sigurno je ne biste prepoznali!

IZGOVORILA ČUVENU REPLIKU "NEĆU DA TI KAŽE, ĆELAVI" I NESTALA: Evo gde je danas i šta radi devojčica sa kikicama!

I danas se često može čuti među omladinom, sada već i kultna, rečenica iz filma Milorada Milinkovića "Mrtav 'ladan"!

Vip priča
12:46h Autor:
IZGOVORILA ČUVENU REPLIKU "NEĆU DA TI KAŽE, ĆELAVI" I NESTALA: Evo gde je danas i šta radi devojčica sa kikicama!
Foto: Printscreen Youtube / M. Skendžić

Prošlo je 20 godina otkako je tumačila lik male Ane, slatke devojčice sa kikcama i tako osvojila mnogobrojna srca publike. A njen legendarni odgovor: "Neću da ti kažem, ćelavi!", kada je glumac Žika Todorović pitao kako se zove, stalno se citira! Međutim, Tara Manić se, ipak, odlučila da glumu ostavi o strani i posveti se režiji.

Kaže da je neko i sada prepozna na ulici, ali je svesna da ona svoju priču tek gradi i to u pozorištu! Tara je rediteljka, a radi i na Fakultetu dramskih umetnosti, kao stručni saradnik na Katedri za pozorišnu režiju, a istovremeno je i na doktorskim umetničkim studijama na FDU.

Naglašava da je glumu shvatala kao igru.

- Moj zadatak koji sam imala u filmu bio je beskrajno prirodan u odnosu na moje godine, ja sam u tom filmu bila skroz spontana, i to je ono što je u tom filmu tako čisto, naivno, i što su ljudi pretpostavljam i zavoleli - priča Tara za "Novu".

Činjenica da je uloga Ane i dalje prati je veoma iznenađuje. Tara kaže da je snimanje filma "Mrtva ladan" za nju bilo veoma neobično iskustvo, jer je bila baš mala.

- Ja sam tad već krenula u osnovnu školu, kad je film izašao. Pričamo o drugačijem vremenu, ne sećam se nekog “buma”, drugačije su tad i mediji funkcionisali. Bila sam đak, išla sam u muzičku školu, učila francuski. Prosto sam radila sve što i ostala deca oko mene. Meni je i ta premijera bila igra, odabrati cipelice i haljinu s mamom, i konačno, mislim da su u mom odnosu prema tome presudni bili moji roditelji. Oni tome nisu pridavali značaj, niti su to ispostavili kao nekakvu vrstu posla, već kao priliku koja se meni slučajno otvorila, za koju sam imala interesovanja, izvesne predispozicije ili barem neki bazični šarm - objašnjava mlada režiserka.

Smatra da je privilegija proći kroz tu vrstu iskustva u nekoj fazi života. Ali, podvlači da ni u jednom trenutku nije razmišljala o tome da to bude njen poziv.

- Ne osećam da imam tu vrstu ranjivosti i darovitosti da bih se time bavila - zaključuje Manićeva.

Kakva je Tara privatno?

Ne voli mnogo da priča o svom privatnom životu, ali naglašaca da uvek ima vremena za svoje najbliže, posebno stariju sestru koja joj je i velika podrška u svemu. Kad uhvati pauzu, čita i – gleda strane serije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs