napunila 72. godine

ZOVU JE NAJOPASNIJOM ŽENOM KRALJEVSKE PORODICE, OD NJE STRAHUJE I KRALJICA: Jedan skandal je umalo nije koštao titule

Princeza Ana, jedino žensko dete kraljice Elizabete i pokojnog princa Filipa, imala je buran život dok nije upoznala sadašnjeg supruga.

Vip priča
Autor:
ZOVU JE NAJOPASNIJOM ŽENOM KRALJEVSKE PORODICE, OD NJE STRAHUJE I KRALJICA: Jedan skandal je umalo nije koštao titule
Princeza Ana, Foto: Profimedia

Princeza Ana proslavila je 72. rođendan.

Reč je o jedinoj ćerki kraljice Elizabete II. i pokojnog princa Filipa koja je svojim roditeljima zadavala brojne glavobolje kroz godine.

Ipak, upravo je princeza Ana kraljičina desna ruka te je mnogi smatraju i najvrednijom članicom porodice.

Princeza Ana
foto: Profimedia

A osim što je najmarljivija, princeza Ana je zaradila i titutlu jedne od najopasnijih žena kraljevske porodice jer je niko ne može kontrolisati, čak ni kraljica. Ona je i jedina osoba koja kraljicu Elizabetu može u svakom trenutku dobiti na tajni broj. Iako nije u centru pažnje, čini se da itekako vuče konce u najpoznatijoj porodici na svetu.

Princeza Ana
foto: Profimedia

Svoj privatni život uvek je krila od medija. Njen prvi brak s kapetanom Markom Filipom ubrzo se pokazao kao greška te je javnost jasno mogla da vidi da princeza nije srećna.

Njeno nezadovoljstvo rezultovalo je glasinama o preljubi te su na dvoru saznali da je imala aferu i s policijskim službenikom Sardžentom Krosom koji je radio kao telohranitelj u njenoj kući. Policajac je bio premešten na drugu lokaciju pre nego što je afera izašla u javnost.

Princeza Ana
foto: Profimedia

Najveći skandal u kraljevskoj porodic dogodio se 1989. godine kada je njena dugogodišnja afera s kraljevskim pomoćnikom Timotijem Lorensom izašla u britanskom magazinu The Sun. Pisma su bila ukradena iz njene aktovke kada je otišla da poseti kraljicu u Bakingemsku palatu.

Nakon četiri meseca istrage kao i ispitivanja i uzimanja otisaka prstiju više od petsto ljudi koji su posetili ili bili u palati u tom periodu, agenti nisu našli krivca koji je ukrao princezina pisma.

1 / 6 Foto: Profimedia

Čim je afera izašla u javnost, kapetan Mark Filips zatražio je razvod. Par se zvanično razveo tek 1992. godine, a princeza i Timoti Lorens odmah su iskoristili priliku te zajedno javno učestvovali na Kaledonian balu.

Kraljevski zvanični fotograf svedočio je da nikad u životu princezu nije video toliko srećnu.

Par se venčao 1992. godine i nikad nisu imali decu, ali Ana iz prvog braka ima ćerku Zaru i sina Pitera.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs