POGLEDAJTE

LEPOTU NE KRIJU POD HIDŽABOM, NOSE SAMO VISOKU MODU, OBOŽAVAJU SVOJE MUŽEVE: Najlepše žene arapskih šeika

Pogledajte kako izgledaju najlepše žene arapskih šeika!

Vip priča
12:25h Autor:
Foto: Profimedia

One su uglavnom u senci svojih prebogatih i moćnih muževa, a za njih se kaže da žive u zlatnom kavezu - sve imaju osim slobode. Možda je nekada ovo važilo, ali danas su žene arapskih šeika emancipovane, obrazovane, društveno angažovane, a lepotu ne kriju pod hidžabom...

Ovih pet dama važe za najlepše supruge šeika:

Šeika Moza Bint Naser Al-Misned

1 / 12 Foto: Profimedia

Šeika Moza je majka sedmoro dece i druga supruga trećeg katarskog emira, šeika Hamada bin Kalife al-Tanija. U svetu je poznata kao moderna i obrazovana žena koja se protivi poligamiji i nasilju u porodici. Skupocena brendirana odeća, moderna šminka, luksuzni nakit – Moza ove stvari ne krije od javnosti. Aktivno učestvuje u politici, ima niz državnih i međunarodnih pozicija. Moza je takođe nosilac počasnih doktorata sa renomiranih univerziteta, piše Mondo.

Šeika Haja Bint Husein Al Maktum

1 / 7 Foto: Profimedia

Princeza Haja je druga supruga sadašnjeg vladara Dubaija, šeika Mohameda bin Rašida Al Maktuma, a takođe i sestra jordanskog kralja Abdulaha II. Par je u braku 15 godina, imaju ćerku i sina. Haja ima evropsko obrazovanje, zna nekoliko jezika, uključujući ruski. Njena strast je konjički sport, osvojila je nekoliko međunarodnih takmičenja, učestvovala na Olimpijskim igrama. Haja je socijalno angažovana, posećuje društvene događaje u prelepim odevnim kombinacijama i unapređuje svoj projekat - fond za borbu protiv gladi u svom rodnom Jordanu.

Kraljica Jordana Ranija Al-Abdulah

1 / 23 Foto: Profimedia

Ranija je supruga gorepomenutog kralja Abdulaha II. Par odgaja četvoro dece, jedno od njih je Husein, prestolonaslednik. Uveče kuva večeru i provodi vreme sa svojom porodicom. Zbog njenog izgleda, često je porede sa zapadnim supermodelima. Ona je moderna Arapkinja, njena odeća nije samo tradicionalna, već često nosi kreacije svog omiljenog dizajnera Đorđa Armanija. Obožava da nosi farmerke i košulje.

Princeza Dina al-Juhani Abdulaziz

1 / 8 Foto: Profimedia

Dina Abdulaziz je supruga saudijskog princa Sultana ibn Fahda ibn Nasera ​​ibn Abdul-Aziza Al Sauda, sa kojim ima troje dece: ćerku i dečake blizance. Ova arapska porodica je većinu svog života provela zajedno u Njujorku, a zatim se preselila u Rijad. Princeza ima vrlo razvijen modni biznis, otvorila je pregršt sopstvenih butika i često je prisutna na svetskim modnim revijama. Njena kratka kosa, prelep osmeh i savršena figura potiru sve predrasude o orijentalnim ženama. Bila je i glavna urednica prvog arapskog izdanja časopisa Vogue.

Amira at-Tavil

1 / 5 Foto: Profimedia

Amira je bivša supruga princa Alvalida ibn Talala. Par se razveo 2013. (ne zna se iz kog razloga). Upoznali su se kada je ona intervjuisala Alvalida za školske novine, a nakon nekog vremena su se venčali. Amira je diplomirala na univerzitetu u Sjedinjenim Državama sa diplomom poslovne administracije. Ona je prva saudijska princeza koja je javno odbila da nosi tradicionalnu arapsku haljinu u javnosti, a zalagala se u američkim medijima za prava žena iz Saudijske Arabije da voze. Smatra se jednom od najlepših predstavnica Istoka, uključena je u humanitarne akcije i dobrotvorne projekte širom sveta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...