Ali, to su mame. I moja je bila takva. Mogu da dam savet, ali ništa ne vredi ako sam ne prođeš kroz neko svoje iskustvo. Mladost ne sluša šta govorite. Iskustvo je neprocenjivo i zato je veoma važno da se deca što pre odvoje od roditelja.

Iz prvog braka sa Iskrom Uzelac Miki Manojlović ima ćerku Čarnu koja je rediteljka i docent filmske režije na Akademiji umetnosti u Beogradu.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs