neverovatna sličnost!

SILVANI SU SE SVI DIVILI, A ONA JE OBOŽAVALA OVU ŽENU:Želela je da ima njen stav,pratila ih ista TRAGIČNA SUDBINA!(FOTO)

Na prvi pogled je zasenila!

Vip priča
18:37h Autor:
SILVANI SU SE SVI DIVILI, A ONA JE OBOŽAVALA OVU ŽENU:Želela je da ima njen stav,pratila ih ista TRAGIČNA SUDBINA!(FOTO)
Foto: Youtube Printscreen / RezijaAS

Silvana Armenulić se, zapravo, zvala Zilha Barjaktarević! Međutim nju je, već na prvi pogled očarala jedna italijanska glumica, zasenila ju je lepotom i stavom. A koliko joj je dopala, pokazuje i činjenica da je po njoj sebi dala umetničko ime - Silvana! Naime, reč je o Silvani Mangano!

A potom joj je mnogo kasnije brak sa Radmilom Armenulićem doneo i prezime pod kojim ćemo je pamtiti večno.

Baš kao i Armenulićeva, Silvana Mangano je sa 16 godina počela da nastupa. Želeći da pobegne od siromaštva, nakon detinjstva koje je obeležio Drugi svetski rat, Silvana Mangano je radila kao plesačica i manekenka, da bi 1946. pobedila na takmičenju za Mis Rima.

Silvana Moreno
foto: Profimedia

Lepota ju je odvela pravo na filmsko platno. Već iduće godine takmičila se na nacionalnu lepoticu. Ogroman uspeh postigla je u ostvarenju "Gorki pirinač", filmu Đuzepea de Santisa. Postala je senzacija preko noći!

Popularnost koju joj je doneo "Gorki pirinač" omogućila joj je da nastavi da se glumom bavi još skoro četiri decenije. Mangano je ostala jedna od omiljenih filmskih zvezda u Italiji tokom 1950-ih, 1960-ih i 1970-ih, i jedan od prvih seks simbola italijanske kinematografije.

Ugled je stekla zahvaljući nizu zapaženih pojavljivanja u filmovima Pasolinija i Viscontija. Igrala je ostvarenjima u "Ana", "Zlato Napulja", "Mambo", "Teorem" "Smrt u Veneciji"... Jedan od njenih poslednjih filmova bila je "Dina" Dejvida Linča.

Silvana Moreno
foto: Profimedia

Silvana je bila udata za producenta Dina de Lorentisa sa kojim je imala sina i tri ćerke. Jedna od njenih ćerki, Veronika, voditeljka je dve emisije na Food Chanel, dok je druga Rafaela, sa svojim ocem koproducirala film "Dina".

Silvana je doživela i tešku tragediju

Naime, njen sin Federiko poginuo je 1981. godine u padu aviona na Aljasci. Tuga je nije približila suprugu. Ona i De Lorentis su 1983. godine prestali da žive zajedno, a pet godina kasnije započeli su brakorazvodnu parnicu.

Silvana se u međuvremenu razbolela, a nakon operacije, pala je u komu i umrla od raka pluća u Madridu 1989. godine. Imala je svega 59 godina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs