ELIZABET TEJLOR I DŽON VORNER

BILA JE NAJLEPŠA NA SVETU, A IZ 7. BRAKA JEDVA JE ŽIVA IZAŠLA : Gutala je tablete i uzimala najjače opijate zbog NJEGA

Medicinski nalazi holivudske dive Elizabet Tejlor početkom osamdesetih su šokirali doktore, a sada ih je napokon javno potvrdio i njen sin.

Vip priča
10:34h Autor:
BILA JE NAJLEPŠA NA SVETU, A IZ 7. BRAKA JEDVA JE ŽIVA IZAŠLA : Gutala je tablete i uzimala najjače opijate zbog NJEGA
Elizabet Tejlor i Džon Vorner, Foto: SNAP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Obožavali su je širom planete i smatrali jednom od najlepših žena na svetu zbog zanosnih oblina i mačkastih očiju čijem pogledu nije bilo lako odoleti, a i jedanaest godina nakon smrti Elizabet Tejlor život jedne od najvećih holivudskih diva svih vremena, pun profesionalnih i privatnih uspona i padova, ne prestaje da fascinira javnost.

U američke knjižare je upravo stigla njena nova biografija "Elizabeth Taylor: The Grit & Glamour of an Icon" autorke Kejt Andersen Brover u kojoj je posebna pažnja posvećena njenom najnesrećnijem, sedmom braku s američkim senatorom Džonom Vornerom.

Zajedno su bili šest godina od 1976. do 1982., a holivudska diva iz njega je jedva izašla živa.

O tom najburnijem periodu života svoje majke sada je progovorio njen sin Kristofer Vajlding, iz njenog drugog braka s kolegom Majklom Vajldingom, koji je svedočio šta je sve proživljavao.

"Ušao bih u njenu sobu, a mama je sedela na ivici kreveta u donjem vešu i prilično rastrojenom stanju. Gutala je lekove za smirenje i protiv bolova uz tablete za spavanje, a od lekara je tražila i da joj prepišu inekcije Demerola, tada najmoćnijeg sintetičkog opioida", govori Kristofer Vajlding.

Kako se tresla zamolila je sina da joj ubrizga inekciju, a kad je on to odbio da uradi razočarano ga je pogledala, duboko udahnula i sama ubrizgala analgetik.

Osim o tabletama Elizabet Tejlor bila je zavisna i od alkohola, na koji se navukla u dva divlja braka s najvažnijim muškarcem svog života Ričardom Bartonom.

"Nakon Ričarda Bartona život u Vašingtonu s Džonom Vornerom za nju je bio oličenje dosade i usamljenosti. Osećala se poput zatvorenice u zlatnom kavezu, taj život jednostavno nije bio za nju i zbog toga su se razveli, a mama se vratila u Los Anđeles. I nastavila po starom", izjavio je njen sin.

Elizabet Tejlor u to vreme je uzimala toliko različitih tableta i lekova, da lekari koji su videli njene medicinske nalaze u najkritičnijim periodima nisu mogli da poveruju da je - živa.

Kad je uvidela da je vrag odneo šalu, Elizabet Tejlor se na kraju 1983. prijavila u kliniku "Betty Ford" za lečenje od zavisnosti. To joj je doduše privremeno pomoglo, ali je do kraja svog života 2011. nastavila da se bori sa svojim demonima.

Pogledajte još fotografija ove legendarne dive:

1 / 25 Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs