dejl tajron

KLEO JOJ SE NA LJUBAV, A ONDA JE UMRLA ZABORAVLJENA I NAPUŠTENA: Ko je bila DRUGA fatalna ljubavnica princa Čarlsa?

Danas nema ko ne zna za ljubavnu aferu princa Čarlsa i Kamile Parker Bouls koja mu je bila ljubavnica za vreme braka s princezom Dajanom. Ali, da li ste znali da je Čarls imao još jednu burnu romansu?

Vip priča
11:31h Autor:
KLEO JOJ SE NA LJUBAV, A ONDA JE UMRLA ZABORAVLJENA I NAPUŠTENA: Ko je bila DRUGA fatalna ljubavnica princa Čarlsa?
Dejl Tajron, Foto: Printscreen Youtube / The Celebritist

Danas svi znamo za Kamilu Parker Bouls. Prvenstveno zato što je bila dugogodišnja ljubavnica princa Čarlsa, a onda i zato što ju je oženio 2005. godine, pa je sada na kraju postala i njegova kraljica. Ali, iako javnost obožava da mrzi tu ženu koja je tokom godina dokazala da je zaista ljubav života današnjeg kralja Čarlsa III, malo ko je upoznat s činjenicom da Kamila nije bila jedini trn u propalom braku princeze Dajane.

Naime, postojala je još jedna jako važna ljubavna priča u Čarlsovom životu, a to je ona koja uključuje Dejl Tajron, poznatiju i pod nadimkom Kanga. Kako je ova žena preminula samo tri meseca nakon smrti princeze Dajane u avgustu 1997. godine, svet je na nju potpuno zaboravio.

Navodno je Dejl Čarlsu bila jednako bitna kao i Kamila, a kraljevska porodica ju je jednostavno obožavala. Zanimljivo je da je bila čak i Dajanina prijateljica, a njena romansa s Čarlsom trajala je 1970-ih.

U dokumentarcu koji je objavljen 2008. godine, a koji se bavi odnosima Čarlsa i Dajane, navodno je princ 1970-ih, neposredno pre ženidbe s mladom Dajanom, stalno bio na sto muka u čijem će krevetu te noći da spava – onom Kamilinom ili lejdi Tajron. Obe žene su bile Čarlsove ljubavnice i obe su rodile sinove drugim muškarcima – a kojima je Čarls postao krsni kum.

Ali, ko je bila ta fatalna Kanga?

Dakle, Dejl Tajron je poreklom iz Australije koja se sredinom svojih 20-ih godina preselila u London. U krug prijatelja princa Čarlsa ušla je tako što se udala za jednog od njegovih najbližih prijatelja, Entonija Tajrona. Tako je Dejl upoznala princa na porodičnim druženjima, ali njihov bezazleni flert ubrzo je postao mnogo više od toga.

Lepa, mlada i vesela, Kanga je osvojila prinčevo prevrtljivo srce. Zapravo se toliko uvukla u srce kraljevske porodice da ju je čak i kraljica Elizabeta II. pozvala u svoj dvorac u Škotskoj, Balmoral, gde je s njom jahala konje i išla u lov.

Njen šarm oduševio je princa, a on je kasnije često govorio kako je ona bila jedina žena koja ga je zaista razumela. Njihova se romansa zahuktala, a on je čak s njom odlazio i u njenu rodnu kuću u Melburn. Iako je i ona bila Čarlsova ljubavnica i prijateljica nakon što se oženio sa Dajanom, Kanga je princezi bila puno draža od Kamile.

Kao što znamo, Kamila nikada nije prestala da se viđa sa princom, a i on je tokom godina pokazao svojom odanošću da je zapravo ona ta koja mu je najbitnija. Tako se njegov odnos s Dejl pomalo razvodnio, a oni su se udaljili. S godinama se i njeno zdravlje pogoršalo, a što je manje bila bliska kraljevskoj porodici, to je više kopnila.

Već kao devojčica bila bolesna, a kasnije joj je dijagnostifikovan i rak materice. 1996. je prošla zahtevan ciklus hemoterapije, a završila je i u klinici za odvikavanje od lekova protiv bolova, bez kojih više nije mogla da zamisli život. Upravo tamo je 1997. pala s visokog prozora, slomila kičmu i ostala invalid. Ali, problemima u njenom životu tu nije bio kraj.

Naime, samo nakon nekoliko nedelja suprug joj je tražio razvod, a zatim je završila i uhapšena – ali zbog čega, ni danas nikome nije jasno. Nakon svega toga, pričalo se da je želela da se ubije i da okonča životne muke.

Ali, na kraju se razvela i preselila u hotel Ric gde je tablete zamenila alkoholom pa se opijala do besvesti. Njena teška životna priča na kraju završila tik pre nego što je trebalo da proslavi 50. rođendan.

Umrla je u Londonu 1997. godine, samo tri meseca nakon princeze Dajane, zaboravljena od društva i od porodice. Iako je nekada bila sastavni deo visokog društva, u trenutku njene smrti već su svi zaboravili na nju.

Čarls nikada nije komenarisao njenu smrt ni njihov odnos, a tek je jednom, pred kraj njenog života, rekao kako je vidi samo jednom godišnje i da su dani njihovog prijateljstva zakopani davno u prošlosti. I tako je Dejl od njegove ljubavnice postala zaboravljena crtica iz istorije.

Još fotografija princa Čarlsa i njegove odabranice Kamile pogledajte u našoj galeriji:

1 / 24 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs