JEZIVO!

KAO TOP MODEL DOŽIVELA JE SILOVANJE OD BIVŠEG MUŽA LINDE EVANĐELISTE: Tek posle 35 godina smogla snage da progovori

Bila je to ugledna modna agencija, a onda su otkrivene strašne tajne

Vip priča
18:28h Autor:
KAO TOP MODEL DOŽIVELA JE SILOVANJE OD BIVŠEG MUŽA LINDE EVANĐELISTE: Tek posle 35 godina smogla snage da progovori
Foto: Profimedia

Bivša žena glumca Mikija Rurka i supermodel Keri Suton (53) prošle godine je obelodanila da ju je Džerald Mari, inače evorpski šef "Elite Model Managementom", silovao kada je imala samo 17 godine u njenom stanu u Parizu. I ne samo to...

Tek posle 35 godina manekenka je smogla snage da ispriča sve i prijavi nasilnika. Naime, Mari (71), pored toga što ju je i sam seksualno zlostavljao, kasnije je Suton prodavao bogatim muškarcima širom sveta.

Keri Suton
foto: Profimedia

Keri je bila ogolila dušu i opisala kako je prvi put doživela silovaje od Džeralda, dok je ležala u njegovom stanu bolesna, sa temperaturom. A tom momentu mu je tadašnja verenica Linda Evanđelista bila na putu.

Mari je, takođe davao Suton bočice kokaina "pod pretpostavkom da će joj to omogućiti da smrša kako bi postala uspešniji model “, navodilo se u tužbi, koju je Keri podnela protiv njega.

Keri Suton
foto: Profimedia

Jedna od veoma uspešnih manekenki je uspela da kaže "ne" Džeraldu, šest meseci nakon početka zlostavljanja. Zauzvrat, odmah ju je izbacio iz svog pariškog stana, prenosi "The Guardian".

Čak devet bivših modela, među kojima je i Keri, svedočile su kakve su sve užase proživljavale u razdoblju od početka 80-ih do početka 90-ih. Obećavao im je zvezdanu karijeru na modnim pistama, a sve se pretvorilo u gomilu poniženja i trauma, s čijim se posledicama i danas nose.

Keri Suton
foto: Profimedia

Da je sve te gnusne stvari radio Džerald Mari - znali su svi, ali niko nije progovorio o tome do Keri, kada je "javna tajna" bila konačno otkrivena. Optužbe se odnose na period između 1980. i 1989. godine.

U tom periodu "Elite Models" pokrenuli su karijere slavnih manekenki kao što su: Naomi Kembel, Klaudije Šifer, Sindi Kraford, Linde Evanđeliste...

Linda, Marijeva bivša supruga, kada je saznala za sve užase koje je radio Derald, istakla je da ni za jedno delo nije znala, ali da veruje da sve te žene govore istinu.

Među ženama koje optužuju Marija je i bivša novinarka BBC-ja Lisa Brinkvort. Ona je istraživala tretman manekenki u modnoj industriji za dokumentarac BBC-ja, u kojem je prikazala kako se maloletne modele prisiljavali na se*s i konzumiranje narkotika.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs