ŽIVOTNA PRIČA PEVAČICE ŠER

MAJKA MI JE REKLA DA TREBA DA SE SKRASIM PORED BOGATOG ČOVEKA, a ja sam joj odgovorila: Mama, JA SAM TAJ BOGATI ČOVEK!

U susret Šerinom 76. rođendanu donosimo vam priču o njenom putu kroz život do uspeha, koji je bio veoma trnovit!

Vip priča
10:32h Autor:
MAJKA MI JE REKLA DA TREBA DA SE SKRASIM PORED BOGATOG ČOVEKA, a ja sam joj odgovorila: Mama, JA SAM TAJ BOGATI ČOVEK!
Foto: Profimedia

Planetarno popularna pevačica Šer rođena je kao Šerilin Sarkisijan Lapjer u kalifornijskom gradiću El Sentro 20. maja 1946. godine. Njeno detinjstvo bilo je ispunjeno traumama, što je kasnije uticalo na mnoge stvari u životu!

Otac je napustio još kao desetomesečnu bebu!

Problemi počinju još kada je bila beba. Naime, Šerin otac Džon Sarkisijan, koji je bio kamiondžija jermenskog porekla, vodio je veliku bitku sa porocima - droga i alkohol su ga uhvatili pod svoje. Kako nije mogao da se izbori sa tim, često nije bio kod kuće. Odlučio je da se razvede od pevačicine majke Džordžije Holt kada je Šer imala svega 10 meseci!

Sa druge strane, majka ju je odgajila, ali nije mogla da joj se posveti na pravi način, zbog nedostatka finansija. Iako se povremeno bavila manekenstvom, kao i statiranjem u filmovima, Džordžija je morala da radi kao konobarica kako bi mogla da obezbedi Šer osnovne stvari! Takođe, više puta se udavala, pa su se često selile. Sve je to ostavilo traga na Šer.

U jednom teškom periodu, majka ju je čak ostavila u sirotištu na nekoliko nedelja, i mada su se skoro svaki dan viđale, bilo je to traumatično iskustvo za pevačicu.

Napustila je školu

Još kao tinejdžerka napustila je školu i počela je samostalno da živi u Los Anđelesu. Radila je kao konobarica, sekretarica i plesačica na Bulevaru sumraka sve dok nije upoznala sa Sonijem Bonom. Ovaj tvorac mnogih hitova prepoznao je u njoj zvezdu, počeli su zajedno da sarađuju i ostalo je postalo istorija.

Kroz posao se rodila ljubav

Venčali su se 1964, muzičku popularnost stekli 1965. pesmom koju svi rado pevušimo "I Got You, Babe", a 1971. dobili su televizijski šou "The Sonnyand Cher Comedy Hour". Postali su zvezde malih ekrana. Dve godine pre dolaska na male ekrane, Šer i Soni su dobili ćerku Čestiti.

Iako je sve doleovalo odilično, Čestiti je priznala svojoj majci da je lezbijka i da želi da promeni pol, što je 2009. i uradila. Postala je Čez.

Ipak, ljubav sa Bonom nije potrajala

Rastank je bio veoma mučan! Vodili su bitku oko finansija i starateljstva nad detetom, koje je uspela da dobije pevačica.

- Kada je prestao da postoji naš tandem, Soni je bio slomljen, što je tužno, jer mu je očigledno to više značilo od našeg braka. Bio je užasan suprug, ali moram priznati da sam od njega, kao mentora, dosta naučila – izjavila je pevačica.

Ono što je šokiralo javnost jeste njena udaja za rok muzičara Grega Almana, tek nekoliko dana posle zvaničnog razvoda od Sonija.

Ovaj brak su obeležili skandali - samo sedam dana od venčanja, podnela je zahtev za razvod zbog njegovih problema s porocima. Pomirili su se naredne godine i dobili sina, Elajdžu Blua.

Bila je i u kratkoj vezi sa producentom Dejvidom Gefenom, koji joj je pomogao oko promene izdavačke kuće, a 1975. godine.

Riči Sambora, gitarista rok sastava Bon Džovi, takođe, nije odoleo harizmatičnoj crnki, ali ni glumac Val Kilmer, kao ni Tom Kruz sa kim je bila nekoliko meseci, tačnije sve dok on nije upoznao svoju buduću suprugu Mimi Rodžers.

Iako je nastavila saradnju sa Sonijem, album iz 1977. nije prošao dobro. Ova vlasnica prepoznatljivog glasa tada odlučuje da promeni pravac i snima pesme u disko maniru, koje su joj krajem sedamdesetih donele veliku slavu.

Njeni biografi smatraju da je upravo ova tačka bila prelomna u njenoj karijeri, jer je posle ovog uspeha ovekovečena kao pop ikona kakvu danas poznajemo. Pored muzičke, ova diva je napravila iskorak i u filmskoj industriji i to veoma uspešno.

Prva polovina devedestih godina dvadestog veka nisu bile najbolje za ovu talentovanu umetnicu. Stigao ju je hronični umor, sin Elajdža se navukao na drogu, a bivši muž Soni Bono je objavio autobiografiju u koju je Šer predstavio kao egoističnu, hladnu i nezahvalnu osobu.

Svoj veliki povratak doživele je 1998. godine sa albumom "Believe", kada je ponovo vladala top-listama širom planete.

Tokom veoma bogate i usoešne karijere mediji su joj više odmogli, nego što su joj pomogli! Stalno je bila na meti zbog izgleda. Ali, ova neponovljiva umetnica u osmoj deceniji, čini se, bolje izgleda nego u mladosti! Mnogima je velika inspiracija i dan danas.

- Ja sam kao automobil iz luna-parka. Udarim u ivicu, krenem u rikverc i nastavim u drugom pravcu. Udarila sam u previše ivica u svom životu, ali ne stajem - zaključila je pevačica.

Anegdota iz života:

Viralan je video na internetu gde Šer priča novinarki:

"Jednom prilikom mi je majka rekla: Dušo, jednog dana treba da se skrasiš i udaš za bogatog čoveka. A ja sam joj rekla: Mama, ja sam taj bogati muškarac.

Ja sam muškarce birala jer sam ih volela, ne zato što sam ih trebala."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs