patrik dempsi

IMAO JE 18 KADA JE ODLUČIO DA OŽENI ŽENU OD 44 GOD: Ali nakon par godina braka, ZALJUBLJUJE SE U DRUGU I NASTAJE PAKAO

Karijera Patrika Dempsija je bila fascinantna, s obzirom na to koliko je dugo radio u industriji pre nego što se istinski probio ulogom dr Dereka „MekDrimija“ Šeparda u velikoj hit seriji „Uvod u anatomiju“.

Vip priča
10:37h Autor:
IMAO JE 18 KADA JE ODLUČIO DA OŽENI ŽENU OD 44 GOD: Ali nakon par godina braka, ZALJUBLJUJE SE U DRUGU I NASTAJE PAKAO
Foto: Agence String / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kada je Patrik Dempsi da glumi brzo je postao glavna faca tinejdžerskih filmova kasnih 1980-ih, posebno nakon filmova „Can't Buy Me Love“ i „Some Girls“, kao i „Fast Love“, kratkotrajnoj TV adaptaciji „Fast Times at Ridgemont High“. "

Dempsi je dosledno radio na televiziji i filmu tokom 1990-ih, ali je zbog "Uvoda u anatomiju" postao poznat 2005. godine.

Patrik Dempsi
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Nakon što je napustio pozatu seriju, Dempsi se pojavio u brojnim projektima, uključujući TV seriju "Devils", dugo očekivani nastavak "Enchanted i filmu "Ferrari". Ovo poslednje mora da je bila prava poslastica za glumca, vozača trkačkih automobila čija je ljubav prema automobilima možda samo uporedna sa njegovom ljubavlju prema satovima (on je ambasador Tag Heuera) i renoviranju kuća. Dodajte tu producenta — i tatu — na njegovu listu poslova i imaćete blagu ideju šta sve ovaj zgodni glumac postiže. I kao da sve to nije dovoljno da nam privuče pažnju, Dempsijev lični život je takođe imao mnogo neočekivanih preokreta. Čak i njegov dobrotvorni rad ima zadivljujuću priču.

Odrastao je u ruralnom gradu u Mejnu, imao je mnogo hobija, ali mu je bilo teško u školi

Patrik Dempsi je do 12 godina živeo u Tarneru u državi Mejn, a posle toga u još manjem Bakfildu. Škola je uvek bila teška za Dempsija, koji je stavljen na kurseve specijalnog obrazovanja zbog nedijagnostikovanog poremećaja učenja.

Dempsiju je toliko bilo teško da se nosi sa školovanjem da je odustao pre nego što je stekao diplomu. Disleksija mi je dijagnostikovana mnogo kasnije.

Patrik Dempsi
foto: MPP / Starface / Profimedia

Želeo je da bude olimpijski skijaš, ali je zaradio počasno mesto u olimpijskom timu u drugom sportu

Osnovao je holistički centar za rak i vodi godišnju akciju prikupljanja sredstava za istraživanje raka.

Imao je samo 21 godinu kada se oženio svojom prvom ženom, koja je bila više nego dvostruko starija od njega.

Pre nego što je postao Mekdrimi, Patrik Dempsi nije imao problema da privuče dame svojih godina, ali je mladi glumac umesto toga upao u vezu sa mnogo starijom ženom - i onda se oženio njom.

Glumac je imao samo 18 godina kada je upoznao Rošel"Roki" Parker 1984. godine kada je ona igrala njegovu tetku u predstavi Brajton Bič Memoari.

Parker je imala tada 44 godine i troje dece, uključujući glumca Korija Parkera, koji je Dempsijev najbolji prijatelj (navodno su postali prijatelji nakon što se oženio Rošel). Dempsi je jedva imao dovoljno godina da naruči alkohol u Americi kada se oženio 1987. godine, što je bilo šokantno u to vreme.

Poređenja radi, njihov jaz u godinama od 26 godina bio je veći od njegovih 21 koju je tada imao! Uprkos razlicu u godinama, Dempsi i Parker su imali pregršt srećnih godina zajedno pre njihovog razlaza 1991. godine.

Parker je navodno podnela zahtev za razvod jer je Dempsi upoznao nekog drugog, a stvari su postale prilično gadne posle toga. U sudskim dokumentima, Parker je navela fizičko zlostavljanje i rekla da joj je Dempsi slomio prst tako što je zalupio vrata automobila tokom snimanja filma „Can’t Buy Me Love“.

Kada su ove optužbe postale javne nakon Dempsijevog uspeha "Uvod u anatomiju", Parker je ispričala drugu priču - na neki način. Prvo je rekla da je nasilje bilo jednokratna stvar, ali je nekoliko dana kasnije objavila izjavu u kojoj potvrđuje da su optužbe lažne i da ih je iznela samo zbog lošeg saveta. Parker je umrla od raka 2014. godine.

Savetovanje za parove pomoglo mu je da se ponovo spoji sa svojom sadašnjom suprugom nakon kratke razdvojenosti.

Patrik se prvi put oženio kada je imao 21 godinu. Taj brak je okončan nakon četiri godine, iako je razvodu trebalo još tri da postane zvaničan. Svoju sadašnju suprugu Džilijan Dempsi upoznao je iste godine kada se razveo kada je bio klijent u njenom salonu.

Patrik Dempsi
foto: LIVSHIN / Bauer Griffin / Profimedia

Par se venčao 1999. godine, a zajedno su i dan danas. Međutim, to ne znači da nije bilo problema i da su stvari u jednom trenutku postale toliko loše da je razvod bio na stolu. Džilijan, slavna šminkerka sa uspešnom linijom lepote, navodno je podnela zahtev za razvod 2015. Razvod se nikada nije dogodio, ali je par ostao razdvojen do sledeće godine.

Dempsijevi su aktivno radili na svom braku dok su bili razdvojeni, bez sumnje motivisani načinom na koji bi pomirenje moglo koristiti njima i njihovo troje dece. Patrik je zaslužan za savetovanje na koje su redovno išli da im pomogne da se ponovo nađu i krenu ispočetka.

"Terapija je jako važna za parove". Zašto ne iskoristiti te alate? Neka vam neko da neku perspektivu. Ono što sam naučio je da ću stvari čuti drugačije u ordinaciji terapeuta samo zato što smo malo emocionalni," ispričao je Dempsi.

S obzirom da je njihovo najstarije dete Talula sada odrasla osoba i njihovi blizanci Salivan i Darbi se polako približavaju fakultetskim godinama, par će uskoro biti ponovo sam u velikoj kući – ali jasno je da znaju kako da se izbore sa svim problemima koje promene donesu.

Nakon serije "Uvod u anatomiju" radio je poslove koji su mu omogućili da bude sa svojom decom

Patrik Dempsi
foto: Profimedia

Porodica je važna za mnoge poznate ličnosti, ali ne daju svi prioritet svojoj porodici kada je u pitanju donošenje odluka o karijeri. Za one koji žele da budu sa svojom decom što je više moguće, lokacija posla, dnevni raspored i trajanje snimanja su glavni faktori koji se moraju uzeti u obzir.

Patrik Dempsi je ovo naučio tokom vremena koje je proveo snimajući popularnu seriju i od tada je birao samo projekte koji odgovaraju celoj njegovoj porodici.

Ne želim da budem odsutan duže od nedelju dana jer mislim da je to previše. Postao sam oprezan sa onim što sam izabrao da radim“, rekao je on za Haute Living in 2016. godine, godinu dana nakon odlaska iz "Uvoda u anatomiju."

Elen Pompeo, Patrik Dempsi
foto: Profimedia

Dempsi je praktičan tata koji se zabavlja od jednostavnih stvari poput treniranja fudbala i vožnje svoje dece u školu. Lokacija snimanja je jedna od stvari na koje je Dempsi obraćao pažnju kada su mu deca bila mlađa. Kada su se njegovi projekti snimali u inostranstvu, Dempsi se pobrinuo da budu usklađeni sa rasporedom članova njegove porodice kako bi mogli da ga prate.

Počeo je da se trka automobilima sa 38 godina nakon što mu je supruga kupila trodnevni kurs kao poklon

Pravi fanovi Patrika Dempsija znaju da je on strastveni ljubitelj automobila koji je imao čitavu drugu karijeru u trkama. Za razliku od glume, kojom je Dempsi počeo da se bavi kao tinejdžer, trkački automobili su bila strast koja se pojavila kasnije u životu, iako je interesovanje uvek bilo tu.

„Uvek sam bio obožavalac trka, još od detinjstva“, rekao je za Džeset magazin.

„Moj tata je bio veliki obožavatelj, i nekada smo gledali Indi 500, Dejtonu, F1, sve te stvari. To je bilo sjajno, jer je Speed Channel prikazivao sve stare trke, sve trke uživo. "

Patrik Dempsi
foto: MPP / Starface / Profimedia

Iako je pratio ovaj sport, Dempsi je počeo da istražuje vožnju tek nakon što ga je žena poslala u školu trkačkih trka Skip Barber na trodnevni kurs. Dempsi je imao 38 godina kada mu je žena dala taj poklon, i on pripisuje taj kurs, zajedno sa upoznavanjem sa konstruktorom trkačkih automobila na dobrotvornom događaju u Atlanti, što ga je pokrenuo na njegovom putu da i sam postane poluprofesionalni trkač.

Brzo je nadoknadio izgubljeno vreme, četiri puta se takmičio na prestižnoj trci 24 sata Le Mana, gde je osvojio drugo mesto 2015. Dempsi se takmičio na mnogim drugim trkama — uključujući Rolek 24 u Dejtoni i Mazda Raceway Laguna Sec.

„Nedostaje mi da budem takmičar, a nedostaju mi trke“, rekao je za Haute Living 2016. „Ali zaista sam želeo da se fokusiram na razvoj sledećeg koraka u karijeri.“

Poseduje tri kuće

U jednom trenutku svog života, kada mu je karijera usporila, a on još nije postao poznat, Patrik Dempsi je zaradio novac sređujući kuće u oblasti Los Anđelesa i onda ih prodavajući za veliki novac.

Entuzijasta za dizajn enterijera i arhitekturu je istovremeno radio na pet domova, a zatim bi ih preprodao. Čak je i sam uradio mnoge poslove, kao što je postavljanje pločica.

„Sviđa mi se ideja da neko vreme budem čuvar, a zatim da nastavim dalje. Verujem da treba ostaviti mesto bolje nego što ste ga našli.“

Iako se više ne bavi tim poslom, Dempsi danas pristupa svom životnom prostoru na isti način. Trenutno ima tri kuće, svaka u veoma različitom delu Sjedinjenih Država, i svaka je uređena i dizajnirana prema svojoj lokacij. Njegova kuća u Malibuu je glavna porodična rezidencija i od marta 2023. je u renoviranju.

Porodica takođe ima svoje mesto u Juti i još jedno u Mejnu, koji je stariji i tradicionalniji i kome je bilo potrebno najviše restauracije. Sve tri kuće su prilično različite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs