tren mu promenio život iz korena

DA BI SPASAO ŽIVU GLAVU, VOJAŽ BEŽI U FRANCUSKU: Stres je bio neizdrživ, evo sa kakvim posledicama se suočava i danas!

Breme roditelja, odrastanje u inostranstu, javni raskid – sve je to obeležilo život ovog dvadesetogodišnjaka.

Vip priča
Autor:
DA BI SPASAO ŽIVU GLAVU, VOJAŽ BEŽI U FRANCUSKU: Stres je bio neizdrživ, evo sa kakvim posledicama se suočava i danas!
Foto: Printscreen Youtube / KONTRA SHOW

Mihajlo Veruović, poznatiji kao Vojaž, je mladi srpski reper, treper, kompozitor i tekstopisac, koji kroz svoje pesme pokušava, bar malo, da dočara šta je sve proživeo u detinjstvu. Negov rad ga vodi krupnim koracima ka samom vrhu naše muzičke scene, a ovaj neverovatni umetnik se uvek trudi da publici pruži nešto novo. Iako je prepotnatljiv po svom širokom osmehu, možete li da zamislite šta se krije iza njega?

Odrastanje u strahu

Mihajlo Veruović rođen je 15. septembra 2001. godine u Beogradu. Pohađao je IX Beogradsku gimnaziju na Novom Beogradu, a govori francuski i engleski jezik. Njegov otac Milan bio je telohranitelj pokojnog Zorana Đinđića. Sa nekadašnjim premijerom je bio u momentu kada je pucano na njega, a tom prilikom i sam zadobija povrede. Radi vlastite bezbednosti, posle ubistva Đinđića, porodica Veruović bila je primorana da se preseli u Francusku. Vojažev otac je, takođe, koautor knjige „Treći metak: politička pozadina ubistva Zorana Đinđića“, koja je objavljena u septembru 2014. godine.

Ovaj mladi umetnik je u jednoj emisiji priznao da nije uopšte bilo lako odrastati u stranoj zemlji, posle tragičnog događaja. Iako su strahovali za sopstvene živote, ističe da se njegova majka Žana borila da ga izvede na pravi put, kao i njegovog brata Vasilija.

Prema njegovim rečima, živeo je drugačije od svojih vršnjaka, mnoge stvari mu uopšte nisu bile dostupne. Ipak, već u petom razredu je počeo polako da se bavi muzikom, što mu je je promenilo život iz korena i omogućilo da se oslobodi nekih trauma.

Zašto baš Vojaž?

To što je morao sa samo dve godine da napusti svoju zemlju i da potpuno neočekivano započne novi život u inostranstvu dočarao je kroz svoj nadimk Voyage, šti na francuskom znači putovanje. Po njemu je i postao popularan, a tek kasnije šira javnost saznaje koje je njegovo pravo ime i čiji je, zapravo sin.

Prvo se oprobao u rok muzici

Već u petom razredu je uplovio u muzičke vode. Sa grupom školskih drugara je osnovao rok grupu "Company". Tada su obožavali bendova poput: Nirvane, Slipknota i drugih. Mihajlo je svirao gitaru i pevao, a počinje da piše i svoje prve pesme. U njima su teme, obično, bile o ljubavi i devojkama. Iako nisu imali nastupe, uživali u pravljenju muzike koja se njima dopada.

Prvi sing "Priđi bliže" objavljuju 2015. godine, a potom su se nizale pesme: „Do kraja“, „Metro“, „Piccolo“, „Tantala“, "Belo" itd. Najbolje od svih je prošala numera „Tantala“, za koju je snimljen i spot 2018. godine.

Posle nesuglasica između članova, grupa se raspada, a Mihajlo počinje da gradi solo karijeru.

Prvi album

Sa hrvatskim muzičarom Andreom snimio je album "Porok i greh" 2019. godine. Na tom CD su bile i pesme „Šansa“, „Nema je“, „Ona i ja“, „Nisi tu“, većinu njih su pisali Vojaž i Andre. Pročitaj više na: https://www.biografija.org/muzika/mihajlo-veruovic-vojaz-voyage/

Popularnost stekao uz Breskvicu

Tri godine je bio u vezi sa mladom pevačicom Anđelom Ignjatović, poznatijom kao Breskvica. Obožavali su ih klinci, a njihove pesme su postajali sve veći hitovi koje su danima vladale trendingom na Jutjubu, neke od najpoznatijih su: "Vrati me", "Budi tu", „C’est La Vie“, "Koraci u noći", "Bezimen", "Pancir".

Kolika je bila popularnost ovog para svedoče i nagrade koje su dobili 2020. godine - MAC u kategorijama „otkriće godine“ i „Jutjub zvezde“, kao i Oskar popularnosti za otkriće godine i mlade Jutjub senzacije.

Njihova ljubavna priča je poče atako što je Mihajlo zapazio Anđeline klipove na Instagramu na kojima je pevala njegove pesme. Tako su počeli da se druže, a potom su započeli i vezu. Njihovi dueti su im doneli regionalnu popularnost i status tinejdž zvezda.

Solo igrač

Od trenutka kada je raskinuo sa Breskvicom o njegovom ljubavnom životu se malo zna. Isključivo se posvetio profesionalnoj karijeri. Publiku je "zaludeo" njegov veliki hit "Pleši", koji je snimio za potrebe filma "Južni vetar". A zatim e objavio i singlove "Kartel", "Euforija", "Uloge", "Aman", "Bounce" itd.

A nedavno je najavio i izlazak prve pesme "Detinjstvo" sa novog albuma.

- U proteklih godinu dana sam prolio suze krv i znoj tokom rada na albumu! Konacno je doslo vreme za izlazak prve pesme sa albuma. Previse sam ponosan na celu ekipu. Hvala vam na poverenju. Vreme je za EUROPOL - istakao je Vojaž.

A ono što planira da uradi u budućnosti je da snimi film o svom životu, što je potvrdio i njegov otac.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs