SA 7 GODINA SAM SE BUDILA MAMURNA, SA 10 NISAM MOGLA DA SPAVAM, A SA 15 SAM IMALA NERVNI SLOM: Novac mi nije kupio sreću

Kara Delevinj opisuje kako je počela njena zloupotreba alkohola, problemi sa mentalnim zdravljem i samopovređivanje tokom detinjstva.

Vip priča
10:04h Autor:
SA 7 GODINA SAM SE BUDILA MAMURNA, SA 10 NISAM MOGLA DA SPAVAM, A SA 15 SAM IMALA NERVNI SLOM: Novac mi nije kupio sreću
Kara Delevinj, Foto: LESE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kara Delevinj otkriva da su njeni problemi sa zloupotrebom suspstanci počeli još u ranom detinjstvu a kulminirali nervnim slomom u 15. godini. U razgovoru za magazin Vogue, 30-godišnja manekenka priznaje da se prvi put napila sa sedam godina, prisećajući se:

"Probudila sam se u kući moje bake sa mamurlukom, u haljini deveruše. Išla sam okolo i eksirala čaše šampanjca" .

Sa samo 10 godina prepisane su joj tablete za spavanje u pokušaju da se izbori sa svojom nesanicom, a kao tinejdžerki je dijagnostikovana dispraksija, neurološko stanje koje utiče na fizičku koordinaciju.

Kara Delevinj
foto: JIM RUYMEN / UPI / Profimedia

Kara navodi i da su vrlo brzo počeli njeni problemi sa mentalnim zdravljem i samopovređivanjem, otkriva i da je probala razne terapije kako bi pokušala da se izbori sa tim. Već sa 15. godina doživela je potpuni nervni slom, koji doživljava kao rezultat toga što se "sve sa čime se nije na vreme suočila nagomilalo i isplivalo na površinu" .

Prisećajući se tog perioda dodaje: „Bila sam na lekovima i to mi je jednostavno... spasilo život". Ova poznata manekenka koja je postala i glumica priznaje da je bilo tenutaka kada je udarala glavom o drvo kako bi se povredila „pokušavajući da se nokautira“. Prepisivali su joj i antipsihotike zbog razmišljanja da sebi oduzme život.

Kara Delavinj
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kara je imala problematično detinjstvo gledajući tokom odrastanja majku koja se borila sa heroinskom zavisnošću. Povremeno bi se Pandora, ( inače ćerka ser Džoselin Stivens, izdavačkog magnata, i Džejn Šefild, dame princeze Margaret) čak iseljavala iz porodične kuće kako bi pokušala da zaštiti decu da ne gledaju njene faze borbe sa zavisnošću.

Pandora je nedavno izjavila: „Ili si zavisnik ili nisi. Ja jesam. Paranoična po pitanju toga da će devojke možda previše piti ili uzimati previše droge-razumljivo, mislim. Pričam sa njima o tome. Obično kažu : , 'Dobro smo, mama' ili, 'Ja sam ovo ili sam ono', ali nisu zavisnici" .

Uticaj ove nestabilnosti na Kara je bio ozbiljan. Ranije je rekla: „Bila sam negovano dete i želela sam da budem sigurna da su svi dobro. Nisam se osećala loše povodom toga, ali gledajući unazad, pomislim: "Oh, možda nisu smeli da me stavljaju u tu poziciju."

Bekstvo je iz ovakve situacije omogućeno joj je preko Sare Dukas iz modne agencije Storm — koja je predložila Kari da se okuša pred kamerom. Iako je zapravo želela da postane glumica ili rok bubnjar, Kara je bukvalno momentalo postala veoma uspešna kao model . U 2012. godini ona postaje nova modna It devojka. Sa svojih 20 godina, karakteristično gustim obrvama i neobičnom ličnošću, bila je izuzetna zvezda.

Kara Delevinj
foto: AP

Ipak, kasnije je priznala: „Kroz nekoliko godina u modelingu, shvatila sam da manekenstvo nije dobro za mene kako fizicki tako i psihički i da treba da probam još različitih stvari“ dodaje : „Nije sve u novcu. Dođete do tačke u kojoj kažete: Oh, zaradio sam novac, ali sam tako duboko nesrećan i sam". prenosi Dailymail.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs