velike tragedije

NAJVEĆE TRAGEDIJE OVOG SVETA ZADESILE SU NJU: Napuštenu od svih, dečko ju je KRVNIČKI tukao, a oba sina su joj UMRLA

Tragedije Tine Tarner kojoj su umrla oba sina mogu se poistovetiti sa onim filmskim, a njen život bio je prepun takvih.

Vip priča
19:41h Autor:
NAJVEĆE TRAGEDIJE OVOG SVETA ZADESILE SU NJU: Napuštenu od svih, dečko ju je KRVNIČKI tukao, a oba sina su joj UMRLA
Tina Tarner, Foto: Profimedia

Sin muzičke zvezde Tine Tarner, Roni (62), pronađen je mrtav u petak ujutru u Los Anđelesu, prenosi "TMZ". Uzrok smrti nije objavljen, dok je poznato da se Roni borio sa rakom.

Ronija su u njegovom stanu pronašle komšije, a pokušaji da ga ožive bili su bezuspešni, te je ubrzo proglašen mrtvim. Ovo nije prva tragedija koja je zadesila pevačicu. Naime, njen prvi sin, ubio se pre 4 godine.

Uprkos tome što joj se svi dive i što je napravila zavidnu karijeru, njen život nije bio lak, a put uspeha bio je trnovit. Dans živi sa 16 godina mlađim mužem, koji joj je pomogao da preživi.

Tina Tarner
Tina Tarnerfoto: Profimedia

Roditelji su je napustili

Tina Tarner je rođena kao Ana Me Bulok 26. novembra 1939. godine u mestu Natbuš, država Tenesi. Majka Zelma bila je radnica u fabrici, a otac, Flojd Ričard, baptistički sveštenik. Kada je imala deset godina, nju i sestru Alenu napustila je majka, a tri godine kasnije isto je učinio i otac. O sestrama je brinula baka, nakon čije smrti odlaze kod majke u Sent Luis. Tamo je Ana pohađala Sumner High School, a naveče sa sestrom često odlazila u noćne klubove.

U klubu Imperial je, kao 17-godišnjakinja, upoznala bluz gitaristu Ajka Tarnera, koji je tamo nastupao sa svojom grupom Kings of Rhythm. Ana je jednako bila oduševljena Ajkom i njegovom muzikom, a kada je on čuo kako peva, pozvao ju je u grupu i ubrzo je postala stalni prateći vokal.

Tina Tarner
Tina Tarnerfoto: Profimedia

Imala je 18 godina kada je počela da peva s Ajkom i bila poznata kao Little Ann, te zaboravila nekadašnju želju da postane medicinska sestra. Godine 1960. nije se pojavio pevač koji je s Ajkom trebao da snimi pjesmu A Fool in Love i Ana je to učinila umesto njega, mada Ajk nije imao nameru da je zadrži u grupi. Kada je čuo njenu besprekornu interpretaciju, promenio je mišljenje i planove. Pesma je postala veliki hit i zauzela drugo mesto na američkoj top-listi, Ana je promenila ime u Tina i postala prepoznatljivi simbol Ajkovog benda.

Uskoro su Ajk i Tina punili male i velike noćne klubove, gde publika nije toliko dolazila zbog pesama koliko zbog neverovatno spektakularnih nastupa energične Tine. Svetsku slavu je stekla izuzetno zapaženim nastupom na koncertu Roling Stonsa 1969, gde su Ajk i Tina svirali kao predgrupa, a Mik Džeger, tvrde mnogi, od tada imitira neke od Tininih pokreta na sceni.

Tina Tarner
Tina Tarnerfoto: Profimedia

Zlostvljanje od strane partnera

"Tina je jednostavno fantazija svakog muškarca, ona je božanstvena, luda, šik. S Tinom se čovek oseća kao da je u stanju savladati najsnažniju oluju", izjavio je legendarni pevač Roling Stonsa.

Ajk Tarner je bio vrhunski muzičar i mozak cele ekipe, ali i zavisnik od alkohola i droge, posesivan i veoma sklon nasilju. Često je tukao Tinu, terao je da nastupa bolesna, varao na svakom koraku, zbog čega je par neretko bio na meti medija. Konstantno maltretiranje, boravci u bolnici, operacija nosa nakon pretrpljenih batina i pokušaj samoubistva konačno su naterali Tinu da ga 1976. godine napusti.

Nakon još jedne svađe, pobegla je puna modrica iz hotelske sobe. U džepu je imala samo 36 centi i karticu za gorivo te se sledećih nekoliko meseci krila kod prijatelja. Brak je zvanično okončan 1978. godine, a Tina nije tražila ništa, ni novac ni nekretnine, želela je samo da zadrži scensko ime koje joj je Ajk dao, jer ga je činilo i njegovo prezime.

"Kada sam ga pogledala bila sam zaista ljuta jer je mnogo toga pogrešno prikazano. Ali, onda su počele da mi prilaze žene koje su gledale film i da mi govore kako su posle njega smogle hrabrosti da prekinu svoje nasilne brakove ili da im je film pomogao da se bolje osećaju. Time se veoma ponosim.", rekla je Tina.

Tina Tarner
Tina Tarnerfoto: Profimedia

Tina je bila majka dva sina – Krejga (rođen 1958), iz veze sa Rejmondom Hilom, saksofonistom iz Ajkovog benda, i Ronalda (rođen 1964), iz veze s Ajkom.

Prvi sin je rođen pre braka s Ajkom, s kojim se tajno venčala u Meksiku 1962. godine, mada ni taj jedini Tinin brak nije bio legalan, jer se Ajk nikada nije zakonski rastao od prve supruge. Nakon traumatičnog bračnog iskustva nije imala ozbiljnih veza, sve dok 1985. na londonskom aerodromu nije upoznala Ervina Baha, najpoznatijeg nemačkog producenta i direktora muzičke kuće EMI. Od 1986. žive zajedno, prvo u Kelnu, a zatim 1994. sele u Švajcarsku, na obalu Ciriškog jezera. Par živi povučenim životom, daleko od medija, uglavnom na relaciji Švajcarska – Francuska (u vili nadomak Nice) – Engleska.

Tina Tarner
Tina Tarnerfoto: Profimedia

Kada se njen prvi sin ubio, 2018. godina, Tina je bila skrhana bolom. Oprostila se od njega i putem Instagrama.

"Moj najtužniji trenutak u majčinstvu. U četvrtak, 19. jula, rekla sam poslednje zbogom sinu, Krejgu Rejmondu Tarneru, kada sam se okupila sa porodicom i prijateljima da pospemo njegov pepeo na obali Kalifornije. Imao je 59 godina kada je tako tragično umro, ali on će uvek biti moja beba", napisala je Tina.

Tina je pošle godine rešila da ode u penziju, nakon poslednjeg koncerta na turneji, izjavila je: "Bilo je predivno, fenomenalno, puna sam utisaka. Publika je bila fantastična i zato sam presrećna. Ovo je bio pravi način da obeležim 50 godina karijere."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs