"PRINC HARI IZGLEDA JADNO I OČAJNO, OČI SU MU PUNE TUGE": Britanci sigurni da ga čeka ista sudbina kao i Edvarda VIII

Kraljevski biograf tvrdi da princ Hari izgleda "jadno kao i Edvard VIII" koji je zbog ljubavi odbacio presto

Vip priča
Autor:
"PRINC HARI IZGLEDA JADNO I OČAJNO, OČI SU MU PUNE TUGE": Britanci sigurni da ga čeka ista sudbina kao i Edvarda VIII
Foto: Profimedia

Hugo Vikers, kraljevski biograf tvrdi da se istorija ponavlja, te da ista sudbina čeka princa Harija kao i Edvarda VIII.

Svi već znamo kako je princ Hari, uz podršku svoje supruge Megan Markl odbacio dužnosti kraljevske porodice, napustio Veliku Britaniju i odlučio da živi u Americi. Razlog? Previše medijskog pritiska, previše obaveza...

Ali kakvu je to sudbinu imao Edvard VIII?

Edvard VIII je ranije bio kralj Engleske ali je adicirao sa prestola 1936. godine kako bi se oženio amerčkom raspuštenicom Volis Simpson. Tome se oštro protivila vlada Velike Britanije, ali Edvard je odlučio da sluša svoje srce.

Princ Edvard
foto: Profimedia

Iako Edvard VIII nikad nije priznao da se pokajao zbog svoje odluke, krajevski biograf tvrdi da "nikad nije video nekog sa tako tužnim očima" kao što je to imao bivši monarh.

"Da ste ga probudili u 4h ujutru i pitali ga da li se kaje, rekao bi ne. Ali ako biste mu pogledali u oči videli biste more tuge," rekao je autor.

Gospodin Vikers tvrdi da princ Hari deluje isto tako nesrećno kao što je to izgledao i Edvard VIII sa kojim princ deli skoro pa istu sudbinu.

"Što se tiče princa Harija, ko zna šta će mu se desiti? Mislim da izgleda sasvim jadno i očajno," rekao je biograf.

Princ Hari
foto: Profimedia

Kraljevski biograf se osvrnuo i na novu odluku i vladavinu Čarlsa III koji je odlučio da "smanji monarhiju" te da tako razionalizuje troškove.

"Ne znam kako može da smanji monarhiju, kada ljudi žele da ih vide. Kraljica i princ Filip su imali oko 2.000 organizacija oko sebe. Sadašnja monarhija nema princa Endrua, ni princa Harija. Ko će sada da radi?"

Princ Vilijam, Kejt Midlton, Kamila Parker, Kralj Čarls III
foto: Profimedia

Izgleda da Britancima nije po volji novi portret kraljevske porodice koji prikazuje samo četiri člana: Kralja Čarlsa III, suprugu kraljicu Kamilu, princa Vilijama i princezu Kejt.

Svi su se potajno nadali da će na ovom portretu biti i princ Hari, ali do toga nije došlo i to svima "bode oči," piše Dejli Mejl.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs