NAJGORI RAZVOD U HOLIVUDU: Ostavio je ženu zbog njene prijateljice, a prevarena glumica im i dalje ZAGORČAVA život

Joan Grifid, prolazi kroz tešku brakorazvodnu parnicu s Alis Evans s kojom ima dve ćerke, a za suprugu je tražio i zabranu prilaska

Celebrities
13:05h Autor:
NAJGORI RAZVOD U HOLIVUDU: Ostavio je ženu zbog njene prijateljice, a prevarena glumica im i dalje ZAGORČAVA život
Joan Grifid tražio je zabranu prilaska za bivšu ženu Alis Evans, Foto: Profimedia

Glumac Joan Grifid nedavno je proslavio 49. rođendan. Glumačku karijeru je počeo da gradi od malih nogu, ali jedan trenutak je bio dovoljan da to zaseni.

Rođen je u velškom gradu Aberdare kao najstariji od tri sina učiteljice Džilijan i učitelja Pitera Grigida. Tokom detinjstva su se preselili u Kardif, a Joan je bio izvrsni svirač oboe kao tinejdžer i svirao ju je godinama. Ipak, ostavio se sviranja zbog glume i pevanja u školskim predstavama.

Joan Grifid karijeru je započeo još kao dečak
Joan Grifid karijeru je započeo još kao dečakfoto: Shutterstock

To mu se pokazao kao dobar potez jer je zbog svog baritona osvajao nagrade. "Kao Velšanin, odrastao sam u kulturi pevanja i nastupa uz muziku, i mislim da sam kroz to stekao samopouzdanje kao glumac", ispričao je jednom Joan.

Prvu ulogu na velikom platnu je odigrao s 13 godina u filmu "Austin", a kao 18-godišnjak je upisao Kraljevsku akademiju dramske umetnosti u Londonu. Nastavio je da niže uspehe i javnost ga je prvi put zapazila kao Harolda Loa u čuvenom filmu "Titanik".

Upravo mu je posao doneo i veliku ljubav. Naime, na setu popularnog filma "102 Dalmatinca" iz 2000. godine je upoznao Alis Evans (54). Ona je tada bila verena za Oliviera Pikasa, unuka slavnog slikara Pabla Pikasa i živela je s njim u Parizu.

Alis Evans upoznao je na setu filma
Alis Evans upoznao je na setu filmafoto: Profimedia

Ipak, ostavila ga je zbog Jona koji ju je kasnije zaprosio na dočeku Nove godine 2006., a venčali su se 14. septembra 2007. u Meksiku. Par je hteo porodicu zbog čega je Alis išla na veštačku oplodnju. Povremeno je u javnosti govorila o svojoj borbi da se ostvari u ulozi majke.

Dobili su ćerku Elu Betsi 2009. godine nakon jednog od pokušaja. Da bi dobili i drugu ćerku, Elsi Marigold, koja je rođena 2013., glumica je morala da prođe kroz osam krugova veštalke oplodnje. Alis je porodica bila na prvom mestu i posvetila se ćerkama, dok je Joan nastavio da gradi karijeru.

Par je uvek odavao utisak skladnosti pa je javnost iznenadila vest u januaru 2021. da se razvedu. Naime, tada je Evans objavila da je suprug iznenada odlučio da prekine brak s njom.

"Tužne vesti. Moj voljeni muž, moja srodna duša od 20 godina, Joan Grifid, objavio je da će napustiti svoju porodicu. Naše ćerke i ja smo jako zbunjene i tužne. Nismo dobile razlog osim da me više ne voli. Tako mi je žao", napisala je glumica na Tviteru.

Nakon toga ga je optužila za prevaru s njenom prijateljicom, 20 godina mlađom Bjankom Volas dok Joan nije hteo da komentariše njene istupe, a ona je nastavila da mu posvećuje razne objave na društvenim mrežama u kojima je iznosila svoju stranu kraha njihove ljubavi.

Alis je imala niz javnih ispada tbog razvoda
Alis je imala niz javnih ispada tbog razvodafoto: Profimedia

Imala je niz javnih ispada koji su pokazali koliko teško podnosi razvod. "Ispada da je moj suprug nakon što mi je dve godine govorio da sam loša osoba i nisam uzbudljiva i da više ne želi seks sa mnom, kao i da je rađe na setu u inostranstvu, bio tri godine u vezi nama svima iza leđa. Srećno, Bjanka", napisala je glumica na Tviteru.

Izgleda da ju je tada razbeseno potez njenog supruga koji je na Instagramu potvrdio svoju ljubav s Bjankom. "Hvala ti što si mi vratila osmeh na lice", napisao je.

Istu fotografiju sa seta je podijelila Bjanka. "Znam da prepoznam prave osmehe kada ih vidim", napisala ja ona ipod objave. Alis je takođe pravila i predstave pred svojim domom u Londonu dok je Joan ćutao i posvetio se novoj devojci, kao i svojoj glumačkoj karijeri.

Ipak, u jednom trenutku je odlučio da reaguje. Naime, u avgustu je tražio zabranu prilaska za bivšu suprugu zbog porodičnog nasilja. U zahtevu, koji je podneo sudu, tražio je da se glumici zabrani da priđe na manje od 100 metara njemu i njegovoj devojci Bjanki.

Kako su preneli strani mediji, američki sud je odobrio Janov zahtev. Alis neće smeti da mu priđe tri godine niti sme da ga spominje na društvenim mrežama. Takođe joj nije dopušteno da objavljuje privatne poruke njihovih ćerki koje im on pošalje.

"Joan nije imao izbora nego da pokrene sudsku borbu protiv Alis. Počela je da bude sve nestabilnija i pokušavala je da uništi njegovu karijeru pokazivanjem svog karaktera. Nada se da će ovim potezom stati na kraj tome", ispričao je izvor blizak glumcu za Dejli Mejl.

Joan je zatražio zabranu prilaska za Alis
Joan je zatražio zabranu prilaska za Alisfoto: Profimedia

U zahtevu za zabranu pristupa Joan je uključio i svoju novu devojku Bjanku s kojom je započeo vezu ubrzo nakon razlaza od Evans. Takođe je tražio od suda da naredi njegovoj bivšoj supruzi da ne sme ni u kojem slučaju da kontaktira njegove poslodavce i iznosi im bilo kakve ružne tvrdnje o njemu.

"Želim da prestane da maltretira, preti i remeti mir meni i mojoj devojci Bjanki Volas", napisao je u zahevu.

Alis je krajem jula zamolila pratioce na društvenim mrežama da joj na GoFundMe stranici uplate koliko god mogu kako bi prikupila novac za troškove brakorazvodne parnice i advokata. Priznala je da je bankrotirala i da je zbog toga morala da otpusti svoj advokatski tim koji ju je dotad zastupao.

Alis Evans objavila je da je bankrotirala
Alis Evans objavila je da je bankrotiralafoto: Printscreen/Instagram/aliceevansgruff

Pre toga sredinom marta je rekla da će ona i njene ćerke Ela i Elis, koje je dobila s Joanom, postati beskućnice.

"Danas sam imala težak dan. Devojke i ja smo saznale da ćemo uskoro izgubiti jedini dom koji su one ikad poznavale. Za dva meseca ćemo biti beskućnice. Razmišljala sam da li da ovo podelim jer kad tvoj bivši plati puno novca da te ućutka rizikuješ da završiš zatvoru ako progovoriš", napisala je u objavi koju je u međuvremenu prepravila.

Još se ne nazire kraj njihovoj brakorazvodnoj parnici i očito će doći do borbe oko imovine i starateljstva nad ćerkama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs