ŽIVOTNA PRIČA

KAD SE JELENA UDALA ZA ŠEIKA, ŽIVOT JOJ SE OKRENUO: "Naravno da živim u haremu, moj suprug je SULTAN, ima još 147 žena"

Danas uživa pored bogatog šeika, ali život Jelene Bin Drai nije bio tako sjajan

Vip priča
11:53h Autor:
KAD SE JELENA UDALA ZA ŠEIKA, ŽIVOT JOJ SE OKRENUO: "Naravno da živim u haremu, moj suprug je SULTAN, ima još 147 žena"
Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Životna priča kakvu ima nekadašnja misica Jugoslavije, Jelena Jakovljević, liči na bajku. Trenutno je udata za bogatog šeika Saida Bin Draija, te je stekla titulu jedne od najbogatijih Srpkinja.

Sada živi u luksuzu i glamuru, dok njen raniji život nije bio ni približno takav. Rođena je u mestu Žabalj, nadomak Novg Sada. Svoju popularnost je stekla 1998. kad je proglašena za Mis Jugoslavije, Mis fotogeničnosti i Mis interneta. Uspela je da osvoji čak tri titule od mogućih pet, na jednom izboru lepote.

Jelena Bin Drai
foto: ATA Images / Antonio Ahel

Jelena ne krije da je njena porodica bila jako siromašna, te da joj je pratnja i podrška bio samo otac, jer nisu imali dovoljno novca da obezbede karte majki i bratu.

"Sećam se kao da je juče bilo. Samo moj otac je bio tamo kad sam bila na pozornici. Moja mama i brat morali su ostati u predvorju hotela, ispred vrata dvorane. U tom smo trenutku na računu imali samo 100 nemačkih maraka, što je bilo dovoljno za samo jednu ulaznicu", otkrila je Jelena.

"Bila sam odlučna pobediti, ali kad su me proglasili za Mis interneta i Mis fotogeničnosti, mislila sam da je to to, izgubila sam svaku nadu, nije mi palo na pamet da bih mogla biti prva misica u istoriji naše zemlje koja će osvojiti tu tri titule na jednom takmičenju. Nisam tad plakala jer sam to uspela postići, plakala sam jer sam sa bine videla mamu i brata kako se pokušavaju naviriti kroz vrata dvorane ne bi li videli barem moje krunisanje. To mi je slomilo srce", objasnila je ona.

Jelena Bin Drai
foto: Kurir / Dragana Udovičić

Ubrzo su joj se počela otvarati mnoga vrata, te je dobijala mnogobrojne angažmane. Zbog posla, jedno vreme živela je u Italiji, nakon čega se preselila u Dubaji.

U Dubaiju njen život počinje da se menja, te da dobija bajkovite obrise.

Tamo je srela i upoznala svog supruga, šeika Saida Bin Draija. U tom trenutku Jelena je bila proglašena najlepšom misicom, ali uprkos toj činjenici, šeik nije obraćao pažnju na nju. Na prvu loptu, nije mu se svidela.

Jelena Bin Drai
foto: ATA Images / Antonio Ahel

"Pri prvom susretu uopšte nije obraćao pažnju na mene. Tada sam imala samo četrdeset osam kilograma i, samim tim, delovala ispijeno. Njemu se kao i svakom Arapinu dopadaju "rasne" žene, sa izraženim oblinama. Zaintrigirala sam ga tek kad smo počeli da komuniciramo," ispričala je Jelena u jednom intervjuu pre nekoliko godina.

Ona je otkrila da Said i njegova porodica nisu konzervativnih shvatanja, te da su je odmah prihvatili bez ikakvih predrasuda. Verska razlika takođe nije predstavljala nikkav problem za njega i njegovu porodicu.

"Said je iz mešovitog braka. Onog dana kad je njegov otac oženio Engleskinju, prekršio je pravila, ali to je mnogo godina kasnije znatno pojednostavilo našu situciju. Njegova porodica me je odlično prihvatila. Prema meni se ophode kao da sam jedna od njih, ne praveći razliku između moje i njegove vere. Iako kod Arapa nije uobičajeno da mladić i devojka žive zajedno, Said i ja nismo oklevali da to učinimo. Zajednički život smo započeli posle samo dve nedelje zabavljanja," ispričala je Jelena.

Kruna njihove velike ljubavi jesu njihova deca. Par ima ćerku Asiju i sinove Hilala, Hamdana i Rašida.

Jelena je otkrila i da se u njihovoj kući podjednako poštuju svi verski praznici, kako njegovi, tako i njeni.

"Uvek svečano, kao i slava i Božić ili bilo koji islamski praznik. U našoj kući se sve slavi i poštuje po običajima koji nalažu. Farbaju se jaja, sprema se domaća srpska hrana, deca se kucaju jajima. Celu tradiciju iz Srbije smo preneli ovde," ispričala je ona jednom prilikom.

Njihovo venčanje imalo je posebnu simboliku. Naime, sve je bilo u znako broja 4.

"Venčali smo se 4. aprila, u četiri posle podne. Zabavljali smo se četiri godine, Saidov broj dresa kad igra polo je 4, a želimo četvoro dece", istakla je Jelena.

Jelena ima sve ono što bi skoro svaka žena poželela, ali ona nije neko ko živi na ražun svog supruga, već ima i brojne poslovne uspehe.

"Savršena organizacija ključ je mog uspeha. Na početku je bilo drugačije, imala sam jedno dete i jedan posao, kasnije dvoje male dece, jednu bebu i šest firmi. Ne preostaje mi ništa drugo nego biti savršeno organizovana. Tri dana sam posvećena isključivo poslu, dok je ostatak nedelje rezerviran samo za porodicu. Tada 'na pozornicu dolaze menadžeri', a ja provodim vreme sa Saidom i decom, na plaži, na brodu ili na porodičnom imanju. Srećom, imam sjajan tim u koji imam apsolutno poverenje.", rekla je ona, te dodala:

"Uvek sam bila radoholičarka i opcija da budem samo domaćica u mojoj glavi nikad nije postojala. Često radim iza ponoći. Više se niko ne čudi kad u dva ujutro dobije mejl od mene", objasnila je.

Zbog same udaje za šeika, ona se stalno suočava sa negativni komentarima ljudi. Mnogi su pričali kako ona živi u Bin Draijevom haremu, te da mu nije jedina žena.

"Da budem iskrena, da sam bacila kamen na svakog psa koji je lajao za mnom, ne bih daleko stigla"- rekla je jednom prilikom Jelena kroz smeh o ovim tračevima.

"Naravno da živim u haremu. Ja sam povampirena Hurem. Moj suprug je Sultan Veličanstveni, to već znate, i sva sreća pa ima još 147 žena te ga za vreme ove pandemije ne moram tpeti i gledati svaki dan.", našalila je ona.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs