saznali smo

DOBILA JE POSAO ZBOG JEDNE OSOBINE, VERNA JOJ JE VEĆ 28 GODINA: Ovo je najbolja prijateljica kraljice Elizabete! (FOTO)

Prema kraljevskim izvorima, Anđela Keli je kraljičina najbolja prijateljica i jedna od njenih najpouzdanijih savetnica.

Vip priča
20:25h Autor:
DOBILA JE POSAO ZBOG JEDNE OSOBINE, VERNA JOJ JE VEĆ 28 GODINA: Ovo je najbolja prijateljica kraljice Elizabete! (FOTO)
kraljica Elizabeta II, Foto: Profimedia

69-godišnjakinja se tako nedavno i preselila u dvorac Vindzor kako bi pomogla kraljici Elizabeti prilikom poteškoća u kretanju koje dolaze sa starošću.

Smatra se da će Keli imati svoj apartman u dvorcu i biti podrška kraljici uoči proslave platinastog jubileja u junu.

Ko je Anđela Keli šta se zna o njoj?

Anđela Keli je rođena osam nedelja nakon što se kraljica popela na presto 1952. godine. Ona dolazi iz skromne porodice i jedno je od šestoro dece rođene u Valtonu.

Njena je porodica bila rimokatolička, a njena majka Tereza Bredli ju je naučila da šije. Na kraju je počela da pravi ​​odeću za svoje lutke koristeći tkaninu, a njena strast za modom počela je u ranoj mladosti.

U oktobru 1992. Keli je prvi put slučajno upoznala kraljicu. U to je vreme radila kao domaćica kod tadašnjeg britanskog ambasodara u Nemačkoj, Sera Kristofera Malabija. Kraljica i princ Filip posetili su ambasadorove kuću u Berlinu tokom zvanične posete.

SLAVNI PEVAČ PREŽIVEO PRAVU AGONIJU: Samo korak ga delio od smrti! (FOTO)

Kraljica Elizabeta II
foto: Profimedia

Priča kaže da je kraljica pitala Anđelu ko će biti sledeći gost, a umesto da podeli informaciju, Anđela je ćutala. Mesecima kasnije Keli je primila telefonski poziv u kojem joj je ponuđen posao kraljičine pomoćnice u odevanju.

Smatra se da joj je njeno iskreno i odano ponašanje pomoglo da dobije kraljevski posao.

Bethan Holt, autorka knjige The Queen: 70 Years of Majestic Style, rekla je za Evening Standard: 'Anđela ne trpi budale, a kraljica joj je privržena zbog toga što je ona jedna od retkih koja je se ne boji.'

Keli od tada radi za kraljevsku porodicu gotovo 30 godina i postala je jedna od kraljičinih najbližih pomoćnica. Njena zvanična titula je lični asistent, savetnik i kustos Njenog Veličanstva Kraljice.

Uloga joj je donela veoma blizak pristup britanskom monarhu s najdužim stažom tokom svih uspona i padova njene vladavine.

Veza između njih dve je toliko jaka da je Keli bila deo najužeg kruga osoblja Njenog Veličanstva poznatog kao 'HMS Bubble' kada je izbila pandemija Covid-19.

Neki Kelini radovi čak će biti izloženi tokom proslave platinastog jubileja kada će javnost imati prilike da vidi odevne komade koje je pripremala za kraljicu tokom proteklih 28 godina.

IZGUBIO ŽENU OD RAKA, PA SE I SAM RAZBOLEO: Ispovest omiljenog glumca o zdravlju i novoj ljubavi! (FOTO, VIDEO)

Kraljica Elizabeta II
foto: Profimedia

Takođe će biti izložena krunidbena haljina i ogrtač, odevni predmeti koje je nosila kraljica u Vestminsterskoj opatiji nakon što je okrunjena.

keli je bila uz kraljicu tokom mnogih značajnih događaja za vreme vladavine Njenog Visočanstva, ali njen život bio je težak.

Ona je razvedena majka troje dece čiju je decu podigao njihov otac Frenk Vajli zbog Keline uloge u kraljevskoj porodici.

Njen brak s trećim mužem, irskim gardistom Džimom Kelijem, patio je kada je počela da radi za Njeno Visočanstvo i nedeljama je provodila van kuće u zvaničnom posetama.

Međutim, Kelina odanost kraljici i kraljevskom domu nije prošla nezapaženo.

Imenovana je članicom Kraljevskog viktorijanskog reda 2006., a 2014. odlikovana je medaljom za dugu i vernu službu kraljice Elizabete II. 2014. za 20 godina služenja kraljevskoj porodici.

Osim što radi za kraljicu, Keli vodi modnu kuću koju je osnovala s Alison Pordum, bivšom kraljičinom krojačicom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs