Holivud

VIL SMIT I NJEGOVA ŽENA SU VRBOVALI LJUDE ZA SAJENTOLOGIJU: Prljavi detalji o sekti koja vlada Holivudom ŠOKIRALA svet!

Ovo je jedna od najjačih sekti unutar Holivuda

Vip priča
Autor:
VIL SMIT I NJEGOVA ŽENA SU VRBOVALI LJUDE ZA SAJENTOLOGIJU: Prljavi detalji o sekti koja vlada Holivudom ŠOKIRALA svet!
Foto: Profimedia

Sem Domingo, bivša snaha najpoznatijeg operskog pevača na svetu Plasida Dominga, nedavno je dala veliki intervjuu za "Dejli Mejl" u kome je otkrila dosad nepoznate tajne sajentološkog pokreta, označivši imenom i prezimenom slavne ličnosti koje su bile ili još uvek jesu deo istog.

Sem je između ostalog pomenula Toma Kruza, za koga većina zna koliko je okoreo u sajentologiji, ali istakla je da su u celu priču bili umešani i Džon Travolta i Džada Pinket Smit.

Inače, ova 54-godišnjakinja je i sama bila član ovog kulta i to duge 22 godine, tokom kojih se susrela sa čitavim nizom holivudskih zvezda, saznavši njihove brojne tajne.

Priznala je da je porodica Toma Kruza bila ona sa kojom je radila na svojoj socijalizaciji i koja je bila zadužena da joj prenese detalje sajentoloških učenja. Njena deca igrala su se sa Konom i Izabelom, usvojenom decom ovog glumca i njegove bivše supruge Nikol Kidman, a ona sama bila je vrlo bliska sa tri Kruzove sestre.

Posle praktično pola života koji je provela u ovoj uskoj zajednici ona je rešila da iznese "prljave" detalje o tome kako pokret funkcionišre iznutra i na koji su način u njega uključivali decu.

Takođe, obelodanila je zbog čega je sa nekadašnjim suprugom Plasido Juniorom i njihove tri ćerke napustila sajentologe, uz komentar da sada želi da svet upozori na zlo ove zajednice koja može da naudi kako ljudima, tako i svojim najmoćnijim članovima.

Sem tvrdi da ju je na ovo motivisao slučaj 26-godišnje Izabele, ćerke Toma Kruza, za koju tvrdi da je "iskorišćena" za pormociju pokreta kao "poster devojka". Naime, u martu ove godine ona se pojavila u Londonu u okviru promotivnih aktivnosti crkve, i držala kratke govore u kojima se zahvaljivala sajentologiji na tome što su joj pomogli da pronađe "izgubljen deo sebe".

Navodno je baš to bila tačka koja je pokrenula Domingovu da razveže usta i kaže šta se desilo sa životom Izabele i Konora, nakon što su se njihovi roditelji 2001. razveli. Ona ističe da su im se životi dramatično promenili otkako je Nikol Kidman izopštena iz te priče i otkako je Kruz dobio kontrolu nad njihovim životom.

"Izabela je iskorišćena za promociju, ona je dete Toma Kriza, nije pošteno to što rade njoj i Konoru. Oni nemaju izbora nego da postavljaju decu na postere sajentološke crkve", izjavila je Sem.

Dodala je i kako su deca živela u izolovanim kampovima, daleko od druge dece, pod budnim okom Martija Ratbuna, drugog čoveka pokreta koji ih je iz dana u dan ubeđivao da ne smeju da imaju kontakt sa majkom.

"Znam koje su tehnike koristili. Znam šta je Marti učinio, bio je oštar prema njima, Kruzova deca nisu imala izbor. Nakon razvoda bili su priključeni pokretu i bili su izolovani. Cela šporodica dobila je naređenje da se vrati s Floride u Los Anđeles nakon razvoda. Bila sam šokirana njihovim odlaskom. Ali sada je jasno da ako se protivite sajentologiji, za vas nema mesta u porodici slavnog glumca. Pogledajte samo njegovu ćerku Suri", izjavila je ova žena.

Ona se osvrnula i na još jednog holivudskog velikana koji se pridružio ovom pokretu - Džonu Travolti, progovorivši u agoniji kroz koju je prošao kada je njegov 16-godišnji sin preminuona porodičnom odmoru na Bahamima. Travolta je išao dotle da je pokušao da "vaskrsne" sina.

"Džon je pokušao vratiti sina u život u kolima Hitne pomoći, pokušao je da naredi duhu Tetanu, u kog sajentolozi veruju, da se vrati u njegovo telo. Jer kada izgubite dete, počnete da verujete u povratak tog duha koji je napustio dečje telo. Njegova žena Keli je nekoliko meseci kasnije je zatrudnela, a njihov sin Ben rođen je godinu i po nakon Džetove smrti. Keli je verovala kako je Džetov duh zapravo u Benu", objasnila je Sem.

Dodala je kako sajentolozi veruju da je Tetan ne uzima telo pre rođenja. Na primer, ako izgubite bebu pre nego što se rodi, onda je to samo prazna školjka, ništa o čemu treba da se brinete. Isto je i sa smrću. Jednom kada vaše telo ne "radi", vaš Tetan samo izlazi iz njega i bira novo telo kako bi nastavio tamo gde je stao.

Domingova je oplela i po Džadi Pinket Smit, supruzi Vila Smita, za koju tvrdi da je bila zadužena za vrbovanje drugih slavnih osoba i pritom je bila plaćena za to.

"Nakon što sam se preselila u Los Anđeles iz Klirvotera, družila sam se sa zvezdama i njihovom decom, najčešće u sajentološkoj crkvi. Džada se uvek motala okolo sa Keli Preston. U to vreme njen suprug Vil Smit je uplaćivao po milion dolara u novu sajentološku crkvu u Santa Monici. To su zamolili i mene i Plasida, međutim mi smo ih odbili. Iako danas poriču da su bili članovi, lažu. Ona je tražila nove članove", zaključila je Sem.

Ispričala je svoju stranu priče i o glumici Kristi Alej, za koju tvrdi da je jednom prilikom morala da preklinje čak i niskorangirane članove pokreta da joj dozvole da ponovo pristupi istom, nakon što je popila samo jednu čašu vina.

"Kristi je uvek bila u blizini Klirvotera, uglavnom je visila po restoranima i stalno je bila pod prismotrom, to je bilo stvarno tužno. Kada su tokom jedne prismotre otkrili da je popila vino, što vam nije dozvoljeno ako ste ne obuci, pozvali su je u štab i morala je da prođe kroz jedan etički program jer je popila čašu alkohola. Ona je išla naokolo po restoranu Sendkesl, namenjenom za sajentologe, moleći ih da potpišu nešto što zovu forma odgovornosti. U prostoriji je bilo oko 200 ljudi, a ona je trebalo da ima pristanak većine njih nakon što je bila prokažena", otkrila je.

U praksi je to značilo da joj je bilo neophodno najmanje potpis 101 osobe, tako da je išla od osobe do osobe govoreći koliko joj je stvarno žao i šta je sve do tada uradila za sajentologiju.

"Koliko ponižavajuće za tako veliku zvezdu da ide od stola i stola i bukvalno "prosi" od njih jedan potpis", rekla je Domingova.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs