bil vajman i mendi smit

UŠLI U VEZU KADA JE IMALA SAMO 13 GODINA, A ON 47! NJIHOV BRAK JE ŠOKIRAO SVET: Onda je njegov sin oženio njenu majku

Legendarni muzičar Bil Vajman je davne 1989. godine oženio 34 godine mlađu i to je bio najkontroverzniji brak osamdesetih

Vip priča
Autor:
UŠLI U VEZU KADA JE IMALA SAMO 13 GODINA, A ON 47! NJIHOV BRAK JE ŠOKIRAO SVET: Onda je njegov sin oženio njenu majku
Foto: Profimedia

Slavni muzičar Bil Vajman (85) iza sebe ima bogatu muzičku karijeru, a bio je basista i osnivač legendarnog benda "Rollingstones" od 1962. do 1993. godine.

Bil Vajman je međutim ostao upamćen i po turbulentnom privatnom životu. Javnost je ostala zatečena i šokirana kada je slavni muzičar osamdesetih godina prošlog veka ušao u vezu sa tada 13- godišnjom devojčicom Mendi Smit, koju je potom i oženio.

Kada su se upoznali, Mendi je bila tinejdžerka, tek napunila 13 godina.

Kako je Mendi kasnije u jednom intervju rekla prvi seks imali su kada je ona imala 14, a s obzirom na to da je to izjavila u jeku drugih seks skandala u Engleskoj, Vajman se prijavio policiji.

„Otišao sam na policiju i u državno tužiteljstvo i pitao ih da li treba da razgovaraju sa mnom. Rekli su ‘ne'“, rekao je.

BIl Vajman i Mendi Smit
foto: Profimedia

Na početku su vezu krili, a za romansu javnost je saznala kada je Mendi napunila 16 godina, period kada su u Velikoj Britaniji zakonom dozvoljene godine za ulazak u vezu. Nadležni organi su ipak želeli da podignu optužnicu, međutim, od toga nije bilo ništa iako se znalo da je Vilman prekršio zakon.

Kako su tada govorili, hemija između njih je odmah proradila, ali su želeli da sačekuju da Mendi postane punoletna.

Na ludi kamen stali su 1989. godine kada je ona napunila 18. a on imao 52 godine. Međutim, brak je potrajao samo dve godine, a zvanično su se razveli 1991. Brakorazvodna parnica je dugo trajala i bila je prilično mučna, a Meni je iz parnice izašla bogatija za 80.000 funti.

BIl Vajman i Mendi Smit
foto: Profimedia

- Bila je to ljubav, čista ljubav a ne požuda, iako su svi bili uvereni da se radilo o požudi – govorio je Bil, pa dodao:

- Bio sam neverovatno glup što sam uopšte pomislio da bi to moglo da funkcioniše. Bila je premlada. I ona je želela i morala da iskusi život pre nego što se skrasi.

Međutim, bizarnostima nikad kraja.

1993. godine, Bil Vajmanov 30-godišnji sin iz prvog braka, Stiven se venčao sa majkom Mendi Smit, Petsi, koja je tada imala 46 godina. Taj skandalozni brak je posle godine doživeo krah.

Mendi Smit je iste godine izgovorila sudbonosno "da" fudbaleru Patu Van Den Hauveu, ali i ovaj brak je trajao samo dve godine.

2001. godine bila je kratko verena za Vanity Fair modela Iana Mosbija sa kojim je dobila sina Maksa Harisona.

Preselila se u Mančester gde je dete odgajala kao samohrana majka, a iz javnosti se potpuno povukla. Danas vodi PR kompaniju sa sestrom Nikolom.

Sa druge strane, Bil Vajman je 1993. godine oženio Suzan Acostu sa kojom je dobio sina i tri ćerke. Danas ima 82 godine, a u kontroverznom dokumentarcu „The Quiet One“, premijerno prikazanom na Tribeca filmskom festivalu otkrio je da se kaje zbog tog braka sa Mendi.

Kako je rekao „bio glup što je ikada pomislio da bi taj brak mogao uspeti“.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs