KO JE BACIO LJAGU NA KEVINA SPEJSIJA? Priča se da mu je skandal smešten s razlogom - posle ovog nema nazad, a ni napred

Kevin Spejsi je nevin, ali teško je pobeći od skadala koji mu je uništio karijeru. Sve što je stvorio nestalo je u trenu

Vip priča
Autor:
KO JE BACIO LJAGU NA KEVINA SPEJSIJA? Priča se da mu je skandal smešten s razlogom - posle ovog nema nazad, a ni napred
Foto: Profimedia

Kevin Spejsi nije kriv za zlostavljanje glumca Entonija Rapa, odlučio je Sud u Njujorku.

Porotnici su raspravljali oko sat vremena i zaključili su da Rap nije dokazao da je Spejsi „dodirnuo njegov seksualni ili intimni deo tela”, nakon čega je sudija Luis Kaplan formalno zaključio predmet, objavio je CNN.

Ovom presudom je glumac Kevin Spejsi skinuo "ljagu" sa svog imena, ali da li ovaj događaj može da mu vrati dobar glas koji je nekad imao?

Kako je sve počelo?

U pokretu koji je nazvan #MeToo pao je veliki broj zvezda zbog navodnog neprimerenog kontakta sa ženama. I Kevin Spejsi je pao, ali zbog navodnog neprimerenog kontakta s dečkom Antonijem Rapom.

Rap je Spejsija optužio za neprimerene dodire kad je imao 14 godina, a glumac 26. Tu je sve krenulo nizbrdo. Iako je Spejsi odmah izdao saopštenje u kojem priznaje da je gej (iako se to pretpostavljalo) i da se ne seća da je imao neke "neprimerene" kontakte s Rapom jer je bio pijan.

Kevin Spejsi
foto: Profimedia

Sve što je radio, preko noći je nestalo

Ekspresno je delovao i Netflix. Izbacili su Spejsija iz serija koje su tada bile najgledanije, a potom je sud pokrenuo postupak.

Netflixu se ovaj potez obio o glavu zbog gledanosti šeste sezone serije "Kuća od karata", kojom su fanovi širom sveta bili razočarani. No, za Spejsija su nevolje tek krenule. Sudski postupak se razvukao, ostajao je bez uloga, a filmovi koje je snimao zarađivali su svega po nekoliko stotina dolara. Jednom rečju - debakl!

I dok je cela agonija trajala, na Spejsijevo ime se tovarila ljaga. Sve što je do tada radio nestalo je, proglašavan je za "pedera pedofila". Blistava karijera i talanat kakv se retko rađa doživeli su svoj kraj.

Međutim, naknado, sve tužbe koje su pokrenute protiv Spejsija povučene su. Nije bilo objašnjenja.

Teško je očekivati da će Spejsi više ikad dobiti zapaženiju ulogu i da će njegova karijera u bilo kojem obliku biti nastavljena.

Teorija zavere

Nakon što su se pojavile optužbe i nakon što je Netflix izbacio Spejsija iz serije, počele su razne teorije zavere. Prema jednoj od njih, Spejsiju je sve "napakovano" s ciljem da se zaustavi sama serija "Kuća od karata". Prema toj teoriji, serija je smetala mnogim centrima moći jer previše razobličuje i otkriva detalja o mračnoj strani američke politike.

Navodno su politički centri moći u Vašingtonu bili besni jer se sveta američka demokratija prikazuje kao beskrupulozni svet u kojem se samo pikaju lični i interesi određenih grupa.

Prema toj teoriji, Spejsi je srušen po receptu koji Andervud koristi u seriji – perfidnim igrama, spletkama i podmetanjem i eliminacijom svakoga ko mu "stoji na putu".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs