teško detinjstvo mladog glumca

NAJSLAĐEM DEČAKU SU SA 13 GODINA UNIŠTILI KARIJERU: Zlostavljali su u detinstvu, a danas ga ne biste prepoznali

Džonatan Lipinki osvojio je srca publike kao mali plavi dečak u filmu Džeri Megvajer. Zbog zlostavljanja i stresa, karijera mu je krenula silaznom putanjom. Danas je neprepoznatljiv.

Vip priča
09:38h Autor:
NAJSLAĐEM DEČAKU SU SA 13 GODINA UNIŠTILI KARIJERU: Zlostavljali su u detinstvu, a danas ga ne biste prepoznali
Foto: Profimedia

Džonatan Lipinki (31) još kao dečak dospeo je u cemntar interesovanja. Publiku je oduševio igrajući u filmu "Džeri Megvajer", igrao je rame uz rame sa Tomom Kruzom i Rene Zelveger.

Mnogi su mu predviđali blistavu karijeru, bio je na putu velikog uspeha, međutim nije bilo tako.

Džonatan se 1999., tri godine nakon uspeha u "Džeri Megvajeru", pojavio u još jednom kultnom ostvarenju - "Stjuart Litl", a potom je glumio i u dečjim filmovima "Mali vampir" i "Niko kao Majk".

Džonatan Lipinki
foto: Profimedia

Glumac je otkrio da su mu svi predviđali veliki uspeh, te da mu je uloga u Džeri Megvajeru bila vetar u leđa.

"Ta uloga je promenila putanju mog života. To je ono što me je nateralo da shvatim kako želim da provedm ostatak života. Iz tog razdoblja imam puno lepih uspomena", rekao je glumac.

Džonatan Lipinki
foto: Profimedia

Velika slava i moć u mladosti može biti mač sa dve oštrice. Džonatan je bio velika uzdanica holivudske industrije, ali ipak, nije se baš najbolje snašao u surovom svetu glume.

Imao je problema da pronađe odgovarajuće uloge, a priznao je i da su mu agenti otvoreno govorili da je izgubio na privlačnosti u tinejdžerskim godinama. Kako kaže da je to bilo svojevrsno verbalno zlostavljanje.

Džonatan Lipinki
foto: Profimedia

"I kao dete i kao tinejdžera nemilosrdno su me ismevali neki ljudi koji su sad čak i moji prijatelji na društvenim mrežama. Rekli su mi da je moje vreme prošlo i da nikada više neću dobiti posao. U srednjoj školi sam se osećao kao đubre i došlo je do toga da sam imao napade panike pre škole, jer sam se pitao kako će izgledati sledeći dan. Bilo je zaista ponižavajućih situacija", rekao je glumac nedavno.

Mnogi tinejdžeri suočavaju se zlostavljanjem i ismevanjem samo zato jer su na neki način uspešniji od svpojih vršnjaka. Neki to lakše podnose, dok je nekima neprihvatljivo, te mnogo utiče na njih.

Na glumca je to negativno uticalo, te je rešio da se na neko vreme povuče iz glumačkog života.

Džeremija su drugari često ismevali, bio je predmet ruganja, dok su ga zlostavljali misleći da je homoseksualac. Vršnjačko nasilje se odrazilo i na njegovo zdravstveno stanje, te je od stresa dobio ekceme na koži, kao i napade panike.

"Odlučio sam da tretiram glumu kao da se radi o obrazovanju. Išao sam na časove glume i zadao sam sebi rok od godinu dana da vidim kako ću se osećati. Krajem godine dobio sam ulogu u filmu i nikada se nisam okrenuo.", rekao je on.

Glumac je prevazišao stres i probleme koje je kao tinejdžer doživljavao. Nastavio je da se bavi glumom, ali za sada nisu zapažene neke značajnije uloge.

"Sigurno da sada ne snimam nekakve blokbastere ili studijska izdanja, ali moji filmovi ipak jesu u bioskopima. Jurim za svojim snovima i ne mogu da budem srećniji", napisao je Džonatan jednom prilikom na svom Instagram profilu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs