GDE JE DANAS KOL SPRAUS?

OD PREDATORA DO PRINCA NA BELOM KONJU: Svi smo ga obožavali kao klinca, a onda je optužen za užasan zločin

Proslavio se ulogom u 'Prijateljima', a zatim postao zvezda tinejdžerske serije optužena za silovanje. Gde je danas Kol Spraus i koja je prava istina o njegovom karakteru?

Vip priča
Autor:
OD PREDATORA DO PRINCA NA BELOM KONJU: Svi smo ga obožavali kao klinca, a onda je optužen za užasan zločin
Kol Spraus, Foto: Profimedia

Na današnji je dan prije 30 godina rođen Kol Spraus, holivudski glumac kojeg mnogi pamte kao preslatkog plavokosog dečaka iz kultne serije ‘Prijatelji’, a u kojoj je igrao Rosovog sina.

Ovaj nekada preslatki klinac ima i starijeg brata blizanca, ali koji nikada nije preterano pokazivao sklonost glumi, pa nije krenuo da korača holivudskim tepisima. Njegova porodica je u njegovom ranom detinjstvu živela u Italiji pa je i sam glumac tamo rođen, ali s dve godine života ipak se vratio u SAD zajedno s roditeljima te je tako odrastao na Long Ajlandu.

Umiljat izraz lica, lepršava kosica i simpatična narav nagnala je Kolovu baku da njegovoj majci predloži da postane beba model kada je imao samo 8 meseci. Tako je dečak počeo da se pojavljuje u reklamama od prve godine života, a kada je krenuo u osnovnu školu već je bio velika dečja zvezda.

1 / 5 Foto: Profimedia

Nakon niza manjih uloga u sitkomima i filmovima, velika Kolova prilika ukazala se 2001. kada je postao Ben, Rosov sin iz ‘Prijatelja’ te tako preko noći stekao planetarnu slavu. Nakon uspeha u toj legendarnoj humorističnoj seriji, Kol je, kao i mnoge mlade tin zvezde pre njega, otišao da radi na projektima Dizni kanala, a na kojem je dobio i svoj šou 'The Suite Life od Zack & Cody'. Zanimljivo je da je to bila i jedina uloga u kojoj je glumio i njegov brat blizanac, a kasnije je glumačku karijeru Kol nastavio sam.

Ali, Diznijevi projekti nisu ono po čemu pamtimo ovog glumca milog lica. Većina gledaoca danas ga zna po hit seriji ‘Riverdale’.

‘Riverdale’ je Kola lansirao među zvezde posebno među tinejdžerskom publikom, a kasnije i u junaka filmskih romantičnih drama, poput bioskopskog hita ‘Five Feet Apart’.

I dok je tako naizgled delovao kao dečak mekog srca, koja je zavodila tin devojke putem filmskog platna I TV ekrana, o Kolu su počele da se pišu uznemirujuće priče koje su otkrivale drugu stranu njegovog karaktera.

Kol Spraus
foto: Profimedia

Mnogo mračniju stranu.

Naime, danas 30-godišnji Kol optužen je za seksualno zlostavljanje. Anonimna objava na Tviteru optužila je njega i njegovog brata blizanca da su 2013. u spavaonici svog Ubiverziteta u Njujorku zajednički silovali devojku u studentskoj sobi.

'Kada smo došli u njegovu sobu, postao je agresivan i bacio me na krevet. Gurnula sam ga, ali pila sam alkohol i bio je veći od mene', rekla je žena koja se predstavila kao Viktorija. Tvrdi da joj je počeo dirati grudi i otkopčao pantalone, iako mu je govorila da stane.

Kol Spraus
foto: Profimedia

'Nakon što je završio sa mnom, rekao mi je da odem', napisala je. Kol je odmah odbio da prizna krivicu za ovakve optužbe te sve do danas tvrdi da je nevin i da se radi o teškom klevetanju i nečijoj opakoj želji da mu uništi karijeru i život.

Zanimljivo, Koč nije jedini glumac serije ‘Riverdale’ koji je optužen za silovanje. Još dve zvezde te serije optužene su na isti način, putem Tvitera, da su seksualno napastvovali ljude. Naravno, pokrenula se istraga, ali završila se u slepoj ulici.

'Moji kolege i ja smo lažno optuženi za seksualne napade putem anonimnog profila na Tviteru. Shvatam to jako ozbiljno i radiću s pravnim timom na tome da sve rešim. Lažne optužbe prave ogromnu štetu žrtvama seksualnog zlostavljanja. Nikad ne bih nikog ućutkavao. Podstičem ljude da sami prouče ovakve navode', naglasio je Kol tada.

Kol Spraus
foto: Profimedia

Ispalo je da su anonimne optužbe na Tviteru bile bez osnova, ali na neko su vreme Kolu nadenule titulu opakog seksualnog predatora i zapretile daljem razvoju njegove karijere. U eri #metoo pokreta naći se na udaru takvih optužbi može ozbiljno naštetiti reputaciji, pa čak i ako se dokaže da su tvrdnje lažne. Do danas nije otkriveno ko je zapravo misteriozna Viktorija koja se ‘krila’ iza Tviter profila koji je podigao toliko prašine i zagorčao živote zvezda ‘Riverdalea’.

Istovremeno, dok se cela drama odvijala pred očima javnosti, Kol je bio i u jako medijski popraćenoj vezi s Lili Reinhart, takođe glumicom iz 'Riverdalea'. No, nakon turbulentnih raskida i mirenja, par se napokon rastao u avgustu 2020., a već šest meseci kasnije Kol je pronašao ljubavnu utehu u modelu Ari Fournie.

S lepom, plavokosom Ari, rođenom Kanađankom iz Montreala,Kol je tako pronašao sreću i zajedno su sve do danas. Ona je posvećena svojoj uspešnoj modeling karijeri, ali mu je ujedno i velika podrška na njegovom glumačkom putu. Takođe, zanimljivo je da je zbog svoje veze s Kolo, Ari dobila mnogo poruka mržnje na društvenim mrežama, a koje su joj uputili njegovi fanovi koji se nisu mogli pomiriti s time da je raskinuo s Lili.

Kada je javnost tako neopravdano napala Ari, Kol je skočio u njenu odbranu te celom svijetu putem javnih objava i intervjua dao do znanja da je ona žena njegovog života. Dakle, od slatkog dečaka je prošao put do imidža seksualnog predatora i zlostavljača, a da bi se na kraju ispostavilo da je sve vreme zapravo bio princ na belom konju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs