Tragično

U 9. MESECU TRUDNOĆE UBILI JE PRIPADNICI SEKTE: Tragična sudbina jedne od najlepših glumica Holivuda!

Šeron Tejt se udala za Romana Polanskog 1968. godine i uskoro trebalo da roditi njihovo prvo dete.

Celebrities
Autor:
U 9. MESECU TRUDNOĆE UBILI JE PRIPADNICI SEKTE: Tragična sudbina jedne od najlepših glumica Holivuda!
Foto: Profimedia

Iste godine je u kontroverznom filmu "Rozmarina beba" glumila ženu koja rodi đavla zbog svog muža koji je sklopio savez sa satanističkim kultom koji mu je zauzvrat obećao slavu i bogatstvo.

Samo godinu dana nakon premijere horora, redatelju Romanu Polanskom je ubijena supruga Šeron Tejt. Naime, trudna Šeron se 9. avgusta 1969. vraćala sa prijateljima u svoj i Romanov dom u gradskoj četvrti Benedikt Kanjon u Los Anđelesu.

Šeron Tejt, Roman Polanski
foto: Profimedia

Ubrzo nakon ponoći u kuću je provalio Čarls Manson sa svojom sektom "Porodica" i brutalno ubio glumicu koja je bila trudna osam i po meseci i njene prijatelje. Šeron je ubijena zajedno s Abigejl Folger, Vojtekom Frikovskijem, Stivenom Parentom i bivšim dečkom Džejom Sebringom.

Čarls Teks Vatson, Patricija Krenvinkel i Susan Atkins izvršili su samoubistvo po uputi Čarlsa Mansona, a pokolj se nastavio sledećeg dana, Krenvinkel, Vatson i Leslie Van Houten ubili su Lenu i Rosemari LaBjanka. Manson je također bio prisutan, ali nije učestvovao ni u jednom od ubistava.

Šeron je imala svega 26 godina, a Manson je osuđen na smrtnu kaznu, što je kasnije promenjeno u doživotni zatvor. Preminuo je 2017. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs